bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1057/3453)

Kruche ciasto z rabarbarem i pianką 147

Przepis na pyszne sezonowe ciasto z rabarbarem, wspaniałe połączenie słodkiego kruchego ciasta, puszystej pianki i kwaskowego rabarbaru. Koniecznie wykorzystajcie sezon na rabarbar żeby zrobić to ciacho

Słodki Blog
Łosoś pieczony w sezamie z sałatką z kiwi i pomelo 118

łyżeczki sezamu 2 lyżki sosu sojowego 1 łyżeczka miodu sól i pieprz do smaku Sałatka: 2 garści dowolnego mixu sałat 2 kiwi 1/2 pomelo 1/3 szklanki orzeszków ziemnych bez soli sos balsamiczny - ilość wedle uznania Przygotowanie: 1.   Z łososia zdejmujemy skórę i kroimy na mniejsze kawałki. Ja podzieliłam 1 filet na 4 kawałki(...)sezam i miód - dodajemy sól i pieprz do smaku. 3.   Kawałki łososia smarujemy równomiernie marynatą i układamy w naczyniu żaroodpornym. 4.   Pieczemy przez 20 minut w 180℃ - grzanie góra-dół, bez przykrycia. 5.   W tym czasie przygotowujemy sałatkę. Kiwi i pomelo obieramy i kroimy w kostkę. 6.   Orzeszki prażymy na suchej

Prosto z Kotła
Pavlova 201

ocet. Wymieszać do połączenia się składników. Na papierze do pieczenia narysować okrąg o średnicy 20-24 cm i wyłożyć na niego masę białkową. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i po 5 minutach obniżyć temperaturę do 150 stopni. Piec 1,5 godziny. Studzić w uchylonym piekarniku. Na wystudzoną bezę wyłożyć ubitą śmietanę ( nie słodzoną ) i poukładać owoce. Najlepiej

Pieguskowa Kuchnia
Boczek z grilla 228

względu na sporą zawartość tłuszczu nie obędzie się tutaj bez aluminiowej tacki – położenie takiego mięsa bezpośrednio na ruszcie groziłoby małą katastrofą . Ponieważ nie jest ono również tak delikatne jak np. filet z kurczaka czy większość grillowanych ryb, potrzebuje znacznie więcej czasu. Dlatego pokrojony w plastry i zamarynowany boczek najpierw pieczemy pod przykryciem z folii aluminiowej przez ok. 30 minut(...)jednej warstwie. Tackę owijamy od góry (ale nie od dołu!) folią aluminiową. Kładziemy na średnim poziomie poziomie dobrze rozgrzanego grilla i pieczemy przez ok. 30 minut, w razie potrzeby podnosząc ruszt wyżej. Następnie zdejmujemy folię i dopiekamy boczek bez przykrycia przez kolejne 15 minut, na rumiano, 2-3 razy odwracając na drugą stronę. Przez Krystian Kulinarna Pokusa #gallery

Kulinarna Pokusa
Najlepsze przepisy z boczkiem i bekonem 156

cienkie plasterki, skrop pieprzem, solą i oliwą i piecz kilka minut w piekarniku na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, żeby nie były surowe. Nie muszą się zrumienić, bo będziemy je jeszcze dopiekać na pizzy. W tym czasie wymieszaj mascarpone z posiekaną szalotką, serem żółtym, szczypiorkiem i szczyptą pieprzu. Blachę do pieczenia posmaruj oliwą i rozwałkuj na niej połowę(...)wtedy po prostu przyciśnij je dodatkami i rozciągnij brzegi. Wyjmij ziemniaki z piekarnika i ułóż je na pizzy zostawiając margines na brzegi ciasta bez dodatków. Posyp boczkiem pokrojonym w drobną kostkę i skrop oliwą. Piecz 10 minut w 250 stopniach aż brzegi pizzy się zrumienią. Przed podaniem udekoruj listkami bazylii, odrobiną tartego sera i posyp pieprzem. Jeśli pieczesz pizzę

Ugotowane pozamiatane
Chleb chrupki (fitness) 287

jest bardzo łatwy do przygotowania, nie wymaga zagniatania, ani długiego wyrabiania. Jego chrupkość jest uzależniona od tego, jak cienką warstwę wyłożymy do foremki przed pieczeniem. Taki chleb jest bardzo pożywny i smaczny sam bez dodatków, ale dodanie serka lub wędliny jeszcze bardziej podnosi jego walory smakowe. Mój chlebek ma kolor szary, gdyż jest w nim duża zawartość żyta(...)wymieszać. Ma powstać gęsta zwarta masa, dająca się z trudem mieszać łyżką, do zbyt gęstej dodać więcej wody. Odstawić na około 15 minut. Formę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia, posmarować go tłuszczem. Na papier wyłożyć masę i uformować cienki placek, wygładzić brzegi i wierzch. Od grubości placka zależy jego chrupkość, cienka warstwa bardziej się wypiecze i będzie bardzo

Kuchcik gotuje
Pani Dulska – ciasto makowo-orzechowe z jabłkami 4744

szklanka zmielonych orzechów włoskich 5 jajek 3 łyżki bułki tartej 3 płaskie łyżki mąki pszennej (tortowej) 2/3 szklanki cukru pudru Szczypta proszku do pieczenia Czekoladowa masa budyniowa: 1 budyń czekoladowy (jeśli jest bez cukru to dodatkowo potrzebne będą 2 łyżki cukru) 450 ml mleka 1 kostka masła ( 200 g ) 3 łyżki kajmaku z puszki (można zastąpić 2 łyżkami(...)maku z puszki nie trzeba namaczać, ani mielić). Z białek ubić sztywną pianę i delikatnie wmieszać ją do ciasta. Masę przełożyć na 2 takie same brytfanki wyłożone papierem do pieczenia (lub piec kolejno). Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzałka góra-dół) przez 30 minut. Ciasto orzechowe: Żółtka utrzeć z cukrem do białości. Białka ubić na sztywną pianę

Trzeci talerz
Pieczone udka z kurczaka 169

daniu z piersi kurczaka przyszedł czas na danie z użyciem udek. Pieczone udka z kurczaka Udka kurczaka przyrządzone we właściwy sposób są kruche na zewnątrz i miękkie w środku. Takim udkom mało kto jest się w stanie oprzeć, a na ich sam widok każdemu cieknie ślinka. Każde mięso, bez względu na rodzaj, najlepiej smakuje uprzednio zamarynowane. Marynata może być(...)udek z kurczaka 2 cebule szalotki 1 płaska łyżka soli 3 łyżki musztardy francuskiej 2 łyżki miodu 1/4 łyżeczki białego pieprzu 3 łyżki oleju słonecznikowego 1/2 cytryny rękaw do pieczenia Pieczone udka z kurczaka Jak przygotować pieczone udka z kurczaka. Udka umyć po czym osuszyć papierowym ręcznikiem. Do miski wsypać pieprz, sól, dodać drobno krojoną cebulę, miód, musztardę, cytrynę

mecooks
Filety z kurczaka w glazurze miodowej i nie tylko 267

filety z kurczaka w glazurze miodowej z sosem sojowym i powidłami śliwkowymi. Przepis dopasowałam do potrzeb, ale sam pomysł na marynatę i pieczenie pozostał.   Składniki: - 2 duże piersi i 2 udka (bez skóry) Marynata: - 3 łyżki ciemnego sosu sojowego - 4 łyżki miodu lipowego - 4 łyżki powideł z węgierek - sok z połowy cytryny - 3 łyżki oleju sezamowego - sól(...)minut. Tyle czasu potrzebują filety, udka musiały jeszcze ok. 20 minut się dopiec. Pozostały sos przelewamy (odcinając róg woreczka) do miseczki i, w czasie pieczenia, mięso dwukrotnie polewamy ( zużywając całość). Po 25 minutach wyjmujemy filety i odkładamy na deseczkę (zanim pokroimy) na ok. 7 minut, aby mięso wchłonęło soki. Po niecałych 20 minutach wyjmujemy również udka. Filety z kurczaka

mojewypiekiinietylko
Śliwkowe z budyniem i kruszonką 1796

Ciasto ; margaryna - 250 g żółtka jaj - 2 szt jajko - 1 szt mąka - 4 szkl pełne cukier - 1/2 szkl śmietana  - 2 łyżki proszek do pieczenia- 1,5 łyżeczki Budyń : budyń śmietankowy - 3 opak bez cukru  (58 g x 3 ) mleko - 5 szkl cukier - 4 łyżki Kruszonka : cukier - 5 łyżek cukier waniliowy - 1 łyżka masło - 60 g mąka(...)wysmarować tłuszczem, wylepić dno i boki ciastem. Ułożyć na cieście połówki śliwek, zalać śliwki gorącym budyniem, posypać kruszonką. Włożyć blachę z ciastem do nagrzanego do 180 stop. Piekarnika, piec przez ok. 60 minut. Upieczone i ostudzone ciasto, posypać cukrem pudrem. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src

Kuchnia Danusi
Babka marmurkowa (babka łaciata) – mała 124

dniu pieczenia. Babka idealna dla domowników lub małej liczby gości. J ak w przypadku innych ciast, aby otrzymać wilgotną babkę należy upiec ją w punkt. Pieczona za długo będzie sucha. Jeśli taką otrzymacie, to znaczy że piekliście Babkę za długo. Babkę marmurkową pieczemy do tzw. “suchego patyczka”, który po wbiciu w najgrubszą część ciasta powinien wyjść bez mokrego

Moja Delicja
Ciasto z kremem budyniowym, z brzoskwiniami i cytrynową pianką. 633

Zachęcam, upieczcie koniecznie. Zapraszam :) Składniki: Biszkopt: 5 jajek pół szklanki cukru pół szklanki mąki tortowej pół szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 20 dag masła lub margaryny 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 2 pełne szklanki mleka pół szklanki cukru pudru 5 połówek brzoskwiń w syropie Pianka: 1 cytrynowa galaretka(...)ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru, dodajemy żółtka i chwilę ubijamy. Na koniec wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach około 24 cm x 35 cm. Pieczemy około 25 -30 minut w temperaturze 170 stopni do zrumienienia. Biszkopt sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczony i studzimy

Izabelawkuchni
Bezglutenowa malinowa chmurka 778

Pianę rozsmaruj na papierze na wielkość blaszki i posyp płatkami migdałowymi. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 140 stopni na 60 minut. Bezę całkowicie wystudź. Spód: Schłodzone kruche ciasto rozwałkuj i wyłóż nim dno formy wyłożonej papierem do pieczenia (użyłam formy ok. 22x34 cm). Ciasto ponakłuwaj widelcem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut - musi(...)nasionka wanilii umieść w misie miksera i miksuj aż do momentu otrzymania gęstego kremu. Krem wyłóż na dobrze stężoną warstwę malinową i wyrównaj powierzchnię. Na krem delikatnie połóż wystudzoną bezę. Ciasto schłodź w lodówce przez kilka godzin - a najlepiej przez całą noc. Smacznego

Kuchnia bezglutenowa
Chleb Domowy Farmerski na Drożdżach 257

jogurt, cukier i drożdże I wyrabiam za pomocą drewnianej łyżki w misce Ciasta nie wykładam na blat ponieważ jest dość luźne i trudno by było je wyrabiać na blacie bez podsypania dużej ilości mąki . Ciasto wyrabiam w misce około 8 minut – jeżeli używamy robota to wyrabiamy ciasto na wolnych obrotach Ciasto po wyrobieniu jest dość luźne Teraz miskę nakrywam(...)wyrośnięcia po wyrośnięciu wybijamy na blachę i pieczemy Pieczenie chleba foremkę wstawiam do nagrzanego piekarnika do 230 stopni na drugą półkę od dołu i piekę w tej temperaturze 10 minut po 10 minutach zmniejszam temperaturę do 200 stopni i piekę jeszcze około 30 minut – piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół bez termoobiegu jeżeli nie jesteśmy pewni

Uwaga Babcia Piecze Chleb