dzisiaj na tapecie sałatka z wielkanocnym akcentem w postaci jajek… jednakże z optymizmem spoglądająć w przyszłość liczę na to, że zdąży się jeszcze pojawić tradycyjna wielkanocna babka. Tymczasem pozwólcie, że zaserwuję smaczną porcję zieleniny. Składniki (2 porcje): Sałatka: 100 g mieszanki sałat 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 3 jajka 8 pomidorków cherry 10 zielonych oliwek
Fitsweet.meKolejna wariacja na temat marchewkowego ciasta ;) Placek jest bardzo wilgotny, zarówno dzięki marchewce jak i nasączeniu go syropem cytrusowym. Udekorowany ubitą kremówką, mimo tego lekki, delikatny
Domowa cukiernia EwyPrzepis autorski (mój). Muffinki są nie tylko pyszne, ale również uroczo się prezentują. Każde dziecko, a nawet i dorosły uśmiechnie się na widok takiej babeczki
Di gotujelata młodości spędzone w miasteczku Fitzgerald w stanie Georgia, na południu Stanów Zjednoczonych. Przy czym koncentruje się ona bardziej na emocjach i relacjach z rodzicami, ciemnoskórą służącą, babką, stryjem czy rówieśnikami. Przez to książka nie jest łatwa do czytania i nie da się jej "połknąć" za jednym razem. Po okładce spodziewałam się opisów pięknego i słonecznego Południa. Tymczasem bardziej
Weekendy w domu i ogrodzieNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
kulinarnyswiatdomiWakacje to jeden z najlepszych wynalazków ludzkości. Człowiek może się byczyć , spać do późna, spacerować, chodzić do kina i w ogóle robić, co mu się żywnie
Pożeraczka, czyli raz adobrzeJest przepyszny, a zrobiłam go na bazie ciasta na comber kakaowy <--Klik. Torcik jest wilgotny, łatwy, szybki w przygotowaniu (nie licząc pieczenia) i bardzo
Gotowanie...to proste !Babka kakaowo – czekoladowa z dodatkiem kremowego sera Philadelphia który nadaje jej wilgotności .Polecam. Składniki : keksówka 19 cm 1 łyżka mocnego espresso ,ostudzić 200 g serka philadelphia ,lub inny kremowy 75 g polenty, dałam kaszę mannę ,ale myślę ,że z polentą będzie lepsza ,tak jest w oryginale 125 g masła,,temperatura pokojowa 150 g cukru, jeśli wolicie słodsze
Ladylaura.okresu dzieciństwa pamiętam ten świąteczny czas jako niezwykle wiosenny, zielony, wręcz sielsko-wiejski, bardzo naturalny, taki po prostu prosty, a przez to piękny! To chwile pachące cytrynowym sernikiem, piaskową babką, żurkiem, chrzanem. Te świąteczne dni zawsze wtedy tchnęły wiosną, świeżą ziemią, trawą. W wazonie stały żonkile, a ogródek pokrywał się szafirkami. Stół nakrywany był białym obrusem i zastawiany wielkanocnymi przysmakami
Raj dla PodniebieniaEkspresowe w przygotowaniu ciasto marchewkowe z aromatem pomarańczy i lukrem pomarańczowym. Lekkie i delikatne, świetne do śniadaniówki lub popołudniowej herbatki. SKŁADNIKI CIASTO 2 szklanki (3
cool and mintyoblepiony – ciasto gotowe! Po wyjęciu z piekarnika, odstawić do ostudzenia w blaszce. RABARBAROWO SZALAŁAM WSPÓLNIE Z: MARCEPANOWY KĄCIK - Dżem z rabarbaru i bananów MOJE DOMOWE KUCHARZENIE - Babka z rabarbarem i żurawiną SŁODKIE OKRUSZKI - Proste ciasto z rabarbarem MOJE MAŁE CZAROWANIE - Ciasto na maślance z rabarbarem ŻYCIE ZACZYNA SIĘ W KUCHNI - Drożdżowe z rabarbarem
Grunt to przepis!Przepis autorski (mój). Muffiny są niezwykle mięciutkie i puszyste, a do tego długo zachowują swoją świeżość! Melisa nadała ciastkom wyjątkowego smaku i doskonale sprawdziła się
Di gotujecukier wanilinowy, rozdrobnione w moździerzu orzechy włoskie. Do całości dolewamy olej, ocet, wodę i energicznie mieszamy do momentu powstania jedolitej kremowej masy. Przekładamy ciasto do brytfanki lub blaszki na babkę (Ja akurat używam właśnie takiej blaszki) Pieczemy w 180 stopniach około 40 minut. Gotowe ciasto wyciągamy do przestygnięta i przygotowujemy polewę. Do garnuszka wlewamy wodę, dodajemy cukier i cukier wanilinowy
upichconarozpadały to trzeba do ciasta dosypać dodatkowe 1-2 łyżki mąki. Ale... jeśli surowe ziemniaki były źle odciśnięte to dosypywanie mąki nic nie da... Lepiej wtedy ciasto wykorzystać na babkę ziemniaczaną... Nie należy również gotować nazbyt dużej liczby pyz jednocześnie. Mogą wykipieć lub się rozlecieć. Gotować 1-2 minuty od momentu wypłynięcia. Wyjąć łyżką cedzakową i przelać zimną wodą
Ze smakiem bez glutenu