kukurydza w kolbach 3 sztuki por (biała część) 1 sztuka kalafior 1 sztuka oliwa z oliwek 2 łyżki sól do smaku 1 łyżeczka papryczka chili 1/2
AZgotuj!Składniki: 1 mała pierś z kurczaka (ok. 120 g) 3 łyżki jogurtu naturalnego (ok. 75 g) 15 małych migdałów (ok. 20 g) sól, pieprz duża garść
Vroblewska-fitlifeT o podwójnie kukurydziane ciasto! Nie tylko upiekłem je na mące kukurydzianej, ale także zalałem solidną porcją miodowego bourbonu, który nadał niepowtarzalnego aromatu. Dodatek whiskey ma
Food SquareDzisiaj kolejny pomidorowy przepis, tym razem ketchup w domowej wersji. Jest z nim trochę pracy, ale warto dla efektu końcowego ;) Porcja nie wyszła mi zbyt duża
FitKot„Zanim jeszcze nastała era zamrażarek moja mama robiła taką fasolkę co roku. Później wygodniej i szybciej było ją zamrozić. Ja do tej pory też tak robiłam
Wiem co jemHej :-) Jak tam po weekendzie ?? U mnie młodej ząbki wychodzić zaczęły i troszkę marudziła, ale poza tym wsio oki ;). Zrobiłam te obłędne ciasteczka, mąż kupił mąkę
kruche babeczkiFritatta to danie które podaję zazwyczaj na kolację, ale w wersji jaką dziś Wam przedstawiam świetnie sprawdziła się na obiad. W smaku bardzo przypomina hiszpańską tortillę
Mienta blogW tym roku przetworzyłam dość sporo pomidorów i o ile efekt końcowy zawsze jest smaczny, to trzeba się trochę napracować ze sparzaniem i obieraniem. Na ten
FitKotNa bazie tego przepisu powstał spód do tego sernika , a przy okazji wypróbowałam ciasteczka. Jeśli tylko płatki jaglane są w porządku i nie są gorzkie to
FitKotPierwszy raz zrobiłam to danie. Nigdy wcześniej nie widziałam tak ładnie pociętej giczy cielęcej. Polubiłam je. Wkładam do piekarnika i 1,5 godziny mam wolne
AZgotuj!Nie cieszy mnie fakt, że lato dobiega końca, ale wszechobecna dynia skutecznie potrafi poprawić mi nastrój. To jeden z tych składników za które uwielbiam jesień i
Mienta blogWłaśnie teraz mango ma najlepszy smak. Ten słodki, aromatyczny owoc można wykorzystać zarówno w kuchni, jak i kosmetyce. Lubię mango w ciastach i koktajlach, jednak dzisiaj
Humanistka w kuchniSłowo piernik pochodzi od staropolskiego pierny, które oznaczało: pieprzny. Jedna z teorii głosi że pieprz był ludowym określeniem stosowanym w odniesieniu do wszystkich egzotycznych, nieznanych przypraw
mojewypiekiinietylko