bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:781/3453)

Filety z mozzarellą, szpinakiem i białym serkiem 92

podać na proszony obiad. Goście będą zachwyceni – to gwarantowane. Kilka uwag do przepisu: filety zapiekane z mozzarellą najlepsze są z pojedynczych, cienkich płatów piersi z kurczaka, bez polędwiczki. Szybciej się pieką i lepiej wyglądają na talerzu. Po drugie, możesz próbować zastąpić mozzarellę innym rodzajem sera, ale naszym zdaniem mozzarella daje najlepiej radę. Zrobiliśmy ten przepis z bardzo dobrym, twardym(...)kozim, ale zarówno wizualnie jak i smakowo flety zapiekane z mozzarellą wygrywają. I jeszcze słowo o dodatkach. Według nas, filety zapiekane z mozzarellą najlepiej smakują z pęczakiem i ryżem, bez żadnych ekstrawagancji jeśli chodzi o przyprawy, bo kurczak jest aromatyczny i dobrze przyprawiony. Przepis na filety zapiekane z mozzarellą pochodzi z serwisu Eatwell101.com Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka

Niedzielny kucharz
PIECZONE UDKA KURCZAKA Z CUKINIĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI 124

minut w 180 stopniach pod przykryciem.  W międzyczasie myję cukinię i kroję w grubsze plastry.  Wyjmuję naczynie, na wierzchu rozkładam cukinię (posypuję vegetą), piekę kolejne 25 minut (już bez pokrywki).  Następnie mięso przekładam na wierzch, zwiększam temperatu rę do 200 stopni i piekę jeszcze około 25 minut (do zarumienienia się skórki

JejKuchnia
pieczony kurczak pyszny z piekarnika... 130

ół, do zimnego wstawić naczynie z kurczakiem, nastawić na 220 C, piec pod przykryciem 40 minut, następnie porcje polać wodą z przyprawą w płynie i bez przykrycia na 180 C piec z 15-20 minut kurczak jest pyszny, wypieczony i smakuje na ciepło i na zimno..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Bezy z czekoladą i cynamonem 79

stopniowo cały czas miksując cukier puder, czekoladę i cynamon. Piekarnik nastawiamy na temperaturę 160*C i na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia robimy małe kupki :) ja użyłam szprycy do tworzenia bezów :) i pieczemy przez 20 minut.  Bezy ściągamy dopiero wtedy kiedy ostygną ponieważ cieple są bardzo delikatne i mogłyby się rozpaść Smacznego Beza życzę :) a na zdjęciach moje

W Moim Magicznym Domu
Makowiec z Ejszeryszek 213

przy elektrycznych grzałkach . Wszystkie ciasta produkowane są „bez chemii”. Pani Celina, jako wykwalifikowany cukiernik (skończyła szkołę cukierniczą w Białymstoku pod okiem Pawła Dreznera), wie jak piec tradycyjne ciasta z naturalnych produktów bez polepszaczy. Makowiec wiejski zawiera ponad 60% maku (nie masy makowej) i jedna z jego tajemnic polega na sposobie jego zwijania. Dzięki temu w makowcu jest dużo(...)maku, który tak naprawdę stanowi o dobroci makowca. Od wielu wielu lat nie kupiliśmy do domu na święta żadnego ciasta - pieczemy sami . Może nie najlepsze doświadczenia z minionej epoki powodowały, że żaden nam nie smakował a jego skład był jedną wielką zagadką. Ten od Pani Celiny z Ejszeryszek, możemy ze spokojnym sumieniem polecić, zresztą tak samo jak inne produkowane

królestwo garów
,,Pawi ogon pod bezą” 136

miodowe Mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cukier puder przesiewamy na stolnicę. Dodajemy margarynę i siekamy nożem. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto dzielimy na 2 części. Każde ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim blaszkę. Ciasto miodowe pieczemy we wcześniej rozgrzanym piekarniku przez około 10-15 min w temperaturze 180-190ºC. Beza: W tym czasie białka ubijamy(...)posypujemy orzechami posiekanymi orzechami i zwijamy w roladę wzdłuż dłuższego boku. Z każdym ciastem postępujemy tak samo. Gdy przygotujemy 3 rolady układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180ºC przez około 30-40 min. Krem Szklankę mleka odlewamy. Resztę gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Do odlanej szklanki mleka dodajemy mąki, budyń, żółtka i dokładnie

