bawarska - 101 przepisów (strona:5/7)

52. Placek ryżowy z awokado i mango 217

pomidorami i bazylią  Toscana , łososia w sosie z czosnkiem niedźwiedzim, roladkę z łososia nadziewaną ricottą i wędzone carpaccio z łososia w sosie  Suempol oraz na słodko - kremu bawarskiego z syropem z czarnego bzu Oficyna , cytrynowca z bezą Must Bake i tosta francuskiego z chałki z truskawkami  Marmolada chleb i kawa . Podsumowując, wczoraj moje kubki smakowe były

Be Fit Be Strong
Truskawkowe ostatki 156

będzie można przechowywać go nawet do wiosny. Gwarantuję! Pyszny truskawkowy mus , którego używam do lodów, naleśników z serem oraz wszelkich deserów. Idealny do panna cotta czy kremu bawarskiego, świetny do budyniu i kisielu. Jest bardzo prosty w przygotowaniu. Najlepiej zrobić więcej i zapasteryzować w słoiczkach. Nawet jeśli straci trochę koloru, z pewnością zachowa wspaniały, truskawkowy smak aż do zimy

Kuchnia Prezydentowej
Gulasz czeski zwyczajny 197

wody i szczyptą soli, wlej do gotującego się gulaszu, dobrze wymieszaj i gotuj  jeszcze 2 -3 minuty. Gotowe! Gulasz najlepiej smakuje z knedlikiem; na zdjęciu widzicie mój knedlik bawarski, z pieczywa ługowego, czyli z precli. ;) Przepis na ten wyjątkowy knedlik już wkrótce

Kuchnia Prezydentowej
Golonka po Bawarsku 264

Wczoraj wspominałam o golonce w piwie, oto i ona bawarska golonka z warzywami. Podaje Wam przepis na to danie z 5 golonkami (tak właśnie brzmi on w oryginalnym przepisie w zeszycie mamy), ja jednak na własne potrzeby powiększyłam to danie do 8 golonek, wówczas musicie oczywiście zwiększyć również ilość dodawanych warzyw. Składniki 5 golonek (po 50 - 60 dag każda), użyłam

Kuchenne aromaty
Sałatka bawarska 337

Sałatka bawarska z wędliną. Pożywnym dodatkiem do sałatki będzie chleb lub grzanki Świetny dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Składniki: 1 mała sałata lodowa 2 pomidory 1 czerwona cebula 3 ogórki konserwowe 4 parówki dobrej jakości 1/2 pęczka koperku Sos: 1 łyżeczka musztardy 3 łyżki oleju 1 łyżka octu winnego szczypta soli pieprz czarny Wykonanie. Sałatę porwać na mniejsze kawałki

O kuchni z uczuciem
Alto Adige – Wina z Południowego Tyrolu 171

Południowego Tyrolu (wł. Alto Adige ). Język niemiecki jest tu częściej używany niż włoski. Na podstawie badań archeologicznych stwierdzono że winorośl uprawiano tu już 500 lat p.n.e. W VIII wieku Bawarskie i Szwabskie klasztory zakładają tu winnice. Około 1850 roku sadzi się tu winorośl odmian Bordoskich i Burgundzkich, a w 1893 roku w Adriano powstaje pierwsza spółdzielnia winiarska. Winorośl znalazła

królestwo garów
Zapiekanka wiejska 34718

chciałam zrobić zapiekankę z ziemniakami, ale jakoś zawsze odkładałam to "na kiedyś". Teraz już wiem na co czekałam :-) Dokładniej ujmując: na natchnienie, które przyszło po przeczytaniu przepisu na zapiekankę bawarską Dagmary Osowskiej. Przepis nieco zmieniłam, bo w moim pierwszym zamierzeniu w zapiekance miały być brokuły i nie chciałam z nich rezygnować. Porcja na 4 osoby. SKŁADNIKI Farsz 1 brokuł

Passions hobbies life
Restauracja Orient Express - opinia 189

dodatkiem rodzynek (37 zł). Mąż zdecydował się na: Tradycyjna zupa cebulowa z dodatkiem białego wina i świeżych ziół serwowana z grzanką zapiekaną z serem (10 zł) i Golonka bawarska proponowana z kapustą zasmażaną z chrzanem i opiekanymi ziemniakami (16 zł). W obu daniach głównych trzeba doliczyć dodatki, bo są one tylko proponowane .  fałszywa zupa z żółwia zupa cebulowa

