Zaklinanie wiosny nieco słabo mi idzie w tym tygodniu. Wichury i niemal zimowy chłód sprawiają, że jestem senna i zmęczona. I cierpię na „nie-chce-mi
Gotuj z Blue RavenMam dla Was kolejny zdrowy deser, który smakuje niczym budyń czekoladowo-bananowy...jednym słowem jest przepyszny! :) Przepis krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z
Przepisy AleksandryJ aglane pulpety powracają! Tym razem w nowej, pieczarkowej odsłonie! Poprzedni przepis na sycące spaghetti z pulpetami w sosie z bakłażana i pomidorów cieszył się
Food SquareNajważniejszą cechą tego ciasta nie jest brak mąki (chociaż to duży plus dla osób nie tolerujących glutenu), ale cudowny czekoladowy smak. Ten deser jest pyszny!!! Ja
Wypieki i RumieńceWłaśnie czytacie przepis na bardzo zdrowy deser, który nie ma w sobie cukru i jest pyszny! Żelowa mleczna masa z nasionami chia bardzo fajnie komponuje się
Przepisy AleksandryNadrabiam przepisy! Ostatnio lekki zastój, problemy zdrowotne - jadłam co mi dano. Wróciłam do normy, do treningów i do mojej ukochej diety! A apropo diety.. w
CzarnawisienkaHomemade sweet chilli sauce, is very simple to make, is fantastic as a dip for finger foods. Ingredients: 1 clove of garlic 10 red chilli peppers
Kulinarna rozmowaWiosna nareszcie zaczyna rozpieszczać nas ciepłymi promieniami słońca. Krajobraz zaczyna się zielenić i budzić do życia. To idealna okazja, aby zregenerować nasze organizmy porządną porcją warzyw
kulinarnyJaP rzepis na tę genialną pastę kanapkową znalazłem na stronie hello zdrowie . Jej autorką jest niezawodna, jak zawsze zresztą, Marta Dymek. Obok fasolowego smalcu jest to
Food SquarePamiętacie przepis na zakwas ? Teraz przyszła kolej na pokazanie jak ja go wykorzystałam. Powstał pyszny żurek. żeberka wędzone biała kiełbasa kiełbasa wędzona włoszczyzna zakwas ziemniaki zakwas
Polska ZupaWitajcie po świętach. Czy udało się Wam nie przejeść? Nie brać dokładek? Nie sięgnąć po czwarty kawałek sernika? Bo pogoda spacerom nie sprzyjała, to fakt. Choć
Gotuj z Blue RavenŚwięta, święta i po świętach… Dużo jedliście pysznych potraw ostatnio? Pewnie tak. U mnie jak zawsze zostało sporo jedzenia. Będziemy jeszcze kilka dni jedli świąteczne
Polska ZupaPrzepis na babeczki pochodzi z bloga food2 , zmieniłam tylko zaczyn drożdżowy, i zrobiłam na wierzch jaglany krem czekoladowy. Te malutkie babeczki na ostatnim zdjęciu postanowiłam włożyć
zdrowa vege kuchniaZapraszam Was na nieskomplikowanego, bez zbędnego wyrabiania ciasta i mega zdrowego Mazurka, bo bez masła, bez jajek, bez glutenu, a za to w 100% na wartościowych
Kraina Miodem PłynącaPowolutku w sklepach zaczyna pojawiać się więcej owoców, więc mam dla Was propozycję na przyszne racuszki w wersji z melonem! Próbowałam ich w wersji z
Czarnawisienka