bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1046/3453)

Słodkie, Mięciutkie Bułeczki Z Ziemniakami 158

dzielimy na kulki 100 g. Z każdej kulki formujemy bułeczkę która układamy na papierze do pieczenia a następnie lekko spłaszczamy dłonią. Bułeczki przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 40 minut do podrośnięcia. Wyrośnięte bułeczki, pieczemy w 180 stop. przez 18-20 minut bez termoobiegu Upieczone, przekładamy na kratkę do wystudzenia. Wystudzone możemy od razu zajadać, zostawić na poranne

Gotowanie...to proste !
Buchty z nadzieniem 121

dowolnym kształcie). Układamy bułeczki – powinny się lekko dotykać. Wierzch smarujemy za pomocą pędzelka rozpuszczonym masłem. Zostawiamy na 40 minut do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Pieczemy ok. 20-25 minut w 190°C (bez termoobiegu). Po upieczeniu buchty posypujemy cukrem pudrem. Post Buchty z nadzieniem pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Keks z suszonymi owocami HELIO 150

ciasta. Mieszam łyżką lub szpatułką. Ciasto przelewam do keksówki (u mnie o wymiarach: 25 x 11 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do temp. 180 C, piekę ok. 50 minut (grzanie góra plus dół bez termoobiegu, środkowa półka piekarnika). Gotowy studzę, kroję, podaję – smacznego Do przepisu wykorzystałam suszone owoce HELIO Udanych wypieków z bakaliami

Zasmakuj Kuchni
Pieczone ziemniaczki (do obiadu) 141

pieczenia, wyrównujemy i przykrywamy (folią aluminiową albo papierem do pieczenia). Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 200 stopni pod przykryciem. Następnie zdejmujemy folię oraz mieszamy drewnianą łyżką i ponownie wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 200 stopni bez przykrycia

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Piernik bez jajek 114

Szybciutki w przygotowaniu piernik świąteczny bez jajek – polecam, bo smakuje obłędnie a jest banalny, każdemu się uda! Przepis wypróbowany, słodkie menu na święta już sprawdzone, skomponowane, można czekać spokojnie na ten miły czas i świętować! SKŁADNIKI: 480 g mąki 230 g cukru 30 g kakao łyżeczka przyprawy do piernika łyżeczka cynamonu 2 łyżeczki sody 500 ml mleka(...)dekoracji Piernik pieczony w keksówce o wymiarach: 31 x 12 cm. Składniki w temp. pokojowej. PRZYGOTOWANIE: W misce mieszamy razem mokre składniki. W innej łączymy suche składniki, które dodajemy do mokrych. Wszystko razem mieszamy rózgą kuchenną. Keksówkę wykładam papierem do pieczenia i wylewam ciasto. Piekę w temp. 180 C grzaniem góra plus dół bez termoobiegu przez

Zasmakuj Kuchni
Ciasto cheeseburger z tortownicy XXL 173

mielone i podsmażam ok 7 minut. Doprawiam do smaku solą, pieprzem, papryką oraz majerankiem. Ser ścieram na tarce, ogórki kroję w plasterki. Dno tortownicy (24 cm) wykładam papierem do pieczenia, boki tortownicy smaruje olejem. Wyrośnięte ciasto dzielę na dwie części mniejszą i większą. Większą cześć należy rozwałkować tak aby starczyła na dno tortownicy oraz boki. Mniejszą część rozwałkowujmy(...)ogórki konserwowe na całą blaszkę. Smarujemy musztardą a następnie całość posypujemy żółtym serem. Całość przekrywamy mniejszym kawałkiem rozwałkowanego ciasta, Smarujemy mlekiem i posypujemy sezamem. Całość pieczemy ok 25 minut w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy

Kulinarne przygody
Ciasteczka owsiane z bananem i bakaliami 157

Wszystko razem wymieszać a następnie dłońmi uformować ciasteczka. U mnie wyszło 14 sztuk. Uformowane ciasteczka wykładamy na blaszkę z papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 175 stopni bez termoobiegu. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy

Kulinarne przygody
Klasyczny chleb z chrupiącą skórką 137

piekarnika włóż żeliwny garnek, całość nagrzej do 240 oC. Ciasto przełóż na dokładnie obsypaną mąką lnianą ściereczkę, uformuj, a następnie przełóż do gorącego garnka żeliwnego. Piecz 30 minut pod przykrywką i kolejnych 15- bez. Artykuł Klasyczny chleb z chrupiącą skórką pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Kokosowe placuszki z rodzynkami i białą czekoladą. 115

łyżeczki proszku do pieczenia 4 kostki białej czekolady Dodatkowo: olej do smażenia Wykonanie: 1. Jajka, cukier, mleko, mąkę, wiórki kokosowe i proszek do pieczenia przekładamy do miski, następnie miksujemy na gładkie bez grudek ciasto. Dodajemy rodzynki i czekoladę startą na tarce o dużych oczkach i dokładnie mieszamy. 2. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki po kilka

Izabelawkuchni
Sernik Isaura 128

stopniowo pianę i delikatnie mieszamy łyżką do połączenia. Połowę ciasta przelewamy do wyłożonej papierem formy do pieczenia. Następnie wykładamy masę serową, a na górę wylewamy resztę ciasta. Wkładamy do dobrze nagrzanego piekarnika i pieczemy około godzinę w 160°C z termoobiegiem (bez termoobiegu 180°) do tzw. suchego patyczka. Gotowy wystudzić. Smacznego Artykuł Sernik Isaura pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Muffiny podwójnie czekoladowe 127

mąkę razem z proszkiem do pieczenia, dodajemy sól,cukier, mieszamy. Do mokrej masy dodajemy suche składniki czyli mąkę z dodatkami, dokładnie mieszamy szpatułką lub łyżką.  Nakładamy porcje ciasta do papilotek do 2/3 wysokości, posypujemy posypką i ciemną czekoladą. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 25 minut ustawiając piekarnik góra i dół bez termoobiegu

Życie zaczyna się w kuchni
Rurki z kremem 168

kolejne warstwy nakładały się na siebie. Gotowe układamy na blaszce wyłożonej matą lub papierem do pieczenia. Wierzch smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy cukrem demerara. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180º C i pieczemy przez ok. 20 minut (grzałka góra – dół, bez termoobiegu). Gotowe rurki, jeszcze gorące, ostrożnie zdejmujemy z foremek pomagając sobie papierowym ręcznikiem kuchennym. Studzimy na kratce

mojewypiekiinietylko
Tartaletki z warzywami i szynką 149

muffinki, delikatnie dociskam ciasto do foremki, będą trzymać kształt. Lekko wyginamy brzegi na zewnątrz tworząc jakby kwiatki. Nakładam łyżką farsz warzywny, posypuję tartym serem. Piekę w temp. 200C grzaniem góra plus dół bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika przez ok. 20 minut. Do ładnego koloru. Następnym razem do farszu warzywnego można dodać passatę lub fetę i oliwki. SMACZNEGO

Zasmakuj Kuchni
Najłatwiejsze ciasto z truskawkami 143

wraz z proszkiem do pieczenia. Cały czas mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przelewam do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładam do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Pieczemy 30-35 minut do tzw. suchego patyczka ( bez termoobiegu). Przestudzone możemy dodatkowo posypać cukrem pudrem. Smacznego !                 Zapraszam na film

Kulinarne przygody
KOKOSOWA PYCHOTKA 154

Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3 łyżki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru kryształ 1 kisiel cytrynowy bez cukru (58g) 1,5 łyżki proszku do pieczenia  2 - 3 łyżeczek kakao Masa budyniowa kokosowa: 2 budynie śmietankowe (40 g) 1/2 szklanki cukru kryształ 750 ml mleka 250 g margaryny  250 g wiórków kokosowych Dodatkowo: 1 puszka masy kajmakowej

Ciastka - domowe słodkości

Proponowane wyszukiwania