szybki obiad , dzisiejszy kurczak pod pierzynką z marchewki, pora i majonezu będzie dla Was idealnym rozwiązaniem. Mięso i warzywa wymagają minimum czasu przygotowań, a całość zapiekamy w piekarniku - bez stania przy patelni :) Pierś z kurczaka pod pierzynką marchewkową jest banalnie prosta w przygotowaniu. Mięso wystarczy tylko oprószyć przyprawami, a następnie nałożyć warzywa, które nie potrzebują wcześniejszego smażenia. Jeśli(...)średniej grubości kotlety. Oprószyć z obu stron przyprawami, ułożyć w naczyniu do pieczenia. Zetrzeć marchewkę na wiórki, por drobno posiekać. Wymieszać z majonezem, doprawić solą i pieprzem. Nałożyć na każdy kotlet. Zapiekać w 180 C około 30 minut - połowę czasu pieczenia pod przykryciem, połowę bez (czas pieczenia może się nieznacznie skrócić lub wydłużyć w zależności
Lekcje w kuchni24-25 kwietnia po raz kolejny miałam niesamowitą przyjemność prowadzić kolejne Szkolenie cukiernicze CZĘŚĆ 2 w Akademii Sweet Decor w Radzionkowie. To miejsce ma jakąś
Ostra na Słodko17 i 18 czerwca po raz kolejny miałam niesamowitą przyjemność prowadzić kolejne Szkolenie cukiernicze 1 stopnia w Akademii Sweet Decor w Radzionkowie. To miejsce ma
Ostra na Słodko25 i 26 listopada po raz kolejny miałam niesamowitą przyjemność prowadzić kolejne Szkolenie cukiernicze CZĘŚĆ 2 w Akademii Sweet Decor w Radzionkowie. To miejsce ma
Ostra na Słodko26 i 27 sierpnia po raz kolejny miałam niesamowitą przyjemność prowadzić kolejne Szkolenie cukiernicze 2 stopnia w Akademii Sweet Decor w Radzionkowie. To miejsce ma
Ostra na Słodko15 i 16 lipca po raz kolejny miałam niesamowitą przyjemność prowadzić kolejne Szkolenie cukiernicze 2 stopnia w Akademii Sweet Decor w Radzionkowie. To miejsce ma
Ostra na SłodkoBardzo często w swoich komentarzach prosicie mnie o fit przepisy! Bardzo mnie to ciesz, gdyż jest to dla mnie takie wyzwanie i dzięki Wam mogę kombinować
Ostra na Słodkocytryny 100 g białej czekolady 60 g pistacji 300 ml śmietanki, 36% 150 ml greckiego jogurtu, 10% szczypta waniliowej pasty 4 owoce marakui Nastaw piekarnik na 130ºC na termoobieg (bez termoobiegu 145ºC). W misce wymieszaj białko z cukrem i sokiem z cytryny. Ubijaj pianę w kąpieli wodnej aż do rozpuszczenia cukru. Piana powinna uzyskać temperaturę około 65ºC. Kiedy cukier(...)lśniąca zdejmij miskę z garnka i ubijaj pianę dalej aż ostygnie. Pokrój grubo czekoladę i pistacje. Wymieszaj delikatnie ze schłodzoną pianą. Wyłóż pianę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw bezę do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 70-90 minut. Wyjmij z piekarnika i ostudź. Ubij śmietanę lekko na półpłynnie. Dodaj jogurt. Śmietana zacznie natychmiast sztywnieć. Wyłóż krem
codojedzeniaręce, to tak w skrócie. Wyszły bardzo chrupiące i meeega smaczne. Piekłam je już dwukrotnie i powrócę do nich z pewnością jeszcze nie raz. Są to moje ulubione pełnoziarniste ciacha. Bez cukru, bez pszenicy (orkisz nie ma nic wspólnego z obecną pszenicą), bez laktozy (gdy użyjemy masła z ukwaszonej śmietany, ja takie właśnie używam). Samo zdrowie(...)podróży. Składniki: - 320g mąki orkiszowej pełnoziarnistej (typ2000) - 170g ksylitolu (lub cukru, np.trzcinowego) - 1 jajko - 100g pasty sezamowej tahini - 150g ziaren słonecznika - 150g zimnego masła - 20g amarantusa ekspandowanego (dałam bez dodatków) W misie miksera umieścić mąkę, dodać pokrojone na mniejsze kawałki zimne masło, ksylitol, tahini oraz jajko i zagnieść kruche ciasto. Następnie dodajemy ziarna słonecznika i ekspandowany amarantus i dokładnie
Smaczne Zdrowemąkę ziemniaczaną (wystarczy wziąć odrobinę białek między dwa palce i rozetrzeć – jeśli czuć grudki cukru, trzeba miksować dalej). Bezę delikatnie rozsmarowujemy na maku i od razu wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 160°C z termoobiegiem (lub 180 bez) przez około 45 minut. Potem piekarnik wyłączamy, w drzwiczki wkładamy drewnianą łopatkę i studzimy tak przez 10 minut. Post
Poezja smakuLata jeszcze nie widać niestety, bo pogoda raczej jesienna, ale wielkimi krokami zbliża się to ważne dla wszystkich chyba ( bo w każdym z nas cały czas
Ostra na Słodko23 i 24 listopada po raz kolejny miałam niesamowitą przyjemność prowadzić kolejne Szkolenie cukiernicze cz.1 w Akademii Sweet Decor w Radzionkowie. To miejsce ma jakąś taką
Ostra na Słodko29 i 29 sierpnia po raz kolejny miałam niesamowitą przyjemność prowadzić kolejne Szkolenie cukiernicze cz.1 w Akademii Sweet Decor w Radzionkowie. To miejsce ma jakąś
Ostra na Słodko13 i 14 lipca po raz kolejny miałam niesamowitą przyjemność prowadzić kolejne Szkolenie cukiernicze 1 stopnia w Akademii Sweet Decor w Radzionkowie. To miejsce ma
Ostra na Słodko