Babka dyniowo-cytrynowa

Babka dyniowo-cytrynowa

Babka dyniowo-cytrynowa

Ciekawa odmiana dla zywkłej babki cytrynowej - dodatek zmiksowanej dyni nadaje niesamowitego kolorku i wilgotności. Polecam :) SKŁADNIKI: (forma z kominem lub keksówka)   240 g mąki pszennej 40 g mąki kukurydzianej  2 duże jajka 120 g cukru  150 g masła 130 g puree z dyni   2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki sody 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego skórka starta z 1 cytryny  masło i bułka tarta do wysypania formy 1. Masło rozpuścić i wystudzić. 2. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kto ugości moich gości?

Warto przeczytać

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję