bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:430/3453)

Mini deserniczki kokosowe z borówkami 207

Wyjątkowo zdrowy deser- bo bez mleka, cukru i glutenu, za to w 100% z wartościowych i odżywczych bakalii, począwszy od spodu, aż po krem- DESERNICZKI

Kraina Miodem Płynąca
Sernik jaglany - bez pieczenia, bez glutenu, bez mleka, bez cukru, bez jajek. 314

Jejku, jedzenie ze słówkiem "BEZ" w nazwie jest ostatnio bardzo modne. Chyba bardziej przykuwa uwagę niż jedzenie "Z". To dodam jeszcze bez konserwantów i

Mama z Motylem
Kakaowo-orzechowe trufle jaglane 224

Takie słodkości mogę zjadać bez wyrzutów sumienia,bo wiem,że są zdrowe i przede wszystkim z naturalnych i wartościowych składników.  Zapewniam Was,że trufle

Kolorowa kuchnia Elki
Krem czekoladowy bez czekolady 152

Jak wygląda krem czekoladowy bez czekolady? A no właśnie tak.  Czy to możliwe? Oczywiście, że tak. To jest naprawdę możliwe.  Wygląda jak krem

Bon appetit mon amie
Rolada bezowa z bitą śmietaną i borówką amerykańską 154

Moja pierwsza w życiu rolada bezowa. Nie powiem - jakoś nie mogłam sobie wyobrazić, jak tak można bezę zwinąć w roladę i nic się nie pokruszy - ale uwierzcie mi można :) Delikatna i puszysta jak chmurka. Znika w mgnieniu oka. Polecam wszystkim tym (i nie tylko tym ;)), którym nazbierało się trochę białek w zamrażalce :) 'rolada bezowa z bitą śmietaną i borówką amerykańską(...)koniec ubijania dodać mąkę ziemniaczaną i ocet. Krótko zmiksować. Na papierze do pieczenia narysować prostokąt. Wyłożyć pianę i delikatnie wyrównać. Piekarnik nagrzać do 180C (bez termoobiegu). Wsadzić bezę i piec 20-25 minut. Zdjąć z blachy (razem z papierem) i delikatnie wystudzić. Czystą, bawełnianą ściereczkę oprószyć dość mocno, cukrem pudrem. Przełożyć na nią bezę (górą bezy do ściereczki

CookYourself
Sernik morelowy "Jak pszczoły do miodu" 235

Sezon na morele trwa w najlepsze. Temperatura na zewnątrz spadła. Można więc bez obawy włączyć piekarnik i upiec sernik. Serniki piekę zazwyczaj bez spodów, więc masa na nie nie może być zbyt płynna, by nie wyciekła z tortownicy. Dzisiejszy sernik miał być z założenia wyjątkowy, więc użyłam do niego oryginalnego twarogu, w zamian uzyskując ciasto wilgotne i puszyste(...)Wyrównać powierzchnię. Kilka razy uderzyć tortownicą o blat, by pozbyć się ewentualnych pęcherzyków powietrza w masie. Tortownicę włożyć do piekarnika i od razu zmniejszyć temperaturę do 160 stopni C. Piec 60 - 65 minut. W tym czasie sernik mocno wyrośnie. W pewnym momencie zacznie wystawać z tortownicy. Brzegi będą już wypieczone, więc nie trzeba się tym przejmować . Po upieczeniu sernika, uchylić

Weekendy w domu i ogrodzie
Zapiekanka z batatów z czosnkiem i rozmarynem 194

Zapiekanka to doskonały sposób przyrządzania batatów. Nabierają one dzięki pieczeniu jeszcze więcej naturalnej słodyczy. Bataty mogę jeść bez końca, czy to w formie zupy, frytek, puree, zapiekanki lub sałatki. Dziś przedstawiam pyszny dodatek do dania głównego, albo jako samodzielny wegetariański posiłek, co osobiście bardziej preferuję. Bataty pokrojone zostały w cieniutkie plasterki, zapieczone(...)żaroodpornym naczyniu posmarowanym masłem układać warstwami plastry batatów. Każdą warstwę posmarować oliwą z przyprawami. – Całość zalać śmietanką. – Piec przykryte folią aluminiową w piekarniku nagrzanym do 190 st. C przez 45 minut. Następnie piec jeszcze bez przykrycia przez 15 minut

To co kocham
Tort bezowy z powidłami i nutką cynamonu 152

cukier, łyżka po łyżce (co bardzo ważne - stopniowo) i cały czas ubijając. Dodać przesiany cynamon, dalej ubijając.  Masę bezową rozdzielić równo pomiędzy trzy okręgi, wyrównać. Wierzch każdej bezy posypać orzechami. Piec z termoobiegiem (wszystkie blaszki jednocześnie) przez 1 godzinę w temperaturze 140ºC. Blaty bezowe lekko wyrosną, popękają; orzechy na wierzchu się podpieką. Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku (po wystudzeniu(...)Blaty powinny być chrupiące z zewnątrz i delikatne, miękkie w środku. /Uwaga: jeśli nie ma możliwości pieczenia wszystkich 3 blaszek razem, należy upiec osobno 3 bezy, masę bezową przygotowując bezpośrednio przed pieczeniem; 1 blat bezowy to 2 białka + 100 g cukru + 1 łyżeczka cynamonu). Ponadto: 2/3 szklanki powideł śliwkowych 500 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej 250 g. serka

Kubki smaku
Soczysty schab pieczony w całości 118

Soczysty schab pieczony w całości  Jak upiec schab, żeby był soczysty. Soczysty schab pieczony w całości do obiadu i do kanapek jest wyśmienity. Nasz przepis na soczysty schab pieczony w piekarniku zawiera tylko ogólnie dostępne składniki, jestem pewna, że masz je w kuchni. Domowa marynata do karkówki i schabu sprawia, że upieczony schab jest wyjątkowo aromatyczny. Zamarynuj więc mięso(...)schab na obiad z ziemniakami z wody, pieczonymi warzywami  np. puree z dyni , batatami albo brukselką. Jako dodatek do pieczonej wieprzowiny sprawdzi się też chleb z patelni . Pieczony schab możesz też potraktować, jako wędlinę do kanapek. Miękki i soczysty schab upieczony w piekarniku. Soczysty schab pieczony w całości 1 kg schabu bez kości marynata do pieczonego schabu - wymieszaj

Cztery Fajery
Czekoladowe ciasto z bezą i owocami 138

Czekoladowe ciasto z bezą na na niedzielę! Upiekłam czekoladowe ciasto z bezą i owocami. Jest proste ciasto, czekoladowy placek pokryty chrupiącą bezą. Kroję placek na pół, smaruję bitą śmietaną i posypuję owocami, przykrywam drugą połową i ciasto gotowe! Prawda, że to proste ciasto na niedzielę ? Mam sentyment do ciast przełożonych bitą śmietaną, za którą po prostu przepadam. Pamiętacie prosty deser(...)Pinokio. Piekę ciasto Pinokio również w wersji białej, a więc bez kakao. Jeśli już próbowaliście Pinokio bezczekoladowe koniecznie wypróbujcie przepis na czekoladowe ciasto z bezą, przełożone bitą śmietaną i owocami! Czekoladowe ciasto z bezą 12 porcji 75 g masła, miękkiego 100 g cukru 1½ łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 4 żółtka 90 g mąki 2 łyżki

codojedzenia
Ananasowiec - z kokosem 245

szklanki cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Krem: 1 puszka ananasa, 1 budyń śmietankowy bez cukru, 1/2 szklanki wody, 1/2 szklanki cukru, 1 kostka margaryny (250g) - miękkiej, 4 żółtka. Beza: 4 białka, 1 szklanka cukru, 10dkg wiórek kokosowych. Przygotowanie: Bezę i biszkopt piec osobno. Biszkopt:  Przygotować odmierzone składniki. Białko ubić na sztywną pianę. Cały czas ubijając dodawać(...)ubić na sztywną pianę ze szklanką cukru. Gdy piana jest już sztywna delikatnie ją połączyć z wiórkami kokosowymi. Piec w formie wyożonej papierem do pieczenia. Piec w rozgrzanym piekarniku w 150 stopniach ok.1h - gdyby beza za szybko nabierała koloru zmniejszyć temperaturę. Po upieczeniu uchylić lekko drzwiczki i pozostawić do ususzenia. Na biszkopt wyłożyć krem i na wierzch położyć bezę

W kuchni u Moniki
Łatwe ciasto bez jajek 137

pieczenia szczypta soli łyżeczka aromatu waniliowego Przygotowanie: Wszystkie suche składniki przesypuję przez sito do miski i mieszam łyżką. Mokre składniki miksuję w oddzielnej misce. Następnie łączę ze sobą suche i mokre składniki. Wylewam ciasto do keksówki uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia. Patent na łatwe formowanie papieru do formy – weź papier przeznaczony do wyłożenia formy do pieczenia, zgnieć ją porządnie w kulę, następnie rozprostuj i wyłóż formę – papier jest bardziej elastyczny i łatwiej nim manewrować Łatwe ciasto bez jajek piekę ok. 45-50 minut lub do tzw. suchego patyczka w temperaturze 180 C grzaniem góra plus dół bez termoobiegu

Zasmakuj Kuchni
Stefanka bez pieczenia przekładana gotowanym serem 182

Witajcie :) Mam dzisiaj dla Was fajne ciasto bez pieczenia.Ciasto jest z herbatników przekładanych gotowanym serem, pyszne i proste w wykonaniu. Jeśli nie macie czasu na pieczenie to polecam je zrobić. Zapraszam :)    Składniki : 5 kostek sera białego pół tłustego po 250 g 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 3 budynie waniliowe Winiary z cukrem 1 szklanka mleka

Sama słodycz i szczypta chili
Sernik z malinami 196

budyń waniliowy - 1/2 kostki stopionego masła - 50 dag mielonego twarożku - 2 torebki cukru waniliowego - skórka otarta z jednej cytryny Beza: - 2 białka - 1 łyżeczka cukru Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto mieszamy i zagniatamy. Wylepamy nim wysmarowaną tortownicę i pieczemy 20 minut w temperaturze 200 C. Twaróg mieszamy z 6 żółtkami, budyniem, cukrem waniliowym i skórką z cytryny. Do masy serowej(...)ubitą z 6 białek z cukrem. Delikatne wszystko mieszamy i wylewamy na ciasto. Posypujemy malinami. Pieczemy 45 minut w temperaturze 175 C. Po 30 minutach smarujemy sernik przygotowaną bezą i pieczemy pozostałe 15 minut. Dzisiaj chciałam Wam polecić małego pomocnika jakim jest obieraczka do skórek. Do tej pory skórki zcierałam raczej na tarce, ale często skrobałam je razem z białą

Zainspirowana w kuchni
Jabłka z bezą i migdałami 213

środka. Nie bójcie się masa nie wpadnie wgłąb jabłka. Przygotowaną bezę posypać płatkami migdałowymi. Wstawić ponownie do piekarnika (należy zwiększyć temperaturę do 225°C) i piec, aż do zrumienienia bezy. Od razu podawać. Podczas pieczenia powstanie sos jabłkowy, który idealnie smakuje na upieczonym jabłku

Ugotować
Bezy czyli bomba cukrowa, której ciężko się oprzeć 114

Pieczesz i zostało Ci dużo białek? Nie wiesz, co z nimi zrobić? Upiecz bezy! Tak, wiadomo – bezy to bomba cukrowa, ale są tak pyszne, że ciężko się im oprzeć. Prawdopodobnie to najmniej skomplikowany, przesłodki deser, jaki pamiętacie ze swojego dzieciństwa. Więc warto upiec je bez wyrzutów sumienia. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020(...)u0105\u0107 pian\u0119 w 2 palce i sprawdzi\u0107, czy s\u0105 grudki.\r","Piec (suszy\u0107) 45 minut w 120-140st."],"keywords":"bezy,bia\u0142ka","totalTime":"PT1H10M"} Drukuj Bezy Czas przygotowania: 25 minut/y Czas gotowania/pieczenia: 45 minut/y Czas całkowity: 1 godzina, 10 minut/y Składniki: 4 białka, sól, ok 1,5 szklanki cukru pudru, płaska łyżka mąki ziemniaczanej

Bardzo Gruby Smok
Prawdziwe włoskie klopsy – pulpety w sosie pomidorowym 363

porcjowaniu mięsa pomaga gałkownica do lodów. Gotowe klopsy rozkładamy na papierze do pieczenia.   Jeśli piekarnik już całkowicie rozgrzany, wkładamy blaszkę na środkowy poziom piekarnika i pieczemy klopsy przez 20 minut. Po 20 minutach odwracamy każdy klops po kolei na drugą stronę i pieczemy je jeszcze przez 12 minut. Po upieczeniu klopsy od razu wyjmujemy z piekarnika – pod żadnym(...)pozorem ich w piekarniku nie zostawiajcie, bo wyschną. Z tego samego powodu pieczcie je bez termoobiegu . Szybka marinara ze świątecznym twistem? Puszkę pomidorów bez skórki przekładamy do rondla – całe pomidory rozgniatamy w dłoni na pulpę, z dużymi fragmentami miąższu – nie blendujcie sosu! Puszką po pomidorach odmierzamy sobie ½ jej pojemności wody, dodajemy wodę do pomidorów. Wsypujemy sól, pieprz, płatki

Karo in the Kitchen