bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:806/3453)

Bułeczki nadziewane kiełbasa i serem 137

blaszce. Każdą bułkę smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy sezamem. Blachę wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (grzanie góra-dół, przez pierwsze 5 minut bez termoobiegu, potem z termoobiegiem). Pieczemy do ładnego zarumienienia. Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika i wielkości bułeczek, u mnie około 20-25 minut. Zawsze sugerujemy się wyglądem pieczywa. Jeśli

Słodkie okruszki
smaczne drożdżowe 179

skleiłem. Następnie zaplotłem gruby "koński" warkocz. Ostatni kawałek okazał się taki duży, że nie wiedziałem jak go zmieścić do foremki :) Wyjąłem więc większą okrągłą blaszkę, do pieczenia biszkoptów, dodałem dżem z czarnego bzu, twarożek i cukier puder. Gdy skleiłem ciasto, to musiałem wziąć jednak  foremkę do babki :) i dobrze, bo fajnie się upiekło. Przygotowane ciasta włożyłem

chleba naszego
Lazania ze Szpinakiem i Mięsem 266

lazanii: Naczynie wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na drugą od dołu półkę i zapiekam około 40 minut – piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół bez używania termoobiegu. Pod koniec pieczenia górę lazanii posypuję serem i wstawiam jeszcze na chwilę naczynie do piekarnika aby ser się roztopił – lazania jest gotowa. Lazania ze szpinakiem i mięsem jest gotowa

Uwaga Babcia Gotuje
Ciasteczka zimowe 139

sodą, płatkami i kokosem. Mieszamy łyżką. Formujemy kulki, które następnie lekko spłaszczamy łyżką. Piekarnik nagrzewamy do bądź do 150 stopni z termoobiegiem , bądź do 180 stopni bez termoobiegu. W obu przypadkach pieczemy ciasteczka ok. 15 minut

Anioły w kuchni
Lazania z Mięsem – Prosta i Pyszna 304

lazanii: Naczynie wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na drugą od dołu półkę i zapiekam około 40 minut – piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół bez używania termoobiegu. Pod koniec pieczenia górę lazanii posypuję serem i wstawiam jeszcze na chwilę naczynie do piekarnika aby ser się roztopił – lazania jest gotowa. Lazania z mięsem jest gotowa, można podawać

Uwaga Babcia Gotuje
Ciasteczka zimowe 347

sodą, płatkami i kokosem. Mieszamy łyżką. Formujemy kulki, które następnie lekko spłaszczamy łyżką. Piekarnik nagrzewamy do bądź do 150 stopni z termoobiegiem , bądź do 180 stopni bez termoobiegu. W obu przypadkach pieczemy ciasteczka ok. 15 minut

Anioły w kuchni
Ciasteczka zimowe 138

sodą, płatkami i kokosem. Mieszamy łyżką. Formujemy kulki, które następnie lekko spłaszczamy łyżką. Piekarnik nagrzewamy do bądź do 150 stopni z termoobiegiem , bądź do 180 stopni bez termoobiegu. W obu przypadkach pieczemy ciasteczka ok. 15 minut. Przepis od pani Ireny

Anioły w kuchni
Ciasto cassis 157

żółtka i olej. Do masy przesiewamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Delikatnie mieszamy. Masę przelewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni na 20 minut. Biszkopt studzimy. krem: Serek mascarpone mieszamy z ubitą z cukrem pudrem śmietaną beza: Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Do ubitych białek dodajemy(...)oraz mąkę wymieszaną z kakao. Delikatnie mieszamy, aby białka nie opadły. Całość przekładamy do foremki 20x30 cm, w której piekliśmy biszkopt i pieczemy przez 15 minut w 160 stopniach, po tym czasie obniżamy temperaturę do 90 stopni i suszymy bezę przez kolejne 35 minut. Studzimy w piekarniki. Wykonanie: Biszkopt nasączamy ponczem z likieru wymieszanego z wodą. Nasączony biszkopt smarujemy konfiturą

Bon appetit mon amie
Wegańskie, proteinowe brownie z kokosowym karmelem i popcornem (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 204

ciacho zawierało roślinne białko z żywymi kulturami bakterii ( recenzja ), dlatego lepiej nie poddawać go obróbce termicznej. Tym razem wykorzystałyśmy wegańską odżywkę bardzo dobrej jakości ( recenzja ), która świetnie wzbogaciła smak pieczonego brownie.  Ciacho jest przepyszne, obłędnie czekoladowe a do tego dostarcza również protein. Lepiej być nie mogło ❤         Składniki (śr: 22 cm): Proteinowe brownie(...)oleju kokosowego -200g świeżych daktyli bez pestek -500ml/480g musu z gruszek (z ok 1kg świeżych) -300g napoju roślinnego -łyżeczka proszku do pieczenia na kamieniu winnym -tabliczka gorzkiej czekolady bez cukru (u nad 70% kakao) Kokosowy karmel -250ml mleka kokosowego lub śmietanki kokosowej powstałej z puszki mleka kokosowego (u nas śmietanka się po prostu

Candy Pandas
Ciasto grysikowe z czarnymi porzeczkami 441

bardzo łatwo i przyjemnie się kroi :) Składniki: Ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 5 żółtek 300 g cukru 200 g masła 2 opakowania budyniu czekoladowego (bez cukru) 2 łyżeczki proszku do pieczenia Szczypta soli Masa grysikowa: 5 białek 330 g cukru 500 g gęstego jogurtu greckiego (lub śmietany 18%) 1 opakowanie budyniu waniliowego (bez cukru(...)czarnych porzeczek szczypta soli Wykonanie: Ciasto: Miękkie masło ucieramy wraz z cukrem na puch. Nie przerywając ucierania dodajemy żółtka, jedno po drugim. Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia. Dodajemy sól oraz budynie czekoladowe i mieszamy. Następnie mąkę z dodatkami łączymy z masą jajeczną. Wyrabiamy ciasto. Powinno być zwarte, nie klejące się do rąk. Dzielimy je na 2 części

