W tym roku pokochaliśmy frużelinę. Frużelina wiśniowa bardzo nam posmakowała więc postanowiłam zrobić frużelinę porzeczkową. Wyszła tak pyszna, że musiałam robić drugą i trzecią porcję, bo
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieDżem z jeżyn jest świetnym dodatkiem do różnego rodzaju deserów. Można go zmiksować, wtedy będzie miał jednolitą konsystencję, ja nie miksowałam, chciałam by zostały całe owoce
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniekasza gryczana 1 szklanka polędwica wołowa 4 sztuka sól i pieprz 1/2 łyżeczka oliwa z oliwek 2 łyżki bazylia świeża 1 doniczka mięta świeża siekana 1
AZgotuj!„Podstawowym składnikiem marmolad są owoce bogate w pektynę mające zdolność krzepnięcia. Można je robić z jednego rodzaju owoców lub łączyć owoce zawierające dużo pektyny z owocami
Wiem co jemDzisiaj lekki powiew lata za oknem i na blogu ;) Delikatne ciasto na bazie mąki kokosowej, którą bardzo polubiłam i lubię dodawać do wielu rzeczy. Krem jest
FitKotPrzyznam, że do dziś często robię tosty w jajku i nawet specjalnie kupuję do tego chleb. Przerabiałam już wiele wersji: smażone, pieczone, z serem, z przyprawami
Di gotujeNie jestem fanką mega słodkich deserów – ten jest bardzo przyjemny, lekko słodki, półwytrawny i bardzo satysfakcjonujący. Połączenie koziego twarożku z figami, jogurtem i twarogiem z mleka
Karo in the KitchenMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Pałeczkami je się w wielu azjatyckich krajach m.in. w Chinach, Japonii, Wietnamie, Korei, Indonezji, na Filipinach, w Tajlandii i Singapurze. …
My Blueberry CornerW iecie co, chyba cieszę się, że już jesień. Mam ochotę chodzić w swetrach w jodełkę, założyć płaszcz i opatulić się ciepłym szalikiem, obserwować jak liście
Food SquareKto nie marzy o kawałeczku czekolady w chłodne, jesienne popołudnie? Na poprawę nastroju, na zastrzyk energii, czy na zwyczajną chęć zaspokojenia słodyczowego apetytu - czekolada dobra na
Kuchnia Elliepierś z kurczaka wolno gotowana Lidl 1/2 dyni Hokkaido 1 cebula 1 mały kalafior czerwona papryka sos sojowy papryczka chili w płatkach miód 1 łyżeczka
AZgotuj!Do tego przepisu potrzebujecie ryżu arborio, który idealnie nadaję się do risotta. Po jego długim gotowaniu staje się bardzo kremowy i danie zyskuje niepowtarzalną konsystencję. Jeśli
JaglusiaZwykle dorsz mi się rozsypuje na patelni, tzn. kiedy chcę go wyjąć z patelni nie jest taki zwarty i jędrny, aby móc go ładnie podać. No
AZgotuj!My Blueberry Corner by "jagodzianka" Jagnięcina to wciąż rzadkość na naszych stołach – przede wszystkim z powodu ceny jak i dostępności tego wyśmienitego mięsa. Kotleciki …
My Blueberry Corner