Podróż w kulinaria
Niemiecki jabłecznik z lukrem z przepisu babci 264

jesienne popołudnie. Niedawno opowiadała mi znajoma Helga, że taki nakryty jabłecznik( gedeckter Apfelkuchen ) towarzyszył jej przez całe dzieciństwo. Nie było urodzin lub większej uroczystości rodzinnej bez jabłecznika z lukrem, tradycyjnie pieczonego z przepisu babci. Dzisiaj takie dawniejsze przepisy stały się niemode. A na stole coraz częściej królują proste do zrobienia amerykańskie pie lub brownies. A przecież taki nakryty jabłecznik(...)dość miękkie i jak zawsze polecam rozwałkować je między dwoma arkuszami folii spożywczej lub papieru do pieczenia. Mały lifehack, czyli trick dla ułatwienia sobie życia. A jak najłatwiej zrobić dekiel na ciasto? Ciasto położyć( pomiędzy dwoma foliami) na dnie foremki do pieczenia i rozwałkować na jej wielkość. Tym sposobem dekiel będzie idealnie nakrywać nadzienie z jabłek. Jak widać

dolcevitainmykitchen
Ciasto z malinami i bezą / Raspberry meringue pie 151

średnicy 30 cm i wyłożyć ją papierem do pieczenia. Wylepić tortownicę ciastem i piec w temperaturze 180 stopni C przez 20 minut (aż lekko się zarumieni).  Nadzienie:  -2 słoiczki dżemu malinowego/ truskawkowego - 2 garście malin mrożonych Na przestudzony spód wyłożyć dżem oraz mrożone maliny.  Beza:  -7 białek  -150g cukru pudru  -2 łyżki(...)spienią, to dodać szczyptę soli. Ubić białka na sztywno, potem należy stopniowo dodawać po łyżce cukru. Kolejną łyżkę cukru można dodać dopiero po dokładnym rozpuszczeniu poprzedniej. Bezę wyłożyć na nadzienie malinowe i piec 20-25 min w temperaturze 160 stopni C. Potem zmniejszyć temp. do 70 stopni C i suszyć bezę 30 minut

Receptura smaku
Kaszubski chleb na podmłodzie - październikowa piekarnia 262

Marcina, prowadzącego blog Grahamka,weka i kajzerka . Chleb na drożdżach. Bez zakwasu. Przyznaję, że podchodziłam do przepisu ostrożnie. Od kiedy piekę chleby na zakwasie, rzadko zdarza mi się piec chleby wyłącznie drożdżowe. Wyjątkiem są chleby tostowe. Główny powód jest taki, że te na zakwasie dłużej utrzymują świeżość, poza tym lubię chleby kwaśne, a tego brakuje mi w drożdżowych. Chleb(...)edycja, ale pierwsza w której biorę udział. To świetna inicjatywa, pokazująca innym, że pieczenie chleba nie jest takie trudne i ze każdy z nas może to robić we własnej kuchni, bez specjalistycznych narzędzi i maszyn.  Akcję organizuje na swoim blogu  Zorra  i dzisiejszym chlebem do Jej akcji chciałabym

Stare Gary
Zdrowa pizza orkiszowa z mozzarellą 89

Zdrowa pizza z mąki orkiszowej z mozzarellą, pomidorami i rukolą , na domowym sosie pomidorowym to nasza ulubiona pizza fit, którą często robimy i nie mamy wyrzutów

