bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1540/3453)

Sernik kajmakowy z rodzynkami na krupczatkowym spodzie. 180

margaryny 2 lekko kopiaste łyżki kakao 2 jajka 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 5 dużych jajek 1 niepełna szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 15 dag masła lub margaryny 20 dag masy krówkowej(...)budynie w proszku, dodajemy masę krówkową i ser, całość dokładnie ucieramy. Następnie białka ubijamy na sztywną pianę, przekładamy razem z rodzynkami do masy serowej i delikatnie mieszamy. 3. Do pieczenia: Schłodzone ciasto wałkujemy na posypanej mąką pszenną stolnicy i wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 24 cm x 35 cm, gdyby ciasto nie dało się

Izabelawkuchni
Sernik z brzoskwiniami 125

wyłożyć na dno formy do pieczenia o wym. ...... (blachę uprzednio wyłożyć papierem do pieczenia) i schłodzić. Mniejszą owinąć w folię i zamrozić. Ser 500 g tłustego sera 1/2 kostki masła 1/2 szklanki cukru pudru 1 jajko 1 budyń śmietankowy bez cukru (opakowanie 40 g) Ser trzykrotnie zmielić przez maszynkę.  Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem. Dodać(...)schłodzony spód wylać masę serową, ułożyć na niej pokrojone brzoskwinie i wyłożyć pianę z białek. Rozsmarować. Zamrożone ciasto zetrzeć na tarce na grubych oczkach i posypać wierzch ciasta. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez ok. godzinę

Słodkie inspiracje
Warzywo - Dominika Wójciak i KONKURS!! 159

warzywnymi fanami! W naszym domu nie ma dnia bez warzyw! Nie ma obiadu bez warzyw! A co więcej, zazwyczaj do obiadu jemy dwa rodzaje warzyw - jedne na surowo - np. w formie sałatki czy surówki, drugie po jakiejś obróbce termicznej - gotowane, smażone czy pieczone! Tak lubimy najbardziej - różne smaki i tekstury! Po prostu warzywa uwielbiamy! Wiecie jaka była nasza(...)się wszystko zjeść! My na pierwszy rzut musimy zrobić - smażoną fasolę z kaparami, suszonymi pomidorami i majerankiem, pasztet z fasoli z pieczonym czosnkiem i jabłkiem, omlet z cukiniowym pad thai z tofu, marynowaną cukinię z hummusem i pieczonymi pomidorkami czy chociażby masło cukiniowo-bazyliowe! Choć gdybyśmy chcieli wymienić wszystkie przepisy, na które mielibyśmy w tej chwili ochotę ta lista szybko

Plate of Joy
Doughnuts - donuts - pieczone pączki z dziurką 258

uprzemy się na ich wykonanie bez tej maszyny, możemy zrobić je na patelni bez charakterystycznej dziurki. Spróbujcie! Składniki: - 250g mąki żytniej chlebowej typu 720 SYMBIO - 250-350g mleka ( ciasto nie może być lejące ani za gęste) - 30g ksylitolu - 20g oleju  - 3 jajka - 2 łyżeczki cukru waniliowego   - 8g proszku do pieczenia   - szczypta soli Wszystkie

Be Fit Be Strong
Sernik cytrynowo-waniliowy z Oletkami 159

delikatny sernik, którego słodycz oraz smak wanilii została zrównoważona za pomocą cytryny. Pieczony na parze jest lekki, aksamitny, równy i gładki.  Doskonałe połączenie i idealna konsystencja.  (Tortownica o średnicy 18 cm; może być nie co większa) Spód: 100g ciastek typu Oreo, Oletki - bez nadzienia (ważyłam z nadzieniem) 40g masła/margaryny Masa serowa: 500g twarogu (użyłam chudego(...)łyżki mąki ziemniaczanej (płaskie) 1 opakowanie cukru waniliowego nadzienie z ciastek 2 łyżki soku z cytryny starta skórka z 1/2 cytryny Wierzch: 2 łyżki lemon curd 50g ciastek bez nadzienia (ważyłam z nadzieniem) ciastka do dekoracji Przygotować spód. Ciasteczka zmiksować (np. malakserem; na drobno) z masłem/margaryną.   Całość przełożyć na dno formy wysłanej papierem pergaminowym. Przygotować masę

Di gotuje
Kruche z borówkami i budyniową pianką 166

wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód zetrzeć na tarce na dużych oczkach większą część ciasta, delikatnie docisnąć ręką. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni z termoobiegiem przez 15-20 minut. Całkowicie wystudzić. Budyniowa pianka: 5 białek 1 szklanka cukru 2 łyżki cukru waniliowego 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru 1/2 szklanki oleju szczypta soli Białka z solą(...)wystudzony podpieczony spód ciasta. Dodatkowo: 400 g borówek cukier puder Borówki układamy na piance, otworkami do góry.  Na wierzch zetrzeć mniejszą część ciasta z zamrażalnika.  Całość pieczemy w 160 stopniach z termoobiegiem przez 40-45 minut. Po przestudzeniu oprószyć cukrem pudrem. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Ekspresowe ciasteczka kokosowe 96

Dłonie zwilż zimną wodą. Z masy formuj niewielkie kulki, układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka piecz ok. 15 minut, do czas aż lekko się zezłocą. Po upieczeniu odstaw do przestygnięcia. Ciasteczka możesz udekorować rozpuszczoną gorzką czekoladą, ale bez dodatków smakują równie dobrze. Smacznego Artykuł Ekspresowe ciasteczka kokosowe pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
Jak przygotować zakwas chlebowy dla znajomych? 148

przygotować przezroczyste zamykane pojemniki na zakwasy oraz keksówkę na chleb. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Przydadzą się też dwie łopatki (np. silikonowe) do przekładania ciasta. Jedną będziemy wykładać ciasto, a drugą zgarniać ciasto z pierwszej. Przezroczyste pojemniki pozwalają nam kontrolować stan zakwasu bez konieczności otwierania pudełka i napowietrzania ciasta. Do każdego pojemnika włożyć dużą męską garść ciasta(...)torby i dokładnie zawinąć. Odstawić ciasto do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu ciasta w keksówce (trwa to od godziny do dwóch) włożyć ją do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec ok. 1,5 godziny (do suchego patyczka). Zaraz po wyjęciu chleba usunąć papier. Odłożyć chleb do całkowitego ostygnięcia. ------- Podobne: Pierwszy zakwas chlebowy Chleb pszenno-żytni na zakwasie Bezglutenowy zakwas chlebowy

Weekendy w domu i ogrodzie
Serniczki w kruchych tartaletkach 163

blaszkach do pieczenia. Ja dodatkowo z ciasta wykroiłam kilka ciasteczek do dekoracji.  3. Masa serowa: Jajka wbijamy do miski, wsypujemy cukier puder, cukier waniliowy i roztrzepujemy ,,rózgą'', dodajemy budyń w proszku, mąkę kukurydzianą, ser i ekstrakt waniliowy i dokładnie mieszamy. 4. Do pieczenia: Tartaletki napełniamy masą serową. 5. Pieczenie: Następnie pieczemy je w temperaturze 160 stopni(...)minut do ładnego zrumienienia się. Jeszcze ciepłe wyjmujemy z foremek. Ciasteczka piekłam 10 minut w temperaturze 180 stopni. 6. Podanie: Gotowe podajemy. Smakują i ciepłe i zimne. Można udekorować ciasteczkami. Smacznego. Moje rady: Z przepisu wyszło mi 16 sztuk tartaletek i kilka ciasteczek. Budyń bez cukru i na pół litra mleka. Szklanka do odmierzania składników o pojemności

Izabelawkuchni
Pizza z papryczkami peperoni 154

specjalnej misce do ciast drożdżowych z przykrywką) na godzinę. Piekarnik rozgrzewamy do 240 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Uwaga! Jeśli nie macie możliwości ustawienia tak wysokiej temperatury, to ustawcie najwyższą jaką możecie. Dużą blachę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Papier smarujemy delikatnie olejem, podobnie jak naszą dłoń. Wysmarowaną dłonią wyciągamy wyrośnięte ciasto na papier i ugniatamy

Słodkie okruszki
Kokosanki na białkach z masłem. 158

kokosanki :) Muszę Wam powiedzieć, że to najlepsze kokosanki, jakie do tej pory robiłam. Już nie raz piekłam kokosanki z białek, ale te są o wiele lepsze. Od teraz, będę robić tylko takie. Zawsze dodawałam do piany z wiórkami, odrobinę mąki. Tym razem bez mąki, a z masłem. Natknęłam się na ten przepis w internecie, na jednej z grup kulinarnych(...)ubijając, aż masa będzie gęsta i błyszcząca. Do ubitych białek, dodawać po łyżce wiórki z masłem. Wymieszać. Gotową masę wykładać za pomocą dwóch łyżek na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, 15-20 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika pozostawić ciastka na blaszce do wystudzenia i dopiero ściągać z blachy. Przechowywać w puszce

Agusiowe smakołyki
Szaszłyki z salami 172

świeżym powietrzu, jak i pieczenia w piekarniku przez cały rok. Z racji osobistych upodobań autora tych słów, sugerujemy również podanie szaszłyków z salami z ryżem. Szaszłyki z salami 2015-04-28 13:17:17 Inspirowane kuchnią węgierską kolorowe szaszłyki z salami, wędzonego boczku, jabłka, papryki i cebuli. Można grillować na świeżym powietrzu lub piec w piekarniku cały rok. Najlepsze(...)mieloną papryką. Szaszłyki obsmażamy na patelni grillowej, na średnim ogniu, przez ok. 1 minutę z każdej strony. Następnie niezwłocznie umieszczamy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni. Pieczemy 20 minut, w połowie pieczenia odwracamy szaszłyki na drugą stronę. Szaszłyki podajemy na ciepło, np. z ugotowanym równolegle ryżem. Przez Krystian Zainspirowany przez Podróże Kulinarne – Kuchnia węgierska Zainspirowany przez Podróże Kulinarne

Kulinarna Pokusa
Tort „Jak Po Maśle” na 3. urodziny bloga 212

cukier się rozpuści, zdejmij miskę znad garnka (powinna mieć 60°C). Następnie zacznij ubijać bezę. Powinno to zająć około 10 minut na najwyższych obrotach miksera. Odstaw na chwilę, aby beza przestygła. Masło o temperaturze pokojowej podziel na porcje. Uruchom ponownie mikser i zacznij dodawać masło łyżka po łyżce, cały czas ubijając. Pod koniec masa powinna gwałtownie zgęstnieć. Wlej wodę różaną(...)gęsta, ale jeszcze lejąca. Najlepiej jej gęstość sprawdzić bezpośrednio na torcie. Przygotowanie tortu Ciasto podziel na 3 równe blaty, pamiętając o tym, aby ściąć delikatną górkę, która powstała podczas pieczenia. Każdy blat (oprócz ostatniego) posmaruj z wierzchu cienką warstwą konfitury. (Możesz je dodatkowo nasączyć alkoholem, np. likierem pomarańczowym). Układaj je kolejno na płaskim talerzu, okrągłej blaszce lub paterze, przekładając

Food Square
Quiche Lorraine z cebulką i chili. 181

tych wytrawnych choć raz słyszał o placku lotaryńskim, czyli popularnym Quiche Lorraine. Ja nie dawno odkryłam zaletę pieczenia wytrawnej tarty w ramach obiadu lub też sycącej kolacji. Dzisiaj więc wpis na temat tegoż specjału oczywiście ze moimi zmianami, bo bez tego wybaczcie nie byłabym sobą. Ci co znają mojego bloga chyba zdążyli już się zorientować, że nie propaguję(...)łyżeczka soli  1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu  szczypta startej gałki muszkatołowej  1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki czerwonej Wykonanie :  Przygotowanie spodu i pieczenie wstępne :  1. Mąkę przesiewamy do miski i dodajemy sól oraz zimne masło pokrojone na kawałki . Masło rozcieramy z mąką przy pomocy dłoni tak by otrzymać kruszonkę. Jajko ubijamy lekko w osobnym

vaniliowoczekoladowa
Chleb orkiszowy na zakwasie 139

kanapki z tym orkiszowym chlebkiem. Skórka fajnie chrupie w zębach :) Tak jak wspomniałem chleb jest na samym zakwasie, więc proces jest dwudniowy. Albo całodobowy, jak ktoś w nocy chce piec. Ale za to łatwy. Nic się nie namęczymy tylko czekać trzeba. Tym razem użyłem mąki od natusfera.pl , orkiszowa chlebowa typ 750 . Fajna jest, taka delikatna bardzo, jasna taka. Bo zwykle(...)sumie tak jakbym zwykły najprostszy pszenny chleb jadł, tylko o wiele smaczniej. Znaczy gwoli wyjaśnienia: orkisz to też pszenica. Tylko inna :) Bo tak naprawdę to jest zwykły prosty chleb, bez żadnych dodatków. Tyle tylko, że na zakwasie. Więc tak: 500 g mąki orkiszowej typ 750 165 g zakwasu żytniego 300 ml wody 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru olej

Marder&Marder Manufacture

Proponowane wyszukiwania