bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:800/3453)

Polędwiczka wieprzowa z pieczonymi warzywami 269

Piec przez godzinę, mieszając wszystko parę razy. Pod koniec pieczenia warzyw, rozgrzać na patelni masło klarowane. Obsmażyć polędwiczkę po 2 minuty z każdej strony. Przełożyć mięso do warzyw, obłożyć kawałkami masła i dołożyć pokrojonego w ósemki pomidora i ponownie wstawić do piekarnika. Piec, tym razem już bez przykrycia, przez 30-40 minut. W zależności jak dużą mamy polędwiczkę

https:KKuchniaMniam
Pieczone ziemniaki w sosie słodko-ostrym 109

Już to pisałam, ale powtórzę raz jeszcze – zawsze chętnie testuję nowe przepisy z wykorzystaniem młodych ziemniaków. Tym razem padło na przepis na ziemniaczki w słodko

Smaki Na Talerzu
Babka piaskowa dwukolorowa 211

niej nie pozostać żaden okruszek. Jeśli jednak się ostanie, pamiętajcie by taką babkę trzymać pod kloszem!  Składniki: ✔ 3 szklanki mąki tortowej ✔ 3 łyżeczki proszku do pieczenia ✔ 1/2 szklanki kakao bez cukru ✔ 1/3 szklanki wody ✔ szczypta soli ✔ 250 g masła lub margaryny mlecznej ✔ 5 dużych jajek ✔ łyżeczka pasty waniliowej (lub pół łyżeczki ulubionego aromatu) ✔ 2 szklanki cukru białego(...)powtarzacie cały czas wlewając w jednym miejscu. Jeśli nie zależy Wam na konkretnym wzorze, to po prostu wlewacie na zmianę i obok siebie trochę ciasta jasnego i ciemnego.  Pieczemy w nagrzanym piekarniku, do suchego patyczka, 50-60 minut.  Po wyjęciu z piekarnika zostawiamy babkę w foremce, aż całkowicie wystygnie i dopiero wtedy wyjmujemy.  Obsypujemy cukrem pudrem

Karczma Honorietty
Dietetyczny sernik z brzoskwiniami 135

jajko 1 łyżka miodu lub inna substancja słodząca Masa serowa: 500g sera chudego Emilka 2 jajka 2 łyżki kisielu brzoskwiniowego bez cukru 25 skruszonych tabletek STEWII 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Brzoskwiniowa góra: około 800g brzoskwiń 1 opakowanie kisielu brzoskwiniowego bez cukru ewentualnie STEWIA do dosłodzenia Sposób przygotowania: Wszystkie składniki(...)możemy pokroić brzoskwinie, wrzucić do garnka, zalać 2 szklankami wody i wstawić na mały gaz (gotujemy, aż brzoskwinie zrobią się miękkie) spód wykładamy na blachę pokrytą papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika (temp 200stopni) na około 15 minut kiedy spód będzie się piec miksujemy wszystkie składniki na masę serową na upieczony spód wykładamy na masę

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Chleb bez mąki - z samych ziaren. Źródło zdrowia z domowej piekarni. 283

najmniej 2 godziny do wchłonięcia wody (może być cała noc). Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Masę z ziaren wykładamy do blaszki (keksowej) wysmarowanej łyżką oleju. Wyrównujemy łyżką. Pieczemy ok 60 minut - bez termoobiegu. Po upieczeniu odstawiamy na całą noc do wystudzenia. Jeśli wyciągniemy z blaszki źle wystudzony - chleb będzie się kruszył (sprawdzone). Chleb przechowujemy w pojemniku w lodówce (nawet

Kuchnia po mojemu
Seromakowiec-pyszne i łatwe ciasto na święta+FILM 1007

sera białego półtłustego lub tłustego -4 jajka  -3 białka (z ciasta) -200g masła lub margaryny -3/4 szkl cukru -2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g Na początek wieczorem dzień przed pieczeniem ciasta wsypujemy mak do do garnka lub miski, zalewamy wrzątkiem, tak by pokrył on mak,  przykrywamy i odkładamy na całą noc. CIASTO(...)makową. Na koniec wyciągamy ciasto z lodówki i trzemy bądź urywamy kawałeczki i pokrywamy nim górę ciasta. Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 60 minut grzanie góra-dół bez termoobiegu. Góra ciasta ma się pięknie zezłocić.  Ciasto studzimy i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. I gotowe. Ciasto jest pyszne, pięknie się

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto z mango i kruszonką 109

siup! Gdy keksy, pierniki i lukrowane, kolorowe pierniczki za mną czas na proste, niewymagające i wręcz ekspresowe ciasto bez miksera. Dla tych co nie lubią piec, napracować się, czasu nie mają Puszyste, domowe ciasto z dodatkiem słodkiego mango i chrupiącej kruszonki to pozycja obowiązkowa do kawy, filiżanki dobrej herbaty – możecie wrzucić bakalie i postawić ciasto na świątecznym stole(...)łyżką. Powstaje gęste ciasto. Formę smaruję masłem i wykładam papierem do pieczenia. Ciasto wlewam do formy, na wierzch układam posiekane mango z puszki, lekko je wtykając w ciasto, posypuję kruszonką. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C. Ciasto piekę na środkowej półce piekarnika grzaniem góra plus dół, bez termoobiegu przez ok. 50 minut lub do tzw. suchego patyczka

