Śniadanie z jajem i siłownia, to mój niedzielny rytuał. I wiecie co jest w tym wszystkim najfajniejsze? A no to, że wyniosłam to z domu. Jeszcze
Fill The BowlNigdy bym nie przypuszczała, że zrobię chałwę – raz, że jej nie lubiłam (przynajmniej nie jej tradycyjnej wersji), a dwa, że nigdy nie uważałam jej za zdrową
Fill The BowlTo nie są zwykłe ciasteczka. To ciasteczka nad, którymi pracowałam od wielu, wielu miesięcy…a nawet lat. Nie myślcie sobie, że jestem aż tak ambitna
Fill The BowlMuszę się Wam przyznać, że mazurki nigdy nie były obecne w moim rodzinnym domu. Ba! Gdy zabierałam się za takowego po raz pierwszy (jakieś dwa lata
Fill The BowlWchodząc na mojego bloga ciężko oprzeć się wrażeniu, że a) głównie jem słodkości, b) jeśli mój posiłek nie jest słodki, to jest to…słodki ziemniak
Fill The BowlTotalnie tego nie ogarniam – dopiero co (a tak dokładniej to w styczniu; )) wróciłam z USA, a już jest maj! Gdyby nie fakt, że skończyły mi się
Fill The Bowl„Co dzisiaj na deser?” – usłyszałam od siostry paręnaście godzin po powrocie do domu rodzinnego, do którego uciekłam z zatłoczonej i pełnej pokus Warszawy, by w spokoju
Fill The BowlDzisiaj danie, które jest szybkie, proste i zawsze wychodzi – makaron z cukinii z sosem pomidorowym. Historia tego dania sięga aż do marca, kiedy to powstała w
Fill The BowlP olenta to włoska potrawa ludowa przyrządzana pierwotnie z mąki kasztanowej, a obecnie na ogół z mąki lub kaszki kukurydzianej. Potocznie zwana mamałygą może nie kojarzyć
Smakowity Blog KulinarnyWiem, że obiecałam Wam posta na wczoraj, ale.. no właśnie, wczoraj miałam dzień pełen wrażeń. A na zakończenie 4,5h na pogotowiu. Rozumiem, że pielęgniarki
Gotuj z Blue RavenKokosowe bezy Proste do wykonania. Cudownie ciągnący środek i chrupka otoczka. Lekko kokosowe, niezbyt słodkie. Jeszcze ciepłe z blaszki wyjadałam. Uwielbiam!! Składniki na około
apetytnapieczenieLubię piec ciasta, a jeszcze bardziej lubię je jeść:) Od jakiegoś czasu chodziło za mną ciasto dyniowe, nie mogłam się tylko zdecydować jakie ma być konkretnie
pyszne zdrowościPyszne i sycące kotleciki. Można je smażyć lub piec w piekarniku. Ja, ze względu na czas, wybrałam pierwszą opcję. Jarmuż można zastąpić szpinakiem. Z podanej ilości
pyszne zdrowościMam spory zapas cukinii i odkryłam, że świetnie komponuje się z masłem kokosowym:) Polecam - danie szybkie, banalnie proste i rozgrzewające. Idealne by poprawić sobie nastrój w
pyszne zdrowości