babka cytrynowa - 1343 przepisów (strona:21/90)

Jogurtowe ciasto z rabarbarem / Yogurt Rhubarb Bread 104

Jogurtowe ciasto z rabarbarem Jakim wypiekiem zacząć sezon rabarbarowy? Polecam mój przepis na proste, jogurtowe ciasto z rabarbarem na oleju, bez miksera . Ta błyskawiczna i banalnie prosta babka cytrynowa to idealny wiosenny deser, dla początkujących i nie tylko. Jogurtowe ciasto z rabarbarem zawiera sporo skórki z cytryny, dlatego jest też wyraźnie cytrynowe. Jeśli nie przepadacie za dodatkiem cytrusowego aromatu(...)wszystkie owoce - poza sezonem na rabarbar wykorzystajcie swoje ulubione, na które akurat będzie sezon. Ja piekłam tę prostą babkę w wielu wariantach smakowych i za każdym razem była pyszna. Jeśli chcecie, wierzch ciasta jogurtowego z rabarbarem możecie posypać kruszonką albo ozdobić cytrynowym lukrem. Gdy bardzo Wam się spieszy, przełóżcie ciasto do foremek do muffinek - takie rabarbarowe babeczki upieczecie

Lekcje w kuchni
Wielkanocne ciasteczka jajeczka z lemon curd 44

robicie na Wielkanoc? W moim domu mamy kilku faworytów, m.in. sernik, ciasto marchewkowe i babka drożdżowa. Niedawno dołączyły do nich urocze wielkanocne ciasteczka jajeczka z kremem cytrynowym . Te pyszne, kruche ciasteczka są podwójnie cytrynowe – w samych ciastkach znajdziecie skórkę otartą z dwóch cytryn, a przełożone są moim ulubionym lemon curd, który zawsze świetnie komponuje się z kruchym ciastem. POLUB(...)piekarnika wyjęte prosto z chłodu, będziesz mieć większą gwarancję, że nie stracą kształtu. Sprawdź też inne desery na Wielkanoc: Ciasto marchewkowe – prosty przepis Sernik królewski Babka drożdżowa wielkanocna Babka marmurkowa Wilgotna babka cytrynowa Sernik z białą czekoladą i solonym karmelem Drukuj Wielkanocne ciasteczka jajeczka z lemon curd #wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill

Na-talerzu.pl
Delikatnie cytrynowa babka. Szybkie, łatwe i bardzo puszyste ciasto dla każdego. 1907

babki. Są proste i niebywale pyszne. Znikają u mnie w domu bardzo szybko i faktycznie zostają po nich jedynie słodkie okruszki ;) Dziś mam dla Was przepis na wspaniałą delikatnie cytrynową babkę. Upiekłam ją, aby osłodzić domownikom (i sobie) dni zmagania się z chorobą. Choć zmęczenie doskwiera nie umiem obyć się jednak bez gotowania lub pieczenia. Niedziela, kawa lub herbata, ukochana(...)rodzina i słodki wypiek. Spróbujcie. Taką babkę przygotowuje się naprawdę szybko i łatwo, nie potrzebujemy do niej nawet miksera, a jej delikatnie cytrynowy smak i puszysta struktura powinny ucieszyć każdego. Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 mały cukier wanilinowy 15 g 2 łyżki soku z cytryny skórka otarta

Słodkie okruszki
Muffiny cytrynowo - śmietankowe 66

Miękkie, nie gąbczaste. Pachną śmietanką, smakują cytrynką. Jak dobra ucierana babka cytrynowa. To w zasadzie jest przepis na maślane, ucierane ciasto na babkę, wsadzone w muffinkowe papilotki. Szybko się pieką, poręczne do zapakowania na wynos. Tylko, gdzie obecnie mogą być wynoszone? Po uprzedniej dezynfekcji wszystkiego, co w zasięgu ręki, jedliśmy je w samochodzie. Kawa podana nam z okienka przez tych(...)cytryn + łyżeczka startej skórki 2 jajka 3/4 szklanki cukru szczypta soli 1/2 szklanki śmietany 18 % dodatkowo: kilka kostek białej czekolady cukier puder do zrobienia polewy z lukru cytrynowego Wykonanie: Cytryny myjemy, z jednej ścieramy skórkę. Z obu cytryn wyciskamy sok, wlewamy do kubka, do którego dodajemy również startą skórkę. Miękkie masło wkładamy do miski i ucieramy z cukrem na puszysto

Kronika Piekarnika
Babka cytrynowa na oleju 63

Babka cytrynowa na oleju to przepis, który zmieni Twoje podejście do domowych wypieków, łącząc prostotę wykonania z cytrynowym smakiem. Pozwól, by Twój dom wypełni się zapachem tej wielkanocnej babki

AniaGotuje.pl
Babka waniliowo cytrynowa 121

Babka jest bardzo prosta ale pyszna. Babka znalazła się w piekarniku w ciągu 5 minut Nie jest sucha o lekko cytrynowym smaku. Polecam Wykonanie jest bardzo proste – do dużej miski dodać jajka, cukier puder i zmiksować na puszystą masę. Następnie dodać wszystkie pozostałe składniki i zmiksować na gładką masę. Wykonanie ciasta w thermomix do naczynia miksującego dodać cukier zwykły

Kuchnia Pokoleń
Babka na białkach 146

soku z cytryny Lukier: 5 łyżek cukru pudru 1 łyżka gorącej wody 1 łyżka soku z cytryny Dodatkowo: orzeszki ziemne lub skórka cytrynowa kandyzowana do dekoracji Odmierzałam: szklanka - 250 ml, łyżka - 15 ml, łyżeczka - 5 ml. Przygotowanie babki z białek: Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier i cukier z wanilią i miksować do czasu(...)piekarniku. Po wystudzeniu wyjąć z foremki i polać lukrem i posypać skórką lub pokrojonymi orzeszkami. Lukier: Składniki rozetrzeć na białą i lśniącą masę, którą polać babkę. Zobacz również : babka cytrynowa z lukrem . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Kuchcik gotuje
babka serowa 117

Pyszna i łatwa do wykonania babka cytrynowa , wilgotna dzięki zawartości twarogu. Smak sera nie jest wyczuwalny, a cytryna nadaje babce dodatkowego aromatu. Doskonała, jeśli nie przepadacie za suchymi babkami.     składniki: 250 g twarogu półtłustego 3 jajka  150 g masła 200 g cukru  cukier waniliowy 300 g mąki 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia skórka otarta

babka w formie
Babka na piwie cytrynowym 141

Uwielbiamy babkę cytrynową, ale tym razem spróbowałam przygotować ją inaczej. Poszukałam w sieci i trafiłam na przepis Margarytki . Trochę go zmieniłam, ale zapewniam, że babka wychodzi świetna! Bardzo ładnie wyrasta i jest wilgotna. Polecam na Wielkanoc i nie tylko :) Składniki: 1,5 szklanki cukru 4 jajka 3 szklanki mąki  2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka oleju 1 szklanka

Pasja Smaku
Babka cytrynowa - bezglutenowa 112

Babka cytrynowa czteroskładnikowa według przepisu Florentyny Niewiarowskiej „ Praktyczne przepisy pieczenia ciast świątecznych a mianowicie: bab, babek, placków, mazurków, pierników i tortów oraz strucli, kołaczów, chleba, bułek, rogali i różnych przysmaczków do kawy, herbaty i czekolady”  z 1895 roku. Z babką należy obchodzić się delikatnie, do ostygnięcia najlepiej niech zostanie w formie. Ja piekłam w formie do ciasta anielskiego. Babka

