Moje dzieci zjadły ten deser z apetytem :) Jakby się dowiedziały, że zrobiłam go z kaszy jaglanej, na wstępie odmówiłyby współpracy ;) Zgodnie z zasadą "nie wiem jak
zadanie-gotowanieNajlepsze i najpyszniejsze ptysie! Są nawet smaczniejsze niż te typowe, tradycyjne z mąki pszennej :-) Nikt się nie pozna, że nie ma w nich ani grama glutenu
maniapieczeniaJest takie powiedzenie: „Są dni, gdy zachwycam sama siebie. W pozostałe wkładam pranie do piekarnika.” Chcę Wam powiedzieć, że włożenie do piekarnika pietruszek zaowocowało zachwytem
Gotuj z Blue RavenSkładniki: plaster schabu wieprzowego ok. 100 g sól, pieprz, kurkuma, chili, kminek - lub dowolne ulubione przyprawy 5-6 pomidorków koktajlowych ok. 100 g kilka plasterków czerwonej
Vroblewska-fitlifeSzybkie danie z sezonowych warzyw, podane na ostro z makaronem konjac. Ostatnio przedstawiałam Wam ciekawy, naturalny produkt bez gotowania—>KLIK. Oto jak można wykorzystać
Mienta blogInspiracja z blogu: Kulinarna Maniusia . Jak zobaczyłam te ciasteczka u Marzeny, wiedziałam że z pewnością są pyszne i... ani trochę się nie pomyliłam. Smakują rewelacyjnie i
Di gotujeKlasyczne caprese w odmiennych kolorach. żółty pomidor mozzarella oliwa z oliwek kilka listków fioletowej bazylii czerwony ocete balsamiczny krem sól pieprz Sparzyć pomidora
AZgotuj!Fasolka szparagowa jest świetna zwyczajnie z wody. To wiedzą wszyscy. Wszyscy wiedzą też, że nie ma gorszej rzeczy niż zgrubiałe włókna, które nie zawsze da
Gotuj z Blue RavenNazwa potrawy pochodzi od włoskiego "salt in bocca", co dosłownie oznacza "skacz do ust". Nazywa się tak prawdopodobnie dlatego, że to klasyczne połączenie mięsa, szynki i
Smakowity Blog KulinarnyMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Nie wiem na czym polega fenomen curry, ale jestem pewna że jest to danie pełne smaku, koloru i aromatu. Curry …
My Blueberry CornerPyszne lody truskawkowe gotowe do spożycia już po 5 minutach! Szybko, smacznie i zdrowo. Mniam <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki: 1 opakowanie bardzo zmrożonych truskawek
My Culinary ArtW lecie przyrządzam zdecydowanie mniej wegetariańskich kotletów niż jesienią i zimą. Gdy ostatnio zostało mi z obiadu kilka ugotowanych ziemniaków, postanowiłam zrobić z nich kotleciki z
Mienta blog50 g kaszy jaglanej (4-5 płaskich łyżek) 230 g mleka 2% (1 szklanka) 100 ml wody 6 g prawdziwego miodu (1 łyżeczka) Polewa: 1 łyżeczka
Vroblewska-fitlife2 garści świeżego szpinaku (50 g) 2 kiwi (180 g) 1 mały banan (180 g) 1/2 szklanki wody mineralnej Szpinak umyć, kiwi i banana obrać
Vroblewska-fitlifeJarmuż Oliwa z oliwek Dowolne przyprawy Jarmuż rwiemy na malutkie kawałeczki i usuwamy twardsze łodyżki. Mieszamy i odrobiną oliwy i dowolnymi przyprawami (u mnie chili i
Vroblewska-fitlife