bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1059/3453)

Ciasteczka owsiane z bananem i bakaliami 149

Wszystko razem wymieszać a następnie dłońmi uformować ciasteczka. U mnie wyszło 14 sztuk. Uformowane ciasteczka wykładamy na blaszkę z papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 175 stopni bez termoobiegu. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy

Kulinarne przygody
Klasyczny chleb z chrupiącą skórką 132

piekarnika włóż żeliwny garnek, całość nagrzej do 240 oC. Ciasto przełóż na dokładnie obsypaną mąką lnianą ściereczkę, uformuj, a następnie przełóż do gorącego garnka żeliwnego. Piecz 30 minut pod przykrywką i kolejnych 15- bez. Artykuł Klasyczny chleb z chrupiącą skórką pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Kokosowe placuszki z rodzynkami i białą czekoladą. 112

łyżeczki proszku do pieczenia 4 kostki białej czekolady Dodatkowo: olej do smażenia Wykonanie: 1. Jajka, cukier, mleko, mąkę, wiórki kokosowe i proszek do pieczenia przekładamy do miski, następnie miksujemy na gładkie bez grudek ciasto. Dodajemy rodzynki i czekoladę startą na tarce o dużych oczkach i dokładnie mieszamy. 2. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki po kilka

Izabelawkuchni
Sernik Isaura 121

stopniowo pianę i delikatnie mieszamy łyżką do połączenia. Połowę ciasta przelewamy do wyłożonej papierem formy do pieczenia. Następnie wykładamy masę serową, a na górę wylewamy resztę ciasta. Wkładamy do dobrze nagrzanego piekarnika i pieczemy około godzinę w 160°C z termoobiegiem (bez termoobiegu 180°) do tzw. suchego patyczka. Gotowy wystudzić. Smacznego Artykuł Sernik Isaura pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Muffiny podwójnie czekoladowe 122

mąkę razem z proszkiem do pieczenia, dodajemy sól,cukier, mieszamy. Do mokrej masy dodajemy suche składniki czyli mąkę z dodatkami, dokładnie mieszamy szpatułką lub łyżką.  Nakładamy porcje ciasta do papilotek do 2/3 wysokości, posypujemy posypką i ciemną czekoladą. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 25 minut ustawiając piekarnik góra i dół bez termoobiegu

Życie zaczyna się w kuchni
Rurki z kremem 163

kolejne warstwy nakładały się na siebie. Gotowe układamy na blaszce wyłożonej matą lub papierem do pieczenia. Wierzch smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy cukrem demerara. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180º C i pieczemy przez ok. 20 minut (grzałka góra – dół, bez termoobiegu). Gotowe rurki, jeszcze gorące, ostrożnie zdejmujemy z foremek pomagając sobie papierowym ręcznikiem kuchennym. Studzimy na kratce

mojewypiekiinietylko
Tartaletki z warzywami i szynką 146

muffinki, delikatnie dociskam ciasto do foremki, będą trzymać kształt. Lekko wyginamy brzegi na zewnątrz tworząc jakby kwiatki. Nakładam łyżką farsz warzywny, posypuję tartym serem. Piekę w temp. 200C grzaniem góra plus dół bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika przez ok. 20 minut. Do ładnego koloru. Następnym razem do farszu warzywnego można dodać passatę lub fetę i oliwki. SMACZNEGO

Zasmakuj Kuchni
Najłatwiejsze ciasto z truskawkami 138

wraz z proszkiem do pieczenia. Cały czas mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przelewam do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładam do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Pieczemy 30-35 minut do tzw. suchego patyczka ( bez termoobiegu). Przestudzone możemy dodatkowo posypać cukrem pudrem. Smacznego !                 Zapraszam na film

Kulinarne przygody
KOKOSOWA PYCHOTKA 150

Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3 łyżki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru kryształ 1 kisiel cytrynowy bez cukru (58g) 1,5 łyżki proszku do pieczenia  2 - 3 łyżeczek kakao Masa budyniowa kokosowa: 2 budynie śmietankowe (40 g) 1/2 szklanki cukru kryształ 750 ml mleka 250 g margaryny  250 g wiórków kokosowych Dodatkowo: 1 puszka masy kajmakowej

