Sałatka owocowa ze świeżych owoców z arbuzem w roli głównej. Świetnym sposobem na jej podanie jest wykorzystanie połówki arbuza oraz różnych owoców.
Kulinarne Fantazje MarioliOstatnio nie miałam za dużo czasu na pichcenie (a może raczej na wrzucanie nowych przepisów, bo gotować na co dzień trzeba) – nawał pracy, sesja, zajęcia dodatkowe
Jak gotować i nie zwariowaćhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Uwielbiam smak pestek dyni i mogłabym je dodawać dosłownie do wszystkiego! Ciasto ( klik ) zniknęło ekspresowo (często
Di gotujeBardzo smaczny syrop z truskawek powstał jako "produkt uboczny" podczas produkcji dżemu. Bardzo szybki, bardzo prosty, robi się w zasadzie sam, trzeba tylko truskawki zasypać cukrem
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieChłodnik na upalne dni! Najlepszy jest w lato, kiedy mamy botwinkę, młody koperek, rzodkiewkę prosto z ogrodu, młody szczypiorek… Najlepiej smakuje na drugi dzień, kiedy
Apetyt na ZieloneKiszenie warzyw to stara metoda konserwacji żywności, bardzo popularna w polskiej tradycji kulinarnej, ale nie tylko. Wspomnieć należałoby o marokańskich kiszonych cytrynach czy koreańskim kimchi. Kisić
Smakowity Blog KulinarnyKolejna smaczna sprawa dla bezglutenowców. Wymysliłam ją sama, myślę że Wam zasmakują. A najwazniejsze jest to, że każdy z łatwością je przyrządzi, a smakują wyśmienicie. Możesz
Zasmakuj KuchniPrzepyszny sorbet, chyba najsmaczniejszy ze wszystkich jakie jadłam w tym roku. Bardzo prosty, nie potrzeba maszyny, wystarczy tylko co jakiś czas mieszać sorbet w zamrażalniku. Mango
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieTo gazpacho zobaczyłam w jednej w włoskich gazet. Musiałam je zrobić, aby móc zobaczyć jak smakuje. Przepisem dzielę się w Wami :) Składniki: 1 kg dojrzałych
AZgotuj!Puszyste i bardzo smakowite placuszki które prosto się przygotowuje, a smakują wyśmienicie. Zapraszam każdego do wypróbowania przepisu :) Składniki na około 12 placuszków: 1/2 szkl mąki gryczanej
Gotowanie...to proste !Maj to bez wątpienia mój ulubiony miesiąc. Moje urodziny, dzień matki, pierwsze truskawki i rabarbar. Wcale nie obraziłabym się, gdyby maj trwał cały rok! Niestety, jak
Fill The BowlZaczęło się lato, a wraz z nim sezon na lody. Lody domowe są bardzo proste i wiemy co jemy. Dziś propozycja bez mleka, śmietany czy jajek
Apetyt na Zielonehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Placuszki wyszły tak pyszne, że za pierwszym razem, kiedy je smażyłam - musiałam biec po następne serki
Di gotujeW przeciwieństwie do ciężkich gulaszy mięsnych, których w sezonie wiosenno-letnim raczej unikamy, gulasz rybny jest idealny na tę porę roku. Lekki, ale pożywny, z dużą
Smakowity Blog Kulinarny