Pasja Smaku
Schab w sosie musztardowym 324

SKŁADNIKI: 5 kotletów schabu,200 ml kremówki,3 łyżeczki musztardy bawarskiej Develey,1 szklanka ciepłej wody,3 łyżki oleju,4 łyżki mąki,1 łyżka suszonej włoszczyzny,suszona natka pietruszki,sól,pieprz, Przygotowanie:   Rozbite kotlety przyprawiamy solą i pieprzem z obu stron. Obtoczmy w mące. Podsmażymy je  na rozgrzanym oleju z każdej strony do zarumienienia. Po podsmażeniu odlewamy

Aga w kuchni
Kiełbaski w cieście 207

zimno..ale można zrobić i takie oto kiełbaski w cieście..8 kiełbasek podwawelskich Degustino 2 czubate łyżki mąki1-2 łyżki oleju2 jajka2 łyżki gęstej śmietany1 łyżka musztardy Bawarskiej Develeywodasól, pieprzKiełbaski pokroić na połówki. Mąkę wymieszać z resztą składników, dodając tyle wody , aby ciasto nie było ani za gęste ani za rzadkie.Kiełbaski nadziewać na patyczek, maczać w cieście

Moje domowe kucharzenie
Wieczór panieński w duńskim wydaniu. I orzechowe, kruche ciasteczka 171

płomyki świec. Przy dźwiękach świątecznych melodii zjadłyśmy obiad, żeby później Connie mogła zabrać się za otwieranie prezentów. Było ich dwanaście, a w paczkach stroje dostosowane do każdego miesiąca. Była bawarska sukienka na Oktoberfest, różowa sukieneczka i walizka na lipiec, mumia na Halloween, strój pokojówki na majowe porządki. Największe wrażenie zrobił słomiany kapelusz, który szedł w parze z jarzębiną, jabłkami

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kiełbasa z cebulką 219

Prosto i szybko..kiełbasamusztarda bawarska Develeyprzyprawa borkowska PiątnicaCebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oleju.Dodać musztardę , przyprawę.Kiełbaski rozciąć wzdłuż nie przecinając do końca. Napełnić farszem lekko rozchylając połówki.Zapiekać w piekarniku przez 10 minut w temperaturze 180 stopni lub usmażyć na patelni

Moje domowe kucharzenie
Golonka gotowana ( z wody) 262

piwie. To danie chyba lubią wszyscy faceci, ale znam też amatorki golonki wśród pań.  Ale tym razem za gotowanie zabrał się Piotrek, to jego sposób. Ostatnio przygotowywałam golonkę po bawarsku z warzywami tutaj Przepis na pyszną gotowana Golonka wg Piotra: Składniki: 1 duża  golonka wieprzowa tylna (około 1,5 kg) 2 średnie marchewki 1 średnia pietruszka 1/2 mały seler kila

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
NASZE WIELKANOCNE MENU 355

Jajeczny pasztet wielkanocny PRZEPIS Wielkanocna zupa chrzanowa z jajkiem, boczkiem i kiełbasą PRZEPIS Rolada ziemniaczana z mielonym mięsem PRZEPIS Kijowskie kotleciki ziemniaczane (nadziewane mięsem mielonym i pieczarkami) PRZEPISY Pieczeń bawarska PRZEPIS Kotlety a'la zrazy PRZEPIS Kotlety z jajek PRZEPIS Faszerowane jajka z łososiem PRZEPIS Smażone jajka faszerowane  PRZEPIS Wielkanocny koszyk PRZEPIS Babka czekoladowo-orzechowa z Nutellą PRZEPIS Cytrynowa

Przepisy Aleksandry
Bavarese z brzoskwiniami 268

Dziś lekki krem bawarski, bardzo popularny zimny deser w Italii. Przepis na bavarese jest dość prosty, a efekt końcowy wprost zniewalający. W smaku bavarese przypomina lekką piankę, wprost rozpuszczającą się w ustach. Takie zimne ptasie mleczko. Podstawą bavarese jest krem angielski z jajek, cukru, wanilii i mleka, do którego dodaje się lekko ubitą śmietanę, żelatynę i przełamujący smak składnik, którym

Mia Cucina Sofieta