Ciastka - domowe słodkości
Zapiekanka z Batata ,warzyw i kurczaka 109

cebulkę prażoną oraz doprawiam do smaku. Mieszam dokładnie. Całość łącze ze sobą . Przekładam do formy do zapiekania lub naczynia żaroodpornego. Na wierzch posypujemy tartym serem. Piekę w 200 stopniach przez ok 25 minut ,bez przykrycia. Smacznego

Gotowanie Patki
BEZOWA AMBROZJA 139

pudru ziarenka wyłuskane z 1 wanilii DODATKOWO : świeże truskawki, maliny, borówki, wyfiletowana pomarańcza, listki mięty DO PODANIA : ajerkoniak WYKONANIE BEZA: Piekarnik nagrzewamy do 120℃, bez termoobiegu. Blachę z wyposażenia wykładamy papierem do pieczenia. Misę miksera oraz końcówkę do ubijania (rózgę)  przecieramy papierowym ręcznikiem nasączonym octem winnym lub sokiem z cytryny.  Do misy wlewamy białka i ubijamy

cool and minty
Babka marmurkowa 153

szklanka cukru pudru i 2-3 łyżki wody lub rozpuszczone pół tabliczki białej czekolady do ozdoby suszona żurawina, zamiennie inne bakalie Przygotowanie: Oba rodzaje mąk mieszamy z proszkiem do pieczenia. Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywno. Żółtka ubijamy mikserem z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaję do nich mąkę i olej. Następnie mieszam z pianą z białek. Wszystko miksuję(...)Wyłóż do formy 2/3 masy, do reszty dodaj kakao, wymieszaj (jeśli masa będzie zbyt gęsta dodaj trochę oleju lub mleka) i polej jasną masę, wyrównaj. Piecz w temp. 180 C przez 75 minut, bez termoobiegu, grzaniem góra plus dół, na środkowej półce piekarnika. Moja babka marmurkowa gotowa

Zasmakuj Kuchni
Babka Wielkanocna - Alpro Napój Sojowy Bez Cukru 124

SKŁADNIKI: 250g margaryny 1 szklanka cukru 3 szklanki mąki + 3 łyżki 1 szklanka Napoju Sojowego Alpro Bez Cukru 5 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru wanilinowego 3 łyżki kakao aromat cytrynowy PRZYGOTOWANIE: Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy żółtka  i dokładnie ucieramy. Stopniowo na zmianę dodajemy mąkę, Napój Sojowy Alpro oraz proszek do pieczenia

Gotowanie jest łatwe
Migdałowe gniazdka Wielkanocne- muffinki 157

mleko. Ubijamy rózgą chwilę do rozbicia jajek i połączenia składników. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier, mieszamy rózgą. Nakładamy porcje ciasta do papilotek do 2/3 wysokości, posypujemy pozostałym cukrem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 25 minut ustawiając piekarnik góra i dół bez termoobiegu. Muffinki studzimy. Do wystudzonych przygotowujemy krem. Ubijamy zimną śmietankę z cukrem pudrem

Życie zaczyna się w kuchni
Albańskie cytrynowe ciastka z semoliną 122

wanilią opcjonalnie kilka jabłek pokrojonych w cząstki Syrop półtorej szklanki wody półtorej szklanki cukru sok z jednej dużej cytryny Ta porcja to około 12 ciastek Przygotujesz w 15 minut Pieczenie to 45 minut Ciasto Jaja,jogurt,płynny olej oraz cukier zmiksuj na puszystą masę. W oddzielnym naczyniu wymieszaj ze sobą wszystkie składniki suche, po czym dodaj do nich mokre(...)cząstki jabłek. Możesz użyć okrągłej formy o średnicy 26 cm, wtedy ciasto będzie wyższe. Jeśli chcesz niższe użyj prostokatnej i podłużnej, jeśli wolisz niższą wersję. Piecz około 45 minut w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu ,aż ciasto się zarumieni. Syrop Wodę z cukrem gotuj przez około 15-20 minut.Pod koniec gotowania dodaj startą skórkę z cytryny. Do środka wyciśnij

Z Kuchni Do Kuchni