bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:813/3453)

Jagodzianki 177

się do nich przyklei. Ułóżcie je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, odstawcie na pół godziny do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Pamiętajcie o odstępie, nasze drożdżówki będą rosły. Ja zawsze lekko nagrzewam piekarnik, wyłączam go i do środka wkładam ciasto do wyrośnięcia. Pieczcie na środkowej półce bez termoobiegu w temp. 180C około 20-25 minut. Gotowe możecie polać

Zasmakuj Kuchni
MIRUNA Z DIPEM PAPRYKOWYM 199

uznania. Rybę przyprawiam solą i pieprzem, piekę w torebce do pieczenia ok 15 minut. Podaję z dipem paprykowym.  Rybę upiekłam w torebce do pieczenia Gosia. Dzięki niej bez tłuszczu upieczemy soczyste ryby, mięsa, czy też pyszne warzywa

Z Majeczką w kuchni
Ciasto z czerwonymi porzeczkami 157

mąkę z proszkiem do pieczenia i dalej miksuję. Na końcu wlewam tłuszcz. Miksuję do uzyskania gładkiej masy. Ciasto wlewam do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu układam równomiernie porzeczki bez dociskania. Wkładam całość do nagrzanego piekarnika. Temperatura piekarnika:  180 °C Czas pieczenia:  około 30 minut (do suchego patyczka) Dobrze smakuje także wersja

Kuchnia co dnia
Kapusta duszona z pomidorami i pieczonym karczkiem. 162

trochę pieczonego karczku, stwierdziłam, że znakomicie będzie pasował do kapusty. Do tego pomidory z puszki i kapustka palce lizać! Składniki: -pół główki  kapusty -trzy plastry pieczonego karczku -puszka pomidorów bez skórki lub cztery świeże pomidory -duża główka cebuli -10 dag masła -dwa liście laurowe -dwa ziela angielskie -łodyga zielonego kopru -sól, pieprz -łyżka łagodnego keczupu Kapustę szatkujemy, wrzucamy

Kulinarne przemyslenia
Pieczone ziołowe podudzia kurczaka w cytrynie i czosnku 157

przykryciem w lodówce. Podudzia ułóż w naczyniu żaroodpornym, powtykaj gdzieniegdzie plasterki czosnku, polej wodą z dodatkiem cukru. Na wierzch ułóż łyżkę masła. Piekarnik rozgrzej do 190C, piecz na środkowej półce bez termoobiegu około godziny czasu. Od czasu do czasu polej sosem podudzia. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Grissini z makiem - włoskie paluszki 131

godzinę w ciepłe miejsce. Gdy wyjmiesz ciasto po godzinie dodaj łyżkę maku, wymieszaj, zwiń w rulony - paluszki i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj jajkiem. Piecz na środkowej półce bez termoobiegu w temp. 180C przez 15 minut. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Ciasto kubeczkowe z czereśniami (Ciasto jogurtowe "goûter"/"quatre heures") 124

dodać resztę składników. Całość wymieszać (ręcznie, nie miksować) i przelać do formy wysłanej papierem do pieczenia. Na wierchu ciasta ułożyć połówki czereśni (umytych, bez pestek; na środku ułożyłam kilka z ogonkami). Piec w 180 stopniach przez około 45 minut (do tzw. "suchego patyczka

Di gotuje
Kruche ciasteczka z orzechami i żurawiną 135

Wciskaj w nie kawałki orzecha włoskiego, żurawinę, lentylki, rodzynki, obsyp wiórkami kokosowymi, kawałki czekolady, na co tylko masz ochotę. Piecz na środkowej półce na papierze do pieczenia około 15 minut bez termoobiegu (programem grzania góra-dół). Moje wyglądały tak (pierwsza tura), bo było ich trzy. Pamiętaj o zachowaniu odstępów między ciasteczkami, bo urosną. Wystudź na kratce

Zasmakuj Kuchni
Kruche ciasteczka chałwowe ze słonecznikiem 138

kule łyżeczką otrzymamy 25 kul. Następnie też łyżeczką lekko je spłaszczamy, ale naprawdę trochę, ciastka w pieczeniu "rozleją" się tworząc na blaszce coś na kształt tabliczki "nieczekolady". Wkładamy je do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i pieczemy 25 minut: 10 bez nawiewu, 15 z nawiewem. Po tym czasie złote i kruche wyjmujemy z piecyka i studzimy, najpierw

I tu będę miała takie te
Jak upiec buraki 159

kremu z buraków, sałatek, pasty do chleba, do ciast, do koktajli, itd. Jak widać lista jest długa, dlatego gorąco polecam ten sposób przygotowania buraków. Pieczenie buraków: Buraki umyć bardzo dokładnie. Bez obierania każdy osobno zawinąć w folię aluminiową. ułożyć na blasze do pieczenia i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i w zależności od wielkości buraków

kuchnia doski
Grillowany dorsz w marynacie lubczykowej 132

Możesz zamarynować rybę 30 minut przed planowanym grillowaniem lub wcześniej i pozostawić ją w marynacie przez noc w lodówce. Będzie jeszcze smaczniejsza. Oprócz marynaty lubczykowej do pieczenia dorsza od strony bez skóry obłożyłam liśćmi lubczyku, by "trzymał" rybę. Efekt? Ryba się nie rozsypała, ładnie zachowała kształt, a przypieczony lubczyk oszałamiał aromatem i smakiem. Przepis wart wypróbowania! Składniki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tarta z creme patissiere i truskawkami 161

wyjąć, położyć papier do pieczenia, wysypać kulki ceramiczne do obciążenia ciasta (fasole, ryż lub groch około 1-1,5 kg), po to żeby ciasto zachowało kształt i nie zsuwało się z rantów formy. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Piec 15 min z obciążeniem, następnie papier i obciążenie zdjąć i piec kolejne 15 min bez obciążenia, do złotego koloru

moj przepis na
Drożdżowe kieszonki z jabłkami 125

sklejony brzeg nacinamy na głębokość ok. 0,5-1 cm tworząc coś na kształt grzebienia. Bułeczki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce z wyposażenia piekarnika i smarujemy mlekiem. Pieczemy w 200 stopniach (bez termoobiegu) lub w 180 stopniach (z termoobiegiem) przez ok. 20 minut (do zezłocenia). Upieczone kieszonki studzimy na kratce. Po całkowitym ostygnięciu bułeczki można polukrować

MyCookBook.pl
Szarlotka sypana 119

inaczej, bez względu na wszystko pieczcie, jedzcie i chwalcie się wrażeniami ;-) Okoliczności zawsze przecież można dopasować, a szarlotka jest pyszna nawet na ciepło... z lodami waniliowymi na przykład... ;-)  SKŁADNIKI 1,5 szklanki mąki pszennej 1,5 szklanki kaszy manny 1,5 szklanki cukru pudru 1 łyżka cukru z wanilią 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Czary - gary w kuchni
Gołąbki 148

porcji: 14 Klasyka polskiej kuchni – tradycyjne gołąbki z mięsem mielonym i ryżem, zawinięte w liście kapusty i polane sosem pomidorowym. Można spotkać także gołąbki z kapusty włoskiej, pieczone w piekarniku, gotowane bez sosu, czy oszukane. Gołąbki to danie, które niewątpliwie wszyscy chętnie zajadają. Jednak nie każdy chętnie je robi, gdyż są pracochłonne. Warto jednak od czasu do czasu zrobić

Wędrówki po kuchni