Tak bardzo cieszy mnie lato i dostępność świeżych warzyw i owoców, z których przy niewielkim nakładzie pracy można wyczarować prawdziwe pyszności. To najlepszy czas na lekkie
Smakowity Blog KulinarnyKażdy kto obchodzi urodziny latem wie, że na imprezach najlepiej sprawdzają się lekkie przekąski. Gdy z nieba leje się żar, ciężkie torty i ciasta nie cieszą
Mienta blogBardzo lubię przyrządzać fritattę, bo jest to szybkie danie które smakuje bardzo dobrze zarówno na ciepło jak i na zimno. Możemy dodać do niej przeróżne składniki
Mienta blogZdrowe, naturalne desery bez cukru to coś co uwielbiamy w domu wszyscy. A jeśli w dodatku smakołyk jest z truskawkami i poziomkami, to nikogo nie trzeba
Mienta blogLubię zdrowe, pyszne i lekkie śniadania. Latem, gdy soczystych i aromatycznych owoców jest pod dostatkiem , wyczarowanie takiego śniadania to czysta przyjemność . Nie dość ,że
WYSPA SZCZĘSLIWAhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Ciastka można zrobić na dwa sposoby, a mianowicie - pobawić się i upiec małe, chrupiące słodkości lub pójść
Di gotujeBrak pomysłu na obiad, resztka kaszy w lodówce i jeden ugotowany ziemniak - tak powstały burgery ;) Na temat kaszy jaglanej jest od pewnego czasu głośno. Sławę
pyszne zdrowościMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Lubię szukać nowych możliwości i smaków. Gdzieś usłyszałam rzymska sałata nadaje się do smażenia. Wypróbowałam ją – nadaje się, jest … Przeczytaj
My Blueberry CornerPyszna, lekka i zdrowa sałatka. Pomarańcz i granat nadają jej słodkiego smaku, do tego orzechy i sos winegret, pycha.
Kulinarne Fantazje MarioliPasta humus całkowicie warzywna, to rodzaj smarowidła, pasztetu wege, do pieczywa. W smaku lekko słodkawa z wyraźnie wyczuwalnymi przyprawami. Doprawiłam ją na ostro ,tak jak lubię
Kulinarne Fantazje MarioliProsta i bardzo smaczna sałatka z kurczaka i grejpfruta, idealna na śniadanie, lunch czy kolację.
Kulinarne Fantazje MarioliSałatka owocowa ze świeżych owoców z arbuzem w roli głównej. Świetnym sposobem na jej podanie jest wykorzystanie połówki arbuza oraz różnych owoców.
Kulinarne Fantazje MarioliOstatnio nie miałam za dużo czasu na pichcenie (a może raczej na wrzucanie nowych przepisów, bo gotować na co dzień trzeba) – nawał pracy, sesja, zajęcia dodatkowe
Jak gotować i nie zwariowaćhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Uwielbiam smak pestek dyni i mogłabym je dodawać dosłownie do wszystkiego! Ciasto ( klik ) zniknęło ekspresowo (często
Di gotujeBardzo smaczny syrop z truskawek powstał jako "produkt uboczny" podczas produkcji dżemu. Bardzo szybki, bardzo prosty, robi się w zasadzie sam, trzeba tylko truskawki zasypać cukrem
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie