Marakuję odkryłam dość dawno, chociaż wtedy jeszcze nie znałam samego owocu, bo zwyczajnie nie było go w sklepach. Nie wiem, czy ktoś pamięta, ale był kiedyś
FitKotLetni deser o smaku lata. Dodaj takie owoce jakie masz pod ręką. Deser niezwykle prosty i szybki w wykonaniu. Należy tylko zaczekać, aż zgęstnieje, ale to
Apetyt na ZieloneDzień bardzo dobry! Ostatnio mamy obsesję na punkcie płatków owsianych. Jak wiecie, nie możemy się obejść bez słodkości, więc Moni wymyśliła zdrową , a zarazem pyszną opcję
Gotowanie, czyli hobby dla każdegoNiby mamy lato, ale pogoda pozostawia wiele do życzenia. W środku tygodnia nagle zrobiło się deszczowo i zimno, a mnie od razu naszła ochota na rozgrzewający
Mienta blogTym razem przepis na naleśniki gezglutenowe i bez mleka krowiego. Inspiracją był dla mnie przepis Kulinarnej Maniusi LINK , z tym że musiałam wprowadzić nieco zmian ze
Passions hobbies lifeMarynowane tofu idealnie nadaje się do sałatek, grilla lub dania głównego. Tofu bardzo łatwo przyjmuje zioła i przyprawy, dlatego przy marynowaniu nabiera bardzo
Łycha smakówW kuchni nigdy nie trzymam się kurczowo żadnych przepisów. Gdy najdzie mnie na coś ochota, w mojej głowie tworzy się wizja danej potrawy - poszczególne składniki, sposób
Kuchnia EllieBardzo intensywna, mocno owocowa domowa galaretka malinowa. Potrzeba tylko soku owocowego i żelatyny. O wiele zdrowsza niż wszystkie kupne galaretki. Nadaje się do ciast, deserów, do
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieSkładniki: 1 średni banan (ok. 120 g bez skórki) 1 opakowanie jogurtu naturalnego (tu: 180 g) 1 duża nektarynka (ok. 110 g bez pestki) 2 łyżki
Vroblewska-fitlifeSkładniki: 2-3 łyżki olej kokosowy 1 kawałek imbiru - 1/2 szt. papryki czerwonej 1-2 łyżeczka curry 800 ml mleko kokosowe 2 szt .cukinia 1/2 szt
w mojej kuchniGłodni letnich przekąsek? :D Jeśli znudziły Wam się zwykłe, gotowane jarzyny albo (o zgrozo!) w ogóle nie jesteście w stanie się do nich przekonać to
Kuchnia Ellie„Doskonały dodatek do kozich serów i owoców. Nie jest to jednak oryginalny ocet z czarnej porzeczki bo ten uzyskuje się z soku, a jedynie ocet jabłkowy
Wiem co jemNie wiem czemu, ale kisiel zawsze kojarzył mi się z zimą. Ciepły kubek pełen owocowego szczęścia, gdy za oknem wiatr, śnieg i mróz. Może nawet
Gotuj z Blue RavenHej! Coś dla uczuleniowców! dziś pierwsze skrzypce gra maniok czyli tapioka w postaci ekologicznej mąki. W połączeniu z mleczkiem kokosowym, szczyptą cukru z brzozy i nasionami
Kuchnia PROzdrowotna