bawarska - 101 przepisów (strona:6/7)

Golonka gotowana ( z wody) 187

piwie. To danie chyba lubią wszyscy faceci, ale znam też amatorki golonki wśród pań.  Ale tym razem za gotowanie zabrał się Piotrek, to jego sposób. Ostatnio przygotowywałam golonkę po bawarsku z warzywami tutaj Przepis na pyszną gotowana Golonka wg Piotra: Składniki: 1 duża  golonka wieprzowa tylna (około 1,5 kg) 2 średnie marchewki 1 średnia pietruszka 1/2 mały seler kila

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
NASZE WIELKANOCNE MENU 312

Jajeczny pasztet wielkanocny PRZEPIS Wielkanocna zupa chrzanowa z jajkiem, boczkiem i kiełbasą PRZEPIS Rolada ziemniaczana z mielonym mięsem PRZEPIS Kijowskie kotleciki ziemniaczane (nadziewane mięsem mielonym i pieczarkami) PRZEPISY Pieczeń bawarska PRZEPIS Kotlety a'la zrazy PRZEPIS Kotlety z jajek PRZEPIS Faszerowane jajka z łososiem PRZEPIS Smażone jajka faszerowane  PRZEPIS Wielkanocny koszyk PRZEPIS Babka czekoladowo-orzechowa z Nutellą PRZEPIS Cytrynowa

Przepisy Aleksandry
Bavarese z brzoskwiniami 220

Dziś lekki krem bawarski, bardzo popularny zimny deser w Italii. Przepis na bavarese jest dość prosty, a efekt końcowy wprost zniewalający. W smaku bavarese przypomina lekką piankę, wprost rozpuszczającą się w ustach. Takie zimne ptasie mleczko. Podstawą bavarese jest krem angielski z jajek, cukru, wanilii i mleka, do którego dodaje się lekko ubitą śmietanę, żelatynę i przełamujący smak składnik, którym

Mia Cucina Sofieta
Wizyta w salonie porcelany 135

Piękna bawarska porcelana przyciągnęła moją uwagę na ostatnich targach Sweet Expo - na swoim stoisku pokazywał ją dystrybutor, firma GMP IMPEX. Wszyscy blogerzy kulinarni lubią ładne naczynia, nazywane popularnie "skorupkami", i kupujemy ich dużo chociaż raczej pojedyncze sztuki do zdjęć. Jednak wiadomo, że każda szanująca się pani domu ma albo chciałaby mieć porządny i piękny serwis z delikatnej porcelany

Smaczna Pyza
Zrazy wołowe zawijane - klasyczne polskie 134

boczku wędzonego (raczej chudego),2 kiszone ogórki ,4 szalotki (małe),1 kawałek razowego chleba ,4 ząbki czosnku,musztarda (daliśmy bawarskiej, bo sarepska wyszła)chrzan, 2 cebule,sól, pieprz, 3 listki laurowe, 3 ziarna ziela angielskiego, może być do smaku też majeranek.Mięso rozbijamy, smarujemy z jednej strony musztardą i kładziemy na tą stronę po małym kawałku boczku, kiszonego ogórka, razowego

Delicious Titbits
Charakterystyka kuchni niemieckiej i litewskiej 126

Cechą charakterystyczną kuchni niemieckiej jest to, że jest różnorodna i niejednolita. Każda część Niemiec ma swoje smaki. Jest bardzo podobna do kuchni polskiej. Jeżeli chodzi o

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką 176

Bardzo często szukamy inspiracji na przygotowanie pysznej sałatki do potraw z grilla. Jedną z naszych ulubionych sałatek była i cały czas jest sałatka ziemniaczana – idealnie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!