babeczki - 15371 przepisów (strona:174/1025)

Mini babeczki grzybowe 128

Takie babeczki mogą być znakomitym dodatkiem do dań głównych lub przystawką samą w sobie. Smak jest obłędny, do szpiku przeniknięty grzybami - zupa borowikowa, suszone podgrzybki i świeże pieczarki. Środek babeczki wypełniony jest serem camembert z ziołami, co dodatkowo podkręca cały aromat. Myślę, że z każdym kęsem przeniesiecie się na skraj pachnącego jesiennego lasu, wypełnionego skarbami natury. 500 g fileta(...)często mieszamy. . Pod koniec doprawiamy solą i pieprzem. Zupa będzie dość gęsta, ale taka ma być.  Ciasto francuskie dzielimy na małe kwadraciki (tak aby ładnie wypełniły foremki na babeczki). Na dnie każdej układamy kawałki pokrojonego sera camembert z ziołami. Następnie wykładamy filet z kurczaka z grzybami. Wierzch delikatnie oblewamy gęstą zupą. Pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez

VioletoweKucharzenie
Dyniowe babeczki z czekoladą 169

Sezon dyniowy w pełni. Nie mógłby się obyć bez pachnących, wilgotnych babeczek dyniowych z kawałkami gorzkiej czekolady. Babeczki są wilgotne, rozpływają się w ustach i ostrzegam...szybko znikają ;)     Składniki ( ok 24 sztuk): 450 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej 250ml maślanki naturalnej 2 łyżeczki cynamonu  szklanka drobnego cukru do wypieków(...)szklanki masy dyniowej 4 jajka  150 ml oleju rzepakowego  skórka otarta z 1/2 pomarańczy starta gorzka czekolada (ilość według uznania) Przygotowanie:   Do   przygotowania babeczek niezbędny nam będzie mus z pieczonej dyni, który przygotowuje wcześniej i przechowuję w słoiczkach w lodówce (można go wykorzystać do placków, ciasta czy zupy). Dynię myje i kroje na mniejsze kawałki, wydrążając

ChilliJemy
Babeczki marchewkowe 117

Babeczki marchewkowe to pierwsze ciasto marchwią w moim wykonaniu. Sama nazwa pewnie, niektórych z Was nie zachęca do przygotowania, ale zapewniam że są pyszne! Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 12 sztuk Składniki: 200 g marchwi 200 g mąki pszennej 2 jajka 160 g masła 150 g cukru (2/3 szklanki) 1 łyżeczka cukru(...)pomarańcze 2. Ubić białka z cukrem 3. Dodać żółtka 4. Dodać masło 5. Przesiać mąkę 6. Wymieszać wszystkie składniki łyżką 7. Przełożyć ciasto do foremek 8. Upiec babeczki Pobierz wersję do druku: Pobierz Babeczki marchewkowe Artykuł Babeczki marchewkowe pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
TARTALETKI MIGDAŁOWE Z KREMEM PIERNIKOWYM 130

Dzisiaj przepis na tartaletki  wypełnione kremem piernikowym. Babeczki orzechowo-daktylowe w dodatku wypełnione masą piernikową są rewelacyjną, słodką przekąską. Idealne na słodki podwieczorek. Przepis powstał z miłości do pierników Toruńskich i konkursu -  konkurs.kopernik.com.pl(...)Daktyle moczymy we wrzątku około 30 minut, odcedzamy i pozostawiamy do ostygnięcia.  Orzechy, daktyle i 1 łyżkę miód. Rozdrabniamy mikserem aż powstanie jednolita masa.  Małe foremki na babeczki wypełniamy daktylową masą.  Pierniki drobno kruszymy, łączymy z mascarpone, wanilią i pozostałym miodem. Dokładnie blendujemy aż powstanie gładka masa.  Babeczki wypełniamy masą piernikową, dekorujemy owocami i miętą, posypujemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Czekoladowe drożdżowe babeczki ze śliwkami 161

zwykłe drożdżowe ciasto może nabrać zupełnie innego charakteru :) Wystarczy niewielki dodatek kakao :) U mnie to ciasto przybrało formę babeczek, z soczystą śliwką w środku, posypane kruszonką. Również czekoladową :) Zapach podczas pieczenia - nie do opisania.. Takie mało co nieco, w sam raz na drugie śniadanie lub podwieczorek :) Składniki na około 10 babeczek: 220 g mąki pszennej 10 g kakao(...)cukru wanilinowego lub domowego cukru z prