Kolejny Kurs cukierniczy w Krakowskiej Szkole Restauratorów prowadzony przeze mnie zakończony sukcesem! Tym razem był to Kurs I stopnia. Zobaczcie jakie słodkości przygotowaliśmy! Ps. kolejna fantastyczna
Ostra na SłodkoOd 22.06. do 24.06 prowadziłam kolejny Kurs Cukierniczy w Krakowskiej Szkole Restauratorów. I tym razem znów towarzyszyła mi cudowna ekipa kursantów! Oby więcej takich! Zakochanych w
Ostra na Słodko4,5 i 6 maja poprowadziłam Kurs Cukierniczy w Krakowskiej Szkole Restauratorów. Zobaczcie co stworzyliśmy! Stoły uginały się od słodkości! Jestem niesamowicie dumna ze swoich kursantów
Ostra na SłodkoDeser ze Skyrem, mango, truskawkami i granolą to szybki, pożywny i zdrowy sposób na śniadanie, drugie śniadanie lub podwieczorek. Pięknie wygląda, pysznie smakuje. Przygotowany w słoiczkach
Moja DelicjaŚwięta coraz bliżej, więc mam dla Was pomysł na trufle z daktyli z dodatkiem korzennej przyprawy, które umilą Wam grudniowe wieczory bez wyrzutów sumienia. To
Fabryka pomysłówSą tu jacyś fani marcepanu? A może szukacie pomysłu na wyjątkowy prezent mikołajkowy dla bliskiej osoby? Taki upominek uszczęśliwi każdego smakosza marcepanu. Bez większych trudności
Fabryka pomysłówJeden z najszybszych deserów i słodkich smakołyków – kawałki jabłka posmarowane masłem orzechowym i posypane ulubionym dodatkiem. U mnie zwykle to są grubsze plastry. Ale jeśli
Lamarida.plSkładniki: 5-6 szklanej musu jabłkowego (2 duże słoiki) lub 1,5 kg jabłek świeżych 2 galaretki wiśniowe (suche) lub inny smak (uwaga zabarwią nam jabłka
Kocham CzekoladęW tym roku dość długo można dostać na targowiskach truskawki, więc praktycznie cały upalny okres raczę się moimi ulubionymi lodami z mrożonego banana i truskawek. Ich
Fabryka pomysłówSłodkie babeczki na śniadanie? Tak, to możliwe! Płatki kukurydziane, kasza jaglana, olej kokosowy i owoce – bardzo dobre połączenie na pozytywny początek dnia. Cukier, którego użyłam
Via GustoGalaretka z herbaty Earl Grey z aromatem bergamotki (która to pozytywnie wpływa na serce i obniżenie złego cholesterolu) w połączeniu z truskawkami bardzo nam posmakowała, dlatego
Moja Delicjakwaskowa i cierpka. Połączenie z gruszką jest bardzo udane daje łagodniejszy i słodszy smak konfiturze. Taka żurawina idealnie komponuje się z pieczonym mięsem czy serem. Nie wyobrażam sobie pieczonej gęsi bez tego dodatku . A pieczony na ruszcie oscypek? Też najlepiej smakuje właśnie z żurawiną. Konfiturę z żurawiny i gruszek, zrobioną z podanych niżej ilości składników, zużywamy na bieżąco jako
Smaczna Pyzakminkiem przykryć folią. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 st C i piec ok 60 - 65 min. 15 minut przed końcem pieczenia odkryć wierzch i piec już bez przykrycia. Po upieczeniu, pieczeń delikatnie wyjąć z foremki razem z folią a powstały sos przelać na patelnię. Sos można doprawić śmietaną i zagęścić mąką roztartą z łyżką masła. Pieczeń
Stare GaryDelikatny serniczek, lekko kwaskowaty, pyszny. Szybko się go robi i nie sprawi trudności nikomu. Galaretki cytrynowe rozmieszać w szklance wrzącej wody, dokładnie wymieszać i zostawić do
Kuchnia PokoleńBajaderka to dobry sposób na wykorzystanie suchego lub nieudanego ciasta..dodatki są dowolne...orzechy , rodzynki, wiórki itd. 50 dkg dowolnego ciasta 150 ml mleka 2
Moje domowe kucharzenie