Moja Delicja
Kurczak z czosnkiem, chili i limonką i obłędnie chrupiącą skórką 242

patelni wszystko co do niej przywarło podczas smażenia. Dodać bulion, sok i skórkę z limonki, miód. Dobrze wymieszać. Do sosu włożyć udka skórą do góry. Piec na środkowej półce bez przykrycia przez ok. 35 minut. Przed podaniem posypać zieleniną i obłożyć plasterkami /cząstkami limonki. Podawać z ryżem lub kaszą, chociaż i tak na koniec przyda się kawałek bagietki(...)maczania w sosie. Smacznego! Porady: 1. Jeżeli nie używacie patelni, którą można wstawić do piekarnika, to podczas jego nagrzewania wstawcie do środka blaszkę lub naczynie do pieczenia. Gdy sos będzie gotowy trzeba go przelać do podgrzanego naczynia, ułożyć kurczaka i dalej wszytko zgodnie z przepisem. 2. Ważne, żeby bulion dodawany do sosu był gorący, zimny obniży temperaturę

Pełny talerz
sernik w bezie 1111

mleku. Przełożyć do blaszki wyścielonej papierem do pieczenia i piec w 180*C około godziny.  Przygotować bezę: białka ubić z cukrem na sztywno. Pod koniec ubijania dodać mąkę ziemniaczaną i ocet. Tak samo przygotować bezę kokosową i dodać na końcu wiórki kokosowe. Przygotować dwa kawałki papieru do pieczenia o wielkości blaszki, w której piekł się sernik. Wyłożyć(...)piec około 20 minut, następnie zmniejszyć do 100*C i piec pół godziny. Wystudzić.  Kremówkę ubić z cukrem pudrem i fixami. Na podstawce ułożyć beze kokosową, wyłożyć połowę bitej śmietany i nałożyć wystudzony sernik. Rozsmarować resztę kremu i przykryć bezą. Odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Na początku był sklep ... 2-gie urodziny bloga w objęciach Kucharza, pod Szczęśliwą Siódemką. Mazurek razowy. 179

całych jaj. Wszystko to dobrze utrzeć w donicy, nałożyć na opłatki, ubrać całemi migdałami i w wolnym piecu upiec. * Przyjęłam, że 1 kubek odpowiada 1 filiżance o pojemności 250 ml. Aby uzyskać mąkę z chleba razowego, kilka dni przed pieczeniem należy ususzyć kromki chleba razowego, a następnie je zmielić i przesiać. Na 1 kubek mąki z chleba razowego zużyłam(...)chleba.   Na spód zamiast dużych, prostokątnych opłatków użyłam małych, okrągłych, na których u mnie tradycyjnie piecze się świąteczne ciasteczka (klik).  Po połączeniu składników ciasto jest bardzo gęste, można je bez problemu formować nadając pożądany kształt i grubość.  Przyjęłam, że pieczenie w wolnym piecu to w przypadku mojego piekarnika z termoobiegiem najbezpieczniejsza temperatura 170 stopni. Piekłam

KUCHARNIA
Pieczony sernik bez sera (z jogurtów greckich) 95

wyglądu i smaku przypomina pieczony sernik, ale jest o wiele delikatniejsze i lżejsze w konsystencji. Do jego przygotowania będziecie potrzebować niewiele składników: gęste jogurty greckie, jajka, proszek budyniowy, cukier puder do smaku i olej. Zachęcam do upieczenia poniższego sernika bez sera, ponieważ zaskoczy Was prostotą wykonania i smakiem.  Składniki na formę do pieczenia o wymiarach(...)wlać wrzącą wodą, do połowy wysokości formy z surowym ciastem. Podczas pieczenia woda będzie parować i nie trzeba jej dolewać! S ernik należy piec w temperaturze 165ºC, aż do zarumienienia wierzchu ciasta (mi to zajęło 110 minut - piekarnik gazowy, który piecze TYLKO od dołu ). Etapy przygotowywania sernika bez sera

Ugotować

Proponowane wyszukiwania