królestwo garów
Bezowa rolada cytrynowa 184

pewnego czasu w spory zachwyt wprowadzają mnie ciasta cytrynowe - nigdy nie podejrzewałam, że one są takie pyszne. Teraz wszelkie torty, rolady i babki cytrynowe stały się moimi ulubionymi ciachami Rolada ta jak wiele innych ciast na blogu została najpierw wypróbowana przez Anię z którą pracuję - nasze dzielenie się wszelkimi przepisami to już tradycja... Aby zrobić masę do rolady trzeba wcześniej

sierotka maRysia w kuchni
Wielkanoc 326

rybno warzywną Schab z gorczycą i kolendrą Szynka wieprzowa Babka z kisieli Babka czekoladowa z szampanem Jajka w sałatce warzywnej z chrzanem Babka adwokatowa Jajka z farszem z bobu Babka cytrynowa Pasztet domowy Mazurek kokosowo orzechowy Mazurek kajmakowy Maślany baranek Czekoladowy zajączek Baranek orzechowy Babka ucierana z żurawiną Zajączki wielkanocne z jajka Kurczaczki z jajka Serowa chatka z rodzynkami Sernik

Ala piecze i gotuje
CYTRYNOWA BABKA Z RODZYNKAMI I SKÓRKĄ POMARAŃCZOWĄ 243

Puszysta, lekko wilgotna, długo świeża ...  Babka cytrynowa.  Dla mnie idealna do kawy lub popołudniowej herbaty.   Lubię mieć "w zanadrzu" taką babeczkę, kiedy najdzie mnie ochota na coś słodkiego, tym bardziej , że uwielbiam wszelakie babki i ciasta bez kremów :)) Składniki: 25 dag mąki pszennej 25 dag cukru 25 dag margaryny  4 jajka skórka otarta z 1 sparzonej(...)Najlepiej wyjąć je z lodówki poprzedniego dnia wieczorem. Żółtka oddzielamy od białek. Ucieramy z cukrem i miękką margaryną do białości. Dodajemy partiami mąkę z proszkiem do pieczenia oraz skórkę cytrynową. Na koniec ubijamy na sztywno białka i dodajemy je do masy babkowej. Delikatnie mieszamy wszystko łyżką, aż do dokładnego połączenia wszystkich składników. Dodajemy skórkę pomarańczową i rodzynki i jeszcze

Walijskie Pichcenie
Herbaciana babka z pieprzem 147

nich wykorzystałam do upieczenia pysznej babki. Ciasto to przede wszystkim jest bez jajek, a głównym "mokrym" składnikiem jest czerwona herbata. Dodatkowo smak zaostrza nietypowy w cieście składnik, pieprz cytrynowy. Babka jest aromatyczna, wilgotna, z dodatkiem kawałków czekolady. Pyszna! Składniki:  2 i 1/2 szklanki mąki pszennej,  szklanka cukru, 125g masła,  2 łyżeczki czerwonej herbaty Pu-Erh Slim Skworcu

Z miłości do słodkości
Babka piaskowa 151

pieczenia szczypta soli 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego dodatkowo masło i bułka tarta do formy Lukier : 1 szkl. cukru pudru sok z cytryny (około 5 łyżek) 1 łyżka tartej skórki cytrynowej Babka piaskowa Jak przygotować babkę. Do miski włożyć miękkie masło oraz wsypać cukier. Utrzeć na puszystą masę. Następnie dodać jajka (dodajemy po jednym jajku), szczyptę soli, ekstrakt waniliowy. W osobnej(...)dodawać po trochu wymieszane, suche składniki, cały czas ucierając ciasto. Formę na babkę wysmarować masłem bądź margaryną i wysypać odrobiną bułki tartej. Do formy wlać ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni Celsjusza przez 40 do 50 minut. Lukier: do miski wsypać cukier puder oraz skórkę cytrynową. Do cukru małymi strużkami dodawać sok z cytryny. Cały czas ucierając

mecooks

Proponowane wyszukiwania