Zasmakuj Kuchni
Chleb z gara (pszenno-żytni na zakwasie) 207

popękaną skórkę, która dodaje mu rustykalnego uroku. Garnek do pieczenia chleba musi być w całości wykonany z żeliwa, bez plastikowych elementów. W takim garnku można piec zarówno chleby na drożdżach jak i zakwasie. Warto aby ciasto na chleb pieczony w garnku miało nieco luźniejszą konsystencję, dzięki czemu uzyskamy miękką i delikatną konsystencję miąższu. Garnek nie wymaga specjalnych przygotowań(...)rozgrzanego wcześniej,  gorącego garnka na pewno się nie przyklei, a po upieczeniu bochenek wyjmujemy obracając garnek do góry nogami tzn dnem;) Wielbicielom domowego pieczywa polecam gorąco taką metodę pieczenia chleba. Składniki: Zakwas: 50 g startera zakwasu  (jak przygotować zakwas?) 200 g mąki żytniej typ 2000 200 ml wody Ciasto na chleb: 350 g zakwasu 200 g mąki

Smakowity Blog Kulinarny
odwrócone ciasto z gruszkami... 129

mój domowy dżem "zobacz TUTAJ" ) i mikserem połączyć składniki forma 30x20 cm wyłożona papierem do pieczenia, na dnie ułożyć skórką do dołu połówki gruszek bez gniazdek nasiennych na gruszki wyłożyć ciasto, piec z 50 minut w 190 C, grzanie góra/dół, ciasto mocno wystudzić zimne ciasto nakryć talerzem i "odwrócić", posypać pudrem cukrem przed podaniem - dzięki dodaniu

W Mojej Kuchni Lubię
najlepsze ciasto z resztek po soku ze śliwkami i białą czekoladą... 159

składniki do masy dodać resztki z wyciskania soku, dodać cukier wanilinowy i mikserem połączyć składniki na dość gęste ciasto forma 30x15 cm wyłożona papierem do pieczenia, ciasto przełożyć do formy, poukładać śliwki bez pestek i w nagrzanym piekarniku na 200 C, piec około 50-60 minut, do suchego patyczka, ciasto dobrze wystudzić w blaszce w kąpieli wodnej stopić

W Mojej Kuchni Lubię
Chleb z zaparzaną mąką gryczaną i chia 299

brzegów formy (u mnie ok. 2 godziny). Przed pieczeniem spryskać wierzch chleba wodą. Pieczenie 10 minut w 250oC, 40 minut w 180oC bez zaparowania piekarnika. 3 minuty przed końcem pieczenia wierzch chleba spryskać wodą. Studzić na kratce. Smacznego

Przepisy na domowy ser i chleb
KURCZAK W SUSZONYCH POMIDORACH 141

Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 40 min. Po tym czasie, naczynie odkrywamy, podudzia polewamy sosem z dna naczynia i pieczemy jeszcze przez 10-20 min., już bez przykrycia. Podajemy z ulubionymi dodatkami. U mnie to pieczone zi emniaczki ->  przepis

Kuchnia MagdaLeny
Cytrynowo-jagodowe ciasto jogurtowe / Lemon blueberry yogurt cake 203

soku z cytryny Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 180 °C Wyłóż papierem do pieczenia okrągłą formę o średnicy 22 cm. Przesiej mąkę (bez 2 łyżek) wraz z proszkiem do pieczenia i solą i odstaw. W dużej misce ubij mikserem olej roślinny z cukrem, aż do jego rozpuszczenia, po czym dodaj wanilię i jajka. Zmiksuj

karmelowy
Sernik z dynią 164

już się wszystko trochę uspokoiło, to pomiędzy nauką znajdę czas na blogowanie. ~ Gotowany serniczek dyniowy z z cynamonem ~ Składniki: 200g serka twarogowego 150g puree z pieczonej dyni 1 jajko 1 łyżka budyniu bez cukru/ mąki ziemniaczanej opcjonalnie słodzidło cynamon + puree z pieczonej dyni dowolne dodatki np. mandarynka, pomarańcza Twarożek, puree, cynamon, słodzidło i jajko mieszamy w rondelku i podgrzewamy

Kuchenny Skrawek Nieba
Słowo wstępu i placuszki dyniowe z trzcinowym cukrem pudrem. 141

drugą stronę. Placuszki powinny być przyrumienione i puszyste. Lekko ostudzone placuszki dekorujemy cukrem pudrem i ulubionym dżemem lub świeżymi owocami. *Pieczona dynia-dynię wraz ze skórą, bez pestek kroimy w plastry, układamy na blaszce do pieczenia i skrapiamy oliwą. Pieczemy w 200 st C przez 30-60 minut w zależności od grubości kawałków. Upieczona dynia powinna być miękka

Zawsze głodna!