babki - 8724 przepisów (strona:419/582)

Babeczki czekoladowe z budyniem waniliowym i figami . 135

Za oknem ponuro i deszczowo , najchętniej  chciało by się usiąść w wygodnym fotelu z kubkiem gorącej kawy i czymś słodki :) Mam dzisiaj dla Was 

Sama słodycz i szczypta chili
Babeczki wielkanocne 134

3 szkl mąki 1.5 szkl cukru 9 jaj 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1.5 kostki margaryny aromat cytrynowy cukier waniliowy sok z połowy cytryny skórka otarta

Gotowanie jest łatwe
Malinowy zawrót głowy 166

dodać żelatynę i wylać do formy. Po zastudzeniu deser wyjąć z formy, w odrobinie wody rozpuścić ostatnią łyżeczkę żelatyny i wymieszać z pozostawioną białą masą serową.. Udekorować jak babkę dekoruje się czekoladą tak tu deser białą masą serową która za chwilkę zastygnie i od razu ułożyć maliny i listki mięty. Opublikowany

Gotowanie jest łatwe
Babka piaskowa - cytrynowa 156

3szkl mąki 2 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 łyżki soku z cytryny skórka otarta z cytryny 6 jaj 1,5 kostki margaryny Mąkę i

Gotowanie jest łatwe
Babka pyszna 143

2 szkl mąki pszennej 1 szkl mąki ziemniaczanej 3/4 kostki margaryny 1 szkl cukru pudru 4 jajka 4 łyżki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier

Gotowanie jest łatwe
Ciasto cytrynowe z jagodami 242

proszkiem do pieczenia . Wyparzamy cytrynkę , osuszamy ręcznikiem  i ścieramy na tarce skórkę z cytryny , oraz wyciskamy sok , dodajemy do ciasta . Dodajemy miękkie masło i miksujemy. Wykładamy formę do babki papierem do pieczenia i przelewamy połowę ciasta . Jagody obsypujemy mąką i kładziemy na ciasto . Zalewamy pozostałym ciastem jagody. Wstawiamy do nagrzanego pieca ciacho , pieczemy 55 minut w 180 stopniach

Różowa kuchnia
Jarzynówka z serkiem topionym 200

serków topionych. Do tej zupy dodałam nietypowy składnik bo do jarzynowej raczej się go nie dodaje. A jest nim biały burak ćwikłowy. Pamiętacie ? Kilka dni temu dodałam przepis na babkę z tym burakiem. Ugotowałam też je do drugiego dania obiadowego, zrobiłam surówkę ale kilka ich zostało. Szkoda wyrzucić, więc pokroiłam w kostkę i dodałam do zupy. Niby trochę tego, trochę

Ewa w kuchni
Najlepsze babeczki urodzinowe czekoladowe z kremem na bazie mascarpone i nutelli 373

Witamy! Tydzień temu Moni obchodziła urodziny, więc zrobiła dla znajomych BABECZKI! Po prostu mistrzostwo. <3 Jak ktoś wielbi czekoladę jak my, to koniecznie musi spróbować

Gotowanie, czyli hobby dla każdego
Placek z brzoskwiniami 195

Bardzo delikatne i puszyste ciasto z brzoskwiniami i kawałkami gorzkiej czekolady. Nie jest trudne do zrobienia i chyba nie może się nie udać. Udało się wspaniale

Domowa cukiernia Ewy
Figi raz jeszcze. W duecie z malinami 163

Jak pewnie zauważyliście (a może i nie; skąd ja mam to właściwie wiedzieć...?), na blogu zaszły małe zmiany. Od dawna już nosiłam się z zamiarem przemeblowania

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Drożdżowa baba z żuawiną 193

Puszysta, wilgotna, ciasto jest tak pyszne że aż listkuje się. Do ciasta włożyłam najpyszniejszą na świecie żurawinę, uwielbiam żurawinę. Zachęcam do upieczenia teraz a potem może

Moje Małe Czarowanie
Babka z maślanką i porzeczkami 202

Porzeczki niestety już mrożone ale jakże pyszne, aromatyczne i dzięki nim powstała pyszna baba. Baba na maślance jest puszysta, wilgotna i bardzo szybko znika. Polecam tak

Moje Małe Czarowanie
Drożdżowe mufiny zawijane z jabłkiem i cynamonem 237

Wypiekanie na śniadanie [ klik ] , kolejny tydzień i tym razem przepis zaczerpnięty od Bereniki [ klik ] Babeczki - muffiny to pyszny pomysł który wybrała dla nas Monia i to

Moje Małe Czarowanie
Czekoladowe ciasto z gruszkami… 205

Październik to zdecydowanie jeden z moich ulubionych miesięcy, zwłaszcza, gdy zaczyna się dniem tak pięknym, jak wczorajszy – z mglistym … Czytaj dalej →

brunetkawkuchni
Najłatwiejsza babka w łaty - idealne ciasto do kawy i herbaty 192

coś słodkiego do herbaty lub kawy? Bierzecie do ręki ciasto, deser... i stwierdzacie, że to jednak "nie to". Dlatego pod wpływem chwili i ku uciesze mojej pociechy upiekłam babkę w łaty. Och jak dawno nie gościła na moim stole... w sumie nie wiem dlaczego, ponieważ jest pyszna i taka łatwa w przygotowaniu. A do tego smakuje wszystkich - zwłaszcza moim pociechą

Słodkie okruszki