Bardzo sycąca zupa krem z batatów, soczewicy i marchewki. Podaję z łyżką jogurtu kokosowego, czosnkowymi grzankami i świeżą kolendrą. Z przepisu uzyskacie ponad 1 litr gęstej zupy. Cebulę pokroić
BullioAromatyczna zupa z korzennymi przyprawami. Dobrze rozgrzewa w zimowe dni.… Czytaj dalej Pieczona zupa z batata i marchewki (film
Pij soki wyciskaneloro particolare sapore sarà reso possibile grazie all'aggiunta del burro all'aglio. Ve li consiglio di cuore e… buon appetito! SKŁADNIKI Kluseczki 750 g batatów 200-250 g m ąki pszennej pełnoziarnistej 1 jajko s ól, pieprz Czosnkowe masełko 50 g masła 1 ząbek czosnku parmezan lub pecorino **** INGREDIENTI Gnocchi 750 g di patate dolci
La grande e la piccola cuocaPiękny toster, który wygrałam w konkursie stał w kuchni i się kurzył, sporadycznie służąc do odmrażania kromek chleba żytniego. Tym bardziej teraz, kiedy Read More Artykuł Tosty z batatów z awokado i szparagami z jajkiem w koszulce – keto tosty bezglutenowe, paleo pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny
FlymetothespoonSKŁADNIKI: 2 marchwie 1 cały seler puszka 420g pieczonej fasoli w sosie pomidorowym wraz z sokiem (u mnie Tesco Organic) puszka fasoli białej wraz z sokiem puszka pomidorów 1 batat 2 średnie ziemniaki 1 cebula 1 l wody + 1 szklanka (250 ml) 1 liść laurowy, 3 kulki ziela angielskiego sól, pieprz i lubczyk do smaku – w wersji dla niemowlaków
Zasmakuj Kuchnitakich przepisów jest przepis na pieczone warzywa korzeniowe. Pieczone buraki, cebula, marchewka – to moje ulubione trio. A do smaku, żeby nie było nudno, pieczone ziemniaki, czosnek, pietruszka, bataty, seler – im więcej
Vegan Tasteużyć dowolnego rodzaju mięsa: schabowego, albo cielęciny. W przypadku kurczaka też panuje dowolność i możecie sięgnąć po filety z piersi albo udek. Udka są najlepsze! Czwartek: Chowder z pieczonych batatów Chowder co do zasady jest zupą rybną, ale nie musi taki być. Chowder to również metoda gotowania, to lekki, zawiesisty krem z pływającymi kawałkami, np. warzyw. Nasz chowder jest
Niedzielny kucharzUżyłam batata, głównie dlatego, że kolor pomarńczowy wnosi jesienny klimat do potraw. Poza tym, nie miałam akurat zwykłych ziemniaków. Jednak one też by się tutaj sprawdziły i pysznie skomponowały z pieczarkami. Zróbcie jak chcecie :) Czytaj więcej
Kasia Sarnapieczone warzywa korzeniowe. Pieczone buraki, cebula, marchewka – to moje ulubione trio. A do smaku, żeby nie było nudno, pieczone ziemniaki, czosnek, pietruszka, bataty, seler – im więcej warzyw, tym lepiej. Aromat niosący się po całym domu
Vegan TasteJeżeli znudziły się Wam tradycyjne klopsiki w sosie pomidorowym to mamy dla Was nowy przepis. Na pewno posmakują Wam w nowej odsłonie klopsiki w pomidorach z brukselką i batatami :) Składniki na klopsiki: – 250 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej – 1 jajko – 1/2 łyżeczki przyprawy garam masala – sól Składniki dodatkowe
Kuchenne WariacjeOstatnio moja kuchnia jest zdominowana przez pomarańczowe warzywa i owoce - dynia, bataty, persymona, marchew - mam teraz na nie duży apetyt :) Czytaj więcej
Kasia Sarnaobiad #brokuly - różyczki ugotowane na parze #batat - pokrojony na frytki i ugotowany na parze #jajko - ugotowane na parze #seler - ugotowany na parze, rozgnieciony widelcem, wymieszany z poszatkowana natką pietruszki, koperkiem, olejem rzepakowym, szczypta kurkumy, uformowany w kuleczki
Szkrab Je SamWarzywne frytki Batat Marchew Korzeń pietruszki Ziemniak Tymianek Oliwa z oliwek Ogórek kiszony (eko Lidl ) SOS bieluch z czosnkiem Warzywa kroimy, skrapiamy oliwą i posypujemy tymiankiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni Pieczemy 20 minut
Szkrab Je SamWracając wczoraj do domu, naszedł mnie apetyt na zupę. Było już późno, więc nie miałam czasu na długie gotowanie. Wiedziałam, że w kuchni mam bataty, dokupiłam więc groszek i stworzyłam taką zupę: Czytaj więcej
Kasia Sarnaprzynajmniej raz w tygodniu gotować jakąś, bo chodzi i woła "ziupa i ziupa" Tym razem kolejna z dodatkiem kurkumy, dlatego, że to samo zdrowie, miałam kawałek indyka, dyni dokupiłam batata i kalarepę. Zupa jest delikatna, troszkę słodkawa, nam i dzieciom smakowała bardzo :-) Polecam i miłego dnia życzę :-) Składniki: 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 1 batat 1 kalarepa około(...)łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka masła klarowanego 1/3 szklanki śmietany do zup i sosów 1. Cebulę obieram kroję w drobną kostkę, Czosnek obieram i przepuszczam przez praskę, batata, dynię kalarepę również obieram następnie kroję w kostkę, tak samo kroję indyka. 2. W garnku rozgrzewam masło i oliwę, wrzucam cebulę i podsmażam, następnie wrzucam czosnek. Chwilkę podsmażam i wrzucam
kruche babeczki