Danie trochę podchodzące pod kuchnię indyjską ze względu na przyprawę – garam masala. Polecam ją do używania wielu dań np. jednogarnkowych, zup, mięs czy nawet ryb
JaglusiaSkładniki na jedną porcję: 200 g brokułu - mniej więcej 1/2 główki 1 jajko rozmiar M Duża garść sałat (ok. 25 g) 1/3 czerwonej papryki (ok. 100
Vroblewska-fitlifeMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Wietnamska sałatka z wodnym szpinakiem była daniem na kolacji przygotowywanej przeze mnie i mojego męża w Hanoi podczas lekcji gotowania …
My Blueberry CornerBardzo lubię i często piekę domowe chrupkie pieczywo, ale zazwyczaj jest to wersja wytrawna. Ostatnio skusiłam się na słodkie chlebki kokosowe. Przepis z bloga Facet i
Mienta blogNa 2 porcje: 300 gram łososia 2 plastry cytryny słodka papryka sól morska pomidorki koktajlowe Piekarnik 200 stopni. Rybę umyj i osusz papierem. Oprósz solą i
AZgotuj!My Blueberry Corner by "jagodzianka" W każdym wietnamskim domu stoi w słoiku w lodówce, a w wietnamskich barach stoi w miseczkach na stołach sos – …
My Blueberry CornerKupiłam główkę brokuła i chwila namysłu… Co z niego przyrządzić? Wpadłam na pomysł zapiekanki ryżowej z kilkoma rodzajami serów, której bohaterem był właśnie brokuł. Jest
JaglusiaSkładniki na 4 porcje: 3 małe piersi z kurczaka (ok. 360g) 1 duża marchew (ok. 100 g) 1 średniej wielkości żółta papryka (ok. 230 g) 1
Vroblewska-fitlifeSkładniki na 12 sztuk: 1 puszka czerwonej fasoli (240g po odsączeniu) 1 duży dojrzały banan (ok. 120 g bez skórki) 2 jajka rozmiar L 2
Vroblewska-fitlifeSezon jesienno-zimowy może być pyszny i kolorowy na talerzu. Dynie, buraki, marchewki i wszystkie pozostałe warzywa korzeniowe dają nam naprawdę spore pole do popisu. Można
Smakowity Blog KulinarnyKREWETKI W SOSIE PAPRYKOWO-POMIDOROWYM NA OSTRO To danie rozgrzewa! Oooo tak J Kto lubi ostre jedzenie, na pewno pokocha to danie. U mnie
Calzonella.comWymieszać kilka składników w misce, przelać do foremek i do piekarnika. Takie to proste. Babeczki jajeczne z dodatkami, które możemy dobrać według własnego gustu świetnie nadają
Mienta blogNajlepszy kisiel to kisiel domowy, pachnący owocami. Przygotowuj e się go szybko, niemal tak szybko jak z torebki. A jest o niebo pyszniejszy. Przygotowałam dzisiaj kisiel
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieSzybki obiad z dodatkiem przygotowanych dzień wcześniej klusek dyniowych? Dlaczego nie! Prosta, a jakże smaczna potrawa na obiad dla każdego. Zasmakuje nawet osobom, które nie przepadają
Jaglusia