bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1047/3453)

Ciasto ze śliwkami i kremem budyniowym. 144

i wykładamy na niego spód. Na równo rozłożony spód wylewamy krem budyniowy. Rozkładamy owoce i posypujemy kruszonką. Ciasto na kruszonkę powinno bez problemu dać się pokruszyć w palcach. Ciasto wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Całość pieczemy w temperaturze 180’C (termoobieg 160’C) przez około 45-50 minut. ….Smacznego

KasiaiKrzysiu.pl
Śródziemnomorski mix warzyw 183

topiony od  LACTIMA Półgęsek- gęsina pieczona, plasterkowana pomidory suszone na słońcu Ponti od  INDEX FOOD parmezan utarty natka zielonej pietruszki vinaigrette Monini classico z octem balsamicznym z Modeny Piekło Niebo – mix prażonych ziaren od  ZIARENKOWO Brokuła uparuj.Odstaw. Cukinię podsmaż na oliwie z oliwek. Dodaj paprykę, duś pod przykryciem. Dosmacz przyprawą bez chemii Karahi Chicken Masala. Dodaj

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto z truskawkami 128

delikatnego smaku kokosa. Ciasto jest tak smaczne, że na pewno na jednym upieczeniu nie poprzestaniecie. W sezonie piekę go prawie co tydzień i zawsze smakuje wyśmienicie, a gdy kończą się truskawki, zastępuję je śliwkami. Ilość porcji: 15 Czas przygotowania: 30 minut + pieczenie Forma o wymiarach: 29 cm x 24 cm x 7 cm Składniki na ciasto z truskawkami(...)proszkiem do pieczenia. Masę ucierać do czasu uzyskania jednolitej i gęstej konsystencji. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Umyte truskawki obtoczyć w budyniu i lekko dociskając rozłożyć jedna obok drugiej na wierzch ciasta. Mrożonych truskawek nie rozmrażać. Jeśli truskawki są niezbyt słodkie to posypać delikatnie cukrem. Wierzch ciasta posypać równomiernie kruszonką.  Piec w piekarniku nagrzanym

Kuchcik gotuje
Ciasto drożdżowe bez wyrabiania z owocami i kruszonką 106

Przepis na ciasto drożdżowe bez wyrabiania to najprostszy pomysł na pachnący wypiek bez wysiłku. Ciasto jest mięciutkie, pulchne i bardzo ładnie wyrośnięte. Dodatek owoców i kruszonki sprawia że staje się jeszcze pyszniejsze. Czas przygotowania: 15 min Czas rośnięcia ciasta: 8 godzin Czas pieczenia: 40 min   Składniki: (na blaszkę 24×24) 2 szklanki mąki

Słodki Blog
Pieczone bataty z fenkułem 122

Ile piekarników w tym kraju, tyle pomysłów na pieczone warzywa. Tym razem zapraszam na pieczone bataty z oliwą z pestek dyni, pieczone z fenkułem. Koper włoski

Kucharzyca
Pieczony kalafior 209

W zeszłym roku po raz pierwszy spróbowałam pieczonego kalafiora (przy okazji przygotowywania sałatki z pieczonego kalafiora ). Dobre to to było, więc postanowiłam przygotować go podobnie, tym

Smaki Na Talerzu
CIASTO SZPINAKOWO TRUSKAWKOWE 210

TRUSKAWKOWE SKŁADNIKI: Ciasto: jajka (3 duże) cukier (1 szkl.) mąka pszenna jasna typu 500 (2 szkl.) (dobrze też się sprawdzi mąka krupczatka) proszek do pieczenia (2,5 łyżeczki) olej (3/4 szkl) szpinak świeży bez łodyżek (120 g)  Krem śmietankowy: śmietanka kremówka 30 % (500 ml) cukier puder (4 łyżki) żelatyna (3 łyżeczki) + gorąca woda (1/4 szkl) Mus truskawkowy(...)adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: 1.) Ciasto: Blendujemy s zpinak   z niewielką ilością oleju na papkę. Jajka miksujemy z cukrem na puszysto, dolewamy olej, przesianą mąką, przesiany proszek do pieczenia i miksujemy do połączenia się składników.  Dodajemy zblendowany szpinak i miksujemy do uzyskania jednolitego zielonego koloru.  Ciasto przelewamy do tortownicy (24 cm) i pieczemy w funkcji

RITA food channel
Bułeczki śniadaniowe – idealne 112

pieczenia. Zostawiam na chwilę by bułeczki jeszcze podrosły – na około 30 minut. Dobrze gdyby w pomieszczeniu było ciepło, bez przeciągów. 1 roztrzepanym jajkiem smaruję bułeczki i posypuję makiem , białym sezamem i czarnym sezamem . Piekę w 220 stopniach przez około 20 minut. Zaglądam wcześniej czy się nie rumienią – Wam także to radzę – każdy piekarnik jest inny

