Chlebek ujrzałam na blogu Ale Zakwas , strasznie mnie zaintrygował ze względu na składniki. Trochę zmieniłam przepis, bo nie byłabym sobą i polecam go z 100%, jest
Łycha smakówPieczone bataty są bardzo dobre, słodkie, z wyglądu podobne do dyni. Pierwszy raz zapiekłam bataty i myślę, że powstanie jeszcze kilka przepisów z ich udziałem. Były
Łycha smakówPotrzebne składniki: 4 średniej wielkości bataty 1 marchewka 1 pietruszka 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej łyżeczka papryki ostrej 40 g oleju kokosowego 40
Łycha smakówPotrzebne składniki: 6 jajek od szczęśliwej kurki 1/3 pora 5 łyżek domowego majonezu z tofu (przepis znajdziesz tutaj ) 0,5 pęczka
Łycha smakówPotrzebne składniki: 1 ugotowany burak 100 g sera koziego 2 łyżki pestek słonecznika 4 łyżki octu balsamicznego 4 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz
Łycha smakówPierwszy słoneczny i bardzo ciepły dzień postanowiłam wykorzystać i rozpocząć sezon grillowy. Wbrew tradycji mięsnej i kiełbasianej przygotowałam na grilla warzywne szaszłyki. Przygotowane w marynacie
Łycha smakówPstrągi zapiekane to jedna z moich ulubionych dań. Pstrągi możemy zamarynować i upiec na grillu, a jeżeli pogoda wytnie psikusa możemy zapiec w piekarniku :). Za każdym
Łycha smakówPojawiły się już szparagi, które uwielbiam. W zeszłym roku gotowałam przepyszną zupę: Krem z białych szparagów z pesto z estragonu , koniecznie muszę ją ponownie ugotować, a
Łycha smakówSkładniki: 2 pęczki czosnku niedźwiedziego garść orzechów włoskich sok z połówki cytryny 3 łyżki oliwy z oliwek pieprz, sól Przygotowanie: Czosnek niedźwiedzi z oliwą rozdrabniamy
Łycha smakówPotrzebne składniki: 2 jajka od szczęśliwej kurki 1 makrela wędzona 5 łyżek domowego majonezu z tofu (przepis znajdziesz tutaj ) 0,5 pęczka szczypiorku
Łycha smakówSkładniki: 170 g mąki z ciecierzycy 100 g mąki jaglanej 40 g mąki ryżowej 2 łyżki oleju kokosowego 0,5 łyżeczki soli 1 jajko
Łycha smakówJedne z najsmaczniejszych kotletów, które robiłam to z buraka :). Postanowiłam sukces ponowić tym razem z moja ukochana botwinką. Wyszły idealne :) Składniki: 2
Łycha smakówPotrzebne składniki: 2 jajka 0,5 pęczka szparagów ( u mnie białe i zielone) 0,5 pęczka szczypiorku 1 łyżka oleju kokosowego 0,5 łyżeczki
Łycha smakówPotrzebne składniki: 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 1/3 pęczka botwinki 0,5 serka koziego 2 łyżki prażonkach ziaren słonecznika 0,5 łyżeczki
Łycha smakówZwariowałam na punkcie botwinki :). Wczoraj postało pesto z botwinki, pasztet, zupa z mleczkiem kokosowym, wszystkie przepisy pojawią się w tym tygodniu. Ogłaszam go jako tydzień
Łycha smaków