MyCookBook.pl
Sernik wiedeński w wersji keto 75

wykładamy papierem do pieczenia ), uderzamy nią kilka razy o blat, by masę odpowietrzyć  i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.  Bez termoobiegu - grzanie góra i dół. Pieczemy 20 minut, zmniejszamy temperaturę do 160 stopni  i dopiekamy około 50 minut. Sernik wyrośnie, lekko się zarumieni,  gdy środek wyrówna się z brzegami - wyłączamy piekarnik(...)polewą czekoladową wykonaną z 50 gram gorzkiej czekolady rozpuszczonej w kąpieli wodnej  z kilkoma łyżkami śmietanki kremówki ( pozostałej z masy serowej ). Polewa oczywiście być może, ale sernik bez niej  sprawia wrażenie znacznie delikatniejszego. Smacznego, miło wrócić

Kronika Piekarnika
Ciasto marchewkowe z kremem budyniowym i orzechami włoskimi 159

mąki, przesianej przez sitko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 cukier wanilinowy 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/2 łyżeczki kardamonu, 1/2 łyżeczki zmielonych goździków 60 g orzechów laskowych drobno posiekanych + 2 łyżki do przybrania 100 g cukru Krem: 500ml mleka 2 budynie waniliowe bez cukru 100g masła – musi być wcześniej wyjęte z lodówki by było(...)więc nie martwcie się jego konsystencją – jest ona jak najbardziej pożądana. Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy 24 cm . Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopnie Celsjusza piekarnika i pieczemy przez ok. 45 minut (bez termoobiegu). Upieczone ciasto studzimy. Gdy biszkopt marchewkowy jest już zimy wyjmujemy go z formy i przekrawamy go ostrym nożem

Życie ze smakiem
Kokosowy pleśniak z porzeczkami 192

owocem. ciasto kruche: 200 g oleju kokosowego 2 szklanki mąki pszennej typ 500 1/2 szklanki mąki krupczatki 1 łyżka cukier puder płaska 1 łyżeczka proszku do pieczenia płaska sól szczypta 5 żółtek beza: 5 białek 1 szklanka cukier kryształ 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu winnego sól szczypta 600 g porzeczek po obraniu 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)lśniąca. Porzeczki obieram, myję i osuszam. Mieszam z mąką ziemniaczaną i wykładam na ciepłe ciasto. Dodaję bezę, na nią ścieram resztę ciasta i wstawiam do piekarnika temp 180 stopni na 10 minut po czym zmniejszam na temp 150 stopni i piekę jeszcze 40 minut. Ciasto wyjmuję i studzę

wesoła kuchnia
Ucierany makowiec z jabłkami 258

pasuje najlepiej) dodatkowo: cukier puder lub lukier do oprószenia ciasta Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni (termoobieg, ja tak dziś piekłam) lub 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Przygotowujemy dwie foremki aluminiowe z papierem do pieczenia Stella (ja dziś takie użyłam) lub jedną keksówkę 11×30 cm wyłożoną papierem do pieczenia. U mnie dwie foremki

Słodkie okruszki
Czekoladowe ciasto na gorąco z lodami 138

jakiegoś czasu. Dzisiaj nie mogłam dłużej zwlekać i wreszcie wypróbowałam to ciasto, którego sposób pieczenia delikatnie jest bardzo nietypowy. To ciasto można upiec bez jajek, ale najdziwniejsze jest to, że przed pieczeniem polewa je się wrzątkiem! Piekliście kiedyś takie ciasto? Ja piekłam angielski pudding, który sposobem pieczenia przypomina czekoladowe ciasto na gorąco. Oczywiście, jeśli ciasto jest

codojedzenia
Focaccia 186

utworzyło cieniutką warstwę – kształt dowolny . Nakłuwamy wykałaczką focaccie , żeby podczas pieczenia nie utworzyła ogromnego bąbla . Wierzch dekorujemy pokrojonymi oliwkami , pomidorami , posypujemy solą i rozmarynem w lubianej ilości . Wkładamy do nagrzanego piekarnika o temperaturze 220 C i pieczemy około 10-15 minut , aż wierzch się zezłoci ( bez termoobiegu bo przypalą się składniki na wierzchu ) . Pieczemy na środkowej półce

Ogrodnik w podróży
Chleb buraczany na zakwasie czyli Styczniowa Piekarnia 228

więcej pary i obniżyć temperaturę do 200 st. C.  Pieczemy chleb przez 30 – 40 minut, aż postukany w dno wydaje głuchy dźwięk. Ja mój piekłam pod przykrywką 15 minut a potem dopiekałam bez przykrycia kolejne 25.  Studziłam na kratce.  W buraczanym piec z eniu wzięli udział

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pieczona kiełbasa w cebuli, porach i ziemniakach 201

cebulę z porami i przykrywamy talarkami. Na wierz układamy mniejsze kawałki gałązki rozmarynu. Całość przykrywamy pokrywą lub folią aluminiową do pieczenia. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 200 ° C. Pieczemy z pokrywą ok. 45 min. a pozostały czas bez pokrywy. Ziemniaki powinny się przyrumienić. Rada: czas pieczenia może się nam wydłużyć w zależności od rodzaju ziemniaków i grubości

Moniki Smakołyki