MojaQchnia.pl
Słoneczna tarta brzoskwiniowa Mistrza Małeckiego 155

Wykładamy na formę do tarty posmarowaną masłem. Ciasto nakłuwamy widelcem. Na przygotowaną formę z ciastem kładziemy pognieciony papier do pieczenia ,a następnie obciążamy np.grochem. Pieczemy około 20 minut, po czym ściągamy obciążenie i pieczemy 5 minut. Wyciągamy ciasto, które ma być niedopieczone gdyż, za chwilkę włożymy je ponownie do piekarnika. Na razie odstawiamy na bok i zaczynamy robić masę(...)waniliową. Składniki na masę miksujemy i połowę masy wylewamy na spód od tarty, układamy brzoskwinie. I ponownie wylewamy masę. Pieczemy w temperaturze 150 stopni z termoobiegiem lub 160 stopni bez termoobiegu około 30 minut. Wychłodzoną tartę posypujemy cukrem pudrem. Pamiętajcie aby była wychłodzona, ja swoją posypałam jak była jeszcze ciepła i "stopniał mi w oczach" cukier . Dekorujemy bitą śmietaną

Z Kuchni Do Kuchni
Ciastka maślane z marmoladą 189

żółtka oraz proszek do pieczenia. Zagniatam ciasto. Ciasto zawijam w folię i wstawiam na 30 minut do lodówki. 2. Ciasto cienko rozwałkowuję. Małą szklanką wykrawam w cieście krążki. Kawałki ciasta układam na blaszce. Połowę krążków smaruję białkiem i posypuję cukrem waniliowym. Ciastka piekę około 10 minut w temperaturze 180 stopni. 3. Krążki bez posypki smaruję marmoladą i sklejam(...)przygotowania ciasteczek użyłam marmolady różanej, którą otrzymałam do testowania od firmy DAGOMA . Marmolada DAGOMA to doskonały dodatek do ciast, ciastek i deserów. Ma idealną konsystencję i nie wypływa podczas pieczenia.  Marmolada ma doskonały smak, z wyczuwalnym różanym aromatem. Produkt spełnił wszystkie moje oczekiwania. Zachęcam do zakupu produktów firmy DAGOMA, niezbędnych w każdej kuchni

Tradycyjna kuchnia Kasi
KRUSZAWIEC Z CZARNĄ PORZECZKĄ 260

foremka 21cm x 30cx) 500g mąki pszennej 250g margaryny 1 ¼ szklanki cukru  2 łyżeczki cukru waniliowego 4 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 18% 1 budyń czerwony bez cukru (malinowy, wiśniowy, truskawkowy lub poziomkowy) 1 łyżka kakao dowolne owoce: u mnie czarna porzeczka odsączona z kompotu 1/2 s łoika dżemu z czarnej(...)porzeczki lub powideł śliwkowych Wykonanie:  Żółtka oddzielić od białek. Z margaryny, żółtek, 1/4 szklanki cukru, cukru waniliowego, mąki, proszku do pieczenia i śmietany zagnieść kruche ciasto. Podzielić na 3 części. Do jednej części dodać kakao i zagnieść ponownie. Ciasto ciemne  i jedno ciasto jasne owinąć w folię spożywczą i wstawić do zamrażalnika.  Drugim jasnym ciastem wyłożyć

Walijskie Pichcenie
KREM POMIDOROWY Z PIECZONYMI PAPRYKAMI 172

Dodatkowo: - bazylia - pikantny ser z niebieską pleśnią (nie trzeba) - oliwa z pierwszego tłoczenia do polania zupy - grzanki (ja miałam bez) Papryki umyć, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne i gąbczaste błony. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przekrojoną częścią do dołu (łatwiej zejdzie nam skórka). Pomidory umyć, wyciąć szypułki i ułożyć na drugiej blaszce, razem z całymi

Smaczne Zdrowe
Czekoladowo- bananowe brownie z gruszkami 206

Układamy na cieście i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170⁰C na 50 minut (do suchego patyczka). W trakcie pieczenia możemy przykryć folią aluminiową, błyszczącą stroną na zewnątrz, co zapobiegnie przypaleniu. Gotowe ciasto wyciągamy delikatnie za brzegi papieru (bez odwracania) i przekładamy na kratkę do studzenia. Zimne posypujemy cukrem pudrem. Sposób przygotowania tradycyjny: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej(...)pieczenia i mieszamy tylko do połączenia składników. Przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Gruszki dokładnie myjemy, kroimy na pół. Każdą część nacinamy od zewnątrz na cienkie plasterki, tylko nie do końca, by nie przeciąć całkiem. Układamy na cieście i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170⁰C na 50 minut (do suchego patyczka). W trakcie pieczenia możemy

Kuchnia w czekoladzie
Soczysty kurczak na ryżu 148

około godzinę. Przygotować naczynie, w którym będziemy przyrządzać   potrawę. Może to być duże naczynie żaroodporne jak u mnie lub zwyczajna blacha do pieczenia ciast. Do naczynia wsypać suchy ryż , na to wyłożyć mrożonkę ( bez wcześniejszego rozmrażania) na niej ułożyć wcześniej przygotowane mięso. Na koniec zalać gorącą zalewą. Wstawić całość do piekarnika nagrzanego do 180stopni na 1 godzinę(...)mnie było to 1h20 minut) W trakcie pieczenia kontrolować potrawę, stopień przyrumienienia mięsa. W razie potrzeby przykryć naczynie folią aluminiową

W garach u Gosi