Wczoraj był dzień, w który dogadzaliśmy swoim podniebieniom – na obiad wieprzowina po chińsku , na deser cytrynowa babka z majonezem , a wieczorem zrobiliśmy smoothie z ananasem, świeżym szpinakiem i świeżym jarmużem. To kolejna nasza propozycja bardzo udanie łącząca owoce z warzywami. Porządna porcja zielonego smoothie w szklance zastąpiła nam wieczorny posiłek, dostarczając dużo witamin, a mało kalorii. Udostępnij Składniki
niecodziennikparymele al forno) Placki z cukinią i fetą (Frittelle di zucchine e feta) Focaccia z patelni na jogurcie (Focaccia in padella con yogurt) Pomarańczowe tiramisu (Tiramisu all'arancia) Cytrynowa babka z mascarpone (Ciambellone al limone e mascarpone) Migdałowe ciasto z borówkami (Torta con mirtilli e mandorle) Ciasteczka z białą czekoladą, migdałami i płatkami owsianymi (Biscotti con mandorle, fiocchi d'avena
La grande e la piccola cuocadziś dla Was żadnej babki ani mazurka ( chociaż tym co szukają babki polecam bardzo przepis na najlepszą babkę cytrynową ) ale mam przepis na pyszne ciasteczka brownie z kawą. Mocno czekoladowe ( 3 tabliczki czekolady!), lekko słonawe z posmakiem kawy. Idealne połączenie. Ciastka podczas pieczenia się spłaszcza więc mają, fajną, popękaną strukturę. Do kawy idealne. Ciastka brownie z kawą Składniki
Smaczny zeszytmargaryny szklanka gorącej, ale nie wrzącej wody Na sam początek mieszam całość łyżką, następnie składniki łączę dłońmi. Z tego przepisu wychodzi ok.40 pierogów. Zajrzyj również tu: 1. Drożdżowa babka cytrynowa 2. Drożdżowe bułeczki z czekoladą 3. Placuszki jajeczne - idealne na śniadanie
My World by Dagmara Rekniedługo Dzień Matki. Są takie potrawy, które nierozłącznie kojarzą mi się z kuchnią mojej mamy. Pierwsze skojarzenia to tradycyjne polskie dania, gołąbki, roladki wołowe, zimne nóżki, a ze słodkości babka cytrynowa i sernik z brzoskwiniami
Przepisy KulinarneTartaletki najlepiej dekorować ozdobami cukrowymi przed podaniem, ponieważ śmietana rozpuszcza kolor ozdób cukrowych. Życzę udanych wypieków! Moją propozycją na Święta Wielkanocne są: pyszny mazurek czekoladowy z kajmakiem, aromatyczna babka cytrynowa or az bardzo efektowne i smaczne ciasto szpinakowo truskawkowe. Tartaletki wielkanocne z kolorowymi drażami. Nie chcesz przegapić żadnego przepisu? Zapisz się do NEWSLETTERA lub subskrybuj kanał RITA
RITA food channelDelikatna, miękka i rozpływa się w ustach, czyli babka cytrynowa
Z Hrabiną w kuchniZa trzy tygodnie Wielkanoc - w zakładce babki 4 pyszne propozycje :) Którą wybieracie? Przepisy tu: KLIK! KLIK! KLIK! Zapraszam do polubienia mojej
Moje Kuchenne Rewelacjenaszych sklepach więc bez problemu możemy przyrządzić kurczaka z wyspy Salina, faszerowaną focaccię, ryżowe kuleczki z ciągnącym serem, zapiekankę z risotto, pieczony kalafior, klasyczną carbonarę , tiramisu z limoncello, czy babkę cytrynową. Wszystkie przepisy są dokładnie opisane, znajdziemy także informacje o ilości porcji, kaloryczności i czasie przygotowania. Moim zdaniem to pozycja, która każdy miłośnik włoskiej kuchni powinien mieć na swojej półce
Cynamonowe szczęściePoza babką cytrynową nie piekłam nic innego na Wielkanoc. Dziś przygotowałam swój pierwszy mazurek;) Po całym ucieraniu ciasta, przygotowaniu masy kajmakowej, wyszedł mi co prawda dość cienki placek, ale w smaku wyborny! Przepis wzięłam od Kaś, i na jednym razie pieczenia go na pewno się nie skończy ;) Składniki na spód60 g orzechów włoskich60 g […] Artykuł Pierwszy mazurek pochodzi
Pink Envelopedodanie jednej ewentualnie dwóch kulek lodów śmietankowych albo waniliowych. 5. Wkładamy słomki i delektujemy się smakiem. Zajrzyj również tu: 1. Sernik o smaku krówkowym 2. Drożdżowa babka cytrynowa 3. Kruche ciasteczka z kawałkami czekolady
My World by Dagmara Rekwraz z czerwoną papryką piersi z kurczaka reszta makaronu sos ser Wszystko zapiekamy aż do zarumienienia się sera. Zajrzyj również: 1. Drożdżowe bułeczki z czekoladą 2. Drożdżowa babka cytrynowa 3. Pasztet z mięsa mielonego z jajkiem
My World by Dagmara RekDzisiaj zapraszam na szybką, prostą i smaczną babkę cytrynową. Idealna do kawki :) Polecam Składniki: ( keksówka 12x30 cm) * 3/4 szklanki mąki tortowej * 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej * 3/4 szklanki cukru * 1/2 szklanki oleju * 5 jajek * łyżeczka proszku do pieczenia * cytryna Lukier cytrynowy: * pół szklanki cukru pudru * 2 łyżki soku z cytryny Sposób przygotowania: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywno
Kulinarne przygodyczym Wam się kojarzy Wielkanoc? Prócz babki cytrynowej pewnie każdy odpowie jajkami. Na stole goszczą jajka pod różnymi postaciami. Faszerowane tuńczykiem, szynką czy klasyczne z majonezem. Dziś... 2 tygodnie przed Wielkanocą przygotowałam jajka z skorupce. Skorupka powstaje poprzez usmażenie jajek. Tak, dobrze usłyszeliście... jajka zostały usmażone. Niestety danie nie należy do lekkich dlatego warto podczas ich jedzenia wziąć 1 tabletkę
Kuchnia w oparachŚwięta Wielkanocne ostatnio piekę babkę cytrynową oraz jakiś mazurek na cieście kruchym. Tym razem skorzystałam z dobrze znanego mi już przepisu i stworzyłam łatwy Mazurek jajo . Składniki: ciasto: -180 g mąki pszennej (u mnie tortowa 450) - 50 g cukru pudru - 1 jajko - 50 g masła dekoracja mazurka: - twarda marmolada różana - lukier cytrynowy (sok z cytryny, cukier puder) - migdały
Kuchnia co dnia