Frytki z dyni. Niewiele trzeba, aby je zrobić i rozkoszować się pysznym zdrowym posiłkiem. Wystarczy dynia piżmowa, sól i patelnia i rozpalający pieprz Cayenne do
AZgotuj!Marakuja pochodzi z Ameryki Południowej. Jada się ją głównie na surowo. Jej kleisty, galaretowaty miąższ wybiera się łyżeczką z wnętrza owocu. Niepowtarzalny słodko-kwaśny smak marakui
Smakowity Blog KulinarnyPyszna pasta do ulubionego chleba. kostka sera białego 1 upieczony burak (mały) odrobina soli pół łyżeczki kminku łyżeczka soku z cytryny Buraka blendujemy, dodajemy
AZgotuj!Trudno o bardziej jesienną zupę niż zupa grzybowa. Aromat lasu połączony z kremową gorgonzolą to coś, na co warto skusić się tej jesieni. Polecam gorąco!
Smakowity Blog KulinarnyUwielbiam pasty do chleba. Zwykle mam dwie lub trzy w lodówce. Zamiast wędlin, które ostatnio straciły sławę, chyba na dobre. Liczne badania naukowców dowodzą, że składniki
AZgotuj!Zdrowe słodycze. Kokosanki z ksylitolem i olejem kokosowym. Delikatne jak chmurka. 200 gram wiórek kokosowych 4 -5 łyżek ksylitolu 2 białka 2 łyżki oleju kokosowego stałego
AZgotuj!Taka mała rzecz, przy minimalnym nakładzie pracy, a cieszy- szczególnie dzieci :) Żelki na bazie skondensowanego mleka z dodatkiem cukru waniliowego, wycięte w zabawne duszki, żeby wbić
Kraina Miodem PłynącaKremowa zupa z dyni jest moją ulubioną jesienną zupą i nie po raz pierwszy pojawia się na blogu. Można ją przygotować na wiele sposobów, podać z
Smakowity Blog KulinarnyCudowne, aksamitne i idealnie kremowe risotto z suszonymi grzybami, natką pietruszki i tymiankiem, z dodatkiem tartego parmezanu dla zaostrzenia smaku. Proste i efektowne danie, które z
Słodko-Słony Świat IlonyOsobie, której kasza jawi się jako koszmar z dzieciństwa, na pierwszy rzut oka to danie może wydać się straszne, ale zapewniam, że smakuje lepiej niż można
Roślinna - blog wegańskiPrzepis na masło orzechowe z przepisu Jurka Sobieniaka z warsztatów, gdzie miałam przyjemność je spróbować. Oczarowało mnie smakiem, więc dzielę się z Wami przepisem: 400
AZgotuj!Jak co roku, tak i tym razem gdy nagle w październiku znalazłam wolną chwilę na gotowanie zorientowałam się, że przegapiłam sezon na najlepsze na świecie truskawki
Fill The BowlSushi to coś więcej niż tylko japońska potrawa, to sztuka! Poza wyrafinowanym smakiem wyróżnia się piękną, oryginalną formą. Cieszy wszystkie zmysły, już samo patrzenie na te
Smakowity Blog KulinarnyOd lat obserwuję z przyjemnością wszystkie wpisy pojawiające się w ramach Festiwalu Dyni,który organizuje Bea z bloga Bea w Kuchni. Po raz pierwszy postanowiłam i
Polska ZupaNajlepsze, bardzo zdrowe marchewkowe ciasto! Wspaniale wilgotne, z dużą zawartością marchewki, całkowicie bez użycia mąki, 100 % bez glutenu i choć jest przełożone puszystym, białym kremem - jest
maniapieczenia