Lubię mieć w lodówce mrożone owoce. Często z nich robię kisiel. Ale miałam ogromną torbę mrożonych jeżyn i chciałam je użyć na raz. Owoce mogą być
AZgotuj!Bardzo szybki sposób na ryż i brokuł. Smaczny duecik. U mnie dodatek do łososia w folii. 200 gram ryżu 1 brokuł sól do smaku pieprz ząbek
AZgotuj!Bardzo lekki, wręcz biszkoptowy pachnący ziołami dodatek do dań. 500 gram ziemniaków przeciśniętych przez praskę 3 jaja sól i pieprz 4 listki świeżej szałwii posiekanej łyżeczka
AZgotuj!Zobaczyłam w sklepie po raz pierwszy boczniaka królewskiego, a że w planach był rosół z kaczki dodałam go do rosołu i nabrał świątecznego sznytu;) korpus
AZgotuj!Kiedy przeczytałam o wartościach odżywczych czarnej fasoli od razu chciałam zrobić z niej zupę krem. Tak sobie ją wyobraziłam. Dodałam gorzką czekoladę i to zdecydowanie moje
AZgotuj!Pierwszy raz robiłam sernik z ekologicznego sera i kaszy jaglanej. Ser jest wspaniały. Sernik z kaszą jeszcze lepszy. Jednak ser robi ogromną różnicę. Podraża koszty
AZgotuj!Burak faszerowany kaszą gryczaną z kremową fetą. Kremowa feta to dla mnie HIT do warzyw. Poznałam ją na warsztatach i chciałam się z nią
AZgotuj!Maj sezon na grilla i na świeże zioła. Jako mała dziewczynka zbierałam szczaw na zupę po łące. Chciałam go wykorzystać w innej postaci i
AZgotuj!Mam dla Was omlet lekki jak chmurka, delikatny o nieskonczonych możliwościach. U mnie wersja na słono z ziołami i siemieniem lnianym. Można urozmaicać go odając do
AZgotuj!Botwina króluje na straganach. Pewnie w wiekszości domów gości na stołach. Przygotowałam ją z awokado pęczek botwiny młoda marchew jogurt naturalny celula ząbek czosnku
AZgotuj!Kupiłam botwinę. Liście były tak ogromne, że postanowiłam zrobić gołąbki. Liscie botwinki są bardzo delikatne, najlepiej sprawdziło się ugotowanie ich na parze. Liście pachną szpinakiem.
AZgotuj!Sałatka jest prosta i szybka. Za to zaskakujace smaki. Dodatek świeżego tymianku dodaje sałatce niesamowitych samowych wrażeń. na 4 pprcje pęczek zblanszowanych szaparag 20
AZgotuj!Bardzo prosty przepis. W kilka chwil. Kilka lat temu kupilam świeże makrele. Usmażyłam zwyczajnie na patelni. Była okropna i wyladowała w zeszycie z napisem
AZgotuj!RawAnd Happy przygotowała dla osób pragnących zrdowych przekąsek niezykle smaczne Gryczanki. Chciałam z nich coś przygotować bo znakomicie pasują na śniadanie, do jogurtu, owoców
AZgotuj!Nuggetsy rybne w tajskim stylu. Nie można przestac ich jeść. 500 gram ryby bez ości ( u mnie łosoś) 1 papryczka chilii 1 ząbek czosnku
AZgotuj!