bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:426/3453)

MÓJ KURS CUKIERNICZY W KRAKOWSKIEJ SZKOLE RESTAURATORÓW 153

4,5 i 6 maja poprowadziłam Kurs Cukierniczy w Krakowskiej Szkole Restauratorów. Zobaczcie co stworzyliśmy! Stoły uginały się od słodkości! Jestem niesamowicie dumna ze swoich kursantów

Ostra na Słodko
Deser ze Skyrem, mango, truskawkami i granolą 162

Deser ze Skyrem, mango, truskawkami i granolą to szybki, pożywny i zdrowy sposób na śniadanie, drugie śniadanie lub podwieczorek. Pięknie wygląda, pysznie smakuje. Przygotowany w słoiczkach

Moja Delicja
Piernikowe trufle z daktyli 141

Święta coraz bliżej, więc mam dla Was pomysł na trufle z daktyli z dodatkiem korzennej przyprawy, które umilą Wam grudniowe wieczory bez wyrzutów sumienia. To

Fabryka pomysłów
Domowy marcepan/batoniki marcepanowe 213

Są tu jacyś fani marcepanu? A może szukacie pomysłu na wyjątkowy prezent mikołajkowy dla bliskiej osoby? Taki upominek uszczęśliwi każdego smakosza marcepanu. Bez większych trudności

Fabryka pomysłów
Orzechowe jabłka – potwornie pyszna przekąska :) 171

Jeden z najszybszych deserów i słodkich smakołyków – kawałki jabłka posmarowane masłem orzechowym i posypane ulubionym dodatkiem. U mnie zwykle to są grubsze plastry. Ale jeśli

Lamarida.pl
Jabłecznik z galaretką i śmietaną bez pieczenia 199

Składniki: 5-6 szklanej musu jabłkowego (2 duże słoiki) lub 1,5 kg jabłek świeżych 2 galaretki wiśniowe (suche) lub inny smak (uwaga zabarwią nam jabłka

Kocham Czekoladę
Proste lody z banana i truskawek 211

W tym roku dość długo można dostać na targowiskach truskawki, więc praktycznie cały upalny okres raczę się moimi ulubionymi lodami z mrożonego banana i truskawek. Ich

Fabryka pomysłów
FIT BABECZKI – przepis na pożywne śniadanie (wegańskie i bezglutenowe) 214

Słodkie babeczki na śniadanie? Tak, to możliwe! Płatki kukurydziane, kasza jaglana, olej kokosowy i owoce – bardzo dobre połączenie na pozytywny początek dnia. Cukier, którego użyłam

Via Gusto
Galaretka Earl Grey z amaretti, truskawkami, śmietaną i miętą 159

Galaretka z herbaty Earl Grey z aromatem bergamotki (która to pozytywnie wpływa na serce i obniżenie złego cholesterolu) w połączeniu z truskawkami bardzo nam posmakowała, dlatego

Moja Delicja
Konfitura żurawinowo-gruszkowa. Dodatek do mięs, wędlin i serów 154

kwaskowa i cierpka. Połączenie z gruszką jest bardzo udane daje łagodniejszy i słodszy smak konfiturze. Taka żurawina idealnie komponuje się z pieczonym mięsem czy serem. Nie wyobrażam sobie pieczonej gęsi bez tego dodatku . A pieczony na ruszcie oscypek? Też najlepiej smakuje właśnie z żurawiną. Konfiturę z żurawiny i gruszek, zrobioną z podanych niżej ilości składników, zużywamy na bieżąco jako

Smaczna Pyza
Rolada z polędwiczką wieprzową 182

kminkiem przykryć folią. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 st C i piec ok 60 - 65 min. 15 minut przed końcem pieczenia odkryć wierzch i piec już bez przykrycia. Po upieczeniu, pieczeń delikatnie wyjąć z foremki razem z folią a powstały sos przelać na patelnię. Sos można doprawić śmietaną i zagęścić mąką roztartą z łyżką masła. Pieczeń

Stare Gary
Sernik cytrynowy bez pieczenia 149

Delikatny serniczek, lekko kwaskowaty, pyszny. Szybko się go robi i nie sprawi trudności nikomu. Galaretki cytrynowe rozmieszać w szklance wrzącej wody, dokładnie wymieszać i zostawić do

Kuchnia Pokoleń
1562. Bajaderka 184

Bajaderka to dobry sposób na wykorzystanie suchego lub nieudanego ciasta..dodatki są dowolne...orzechy , rodzynki, wiórki itd. 50 dkg dowolnego ciasta  150 ml mleka 2

Moje domowe kucharzenie
Golonka z indyka pieczona z warzywami 151

jedną wadę – jest dość problematyczne w krojeniu na talerzu. Najłatwiej sobie pomagać rękami podczas jedzenia – dlatego serwujmy podudzia w swojskim gronie, gdzie możemy jeść bez skrępowania. Golonka z indyka pieczona z warzywami: 2-4 golonki z indyka (podudzia) 1/2 szklanki sosu sojowego 1/3 szklanki sake lub mirinu (można zastąpić 4 łyżkami wódki) 2 łyżki miodu 1 łyżeczka(...)folią. Wkładamy obie blaszki (golonki i warzywa) do piekarnika nagrzanego do 180°C (bez termoobiegu) i pieczemy przez 40 minut. Po tym czasie zdejmujemy folię z warzyw i golonek, a golonki podlewamy sosem z dna. Pieczemy przez następne 40 minut już bez przykrycia, podlewając w tym czasie indyka dwa-trzy razy sosem. Gotowe golonki wyjmujemy, polewamy sosem

Poezja smaku
ROGALIKI HOKKAIDO - NA MĄCE ORKISZOWEJ Z DYNIĄ 152

podczas pieczenia. Cudo, cudo, cudo ... :-) Bardzo mocno polecam ! Po naszych pozostało tylko wspomnienie i cudowny aromat... :-))) Składniki: - 200g dyni Hokkaido ( lub innej) surowej, startej na drobnej tarce - 200g masła - 2 szklanki mąki orkiszowej ( u mnie 300g) lub pszennej - 0-2 łyżki ksylitolu ( dałam jedną: następnym razem nie dam wcale) + konfitura do nadziewania ( u mnie powidła bez cukru(...)się rozwałkowywało. Uformować koło. Z niego utworzyć 8 trójkątów. Na każdym kawałku nałożyć konfiturę owocową ( ja użyłam własnych powideł bez cukru oraz gęstą konfiturę wiśniową) i zwijać rogaliki zaczynając od podstawy trójkąta. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok.30 minut w temp.180*C ( termoobieg) do lekkiego zarumienienia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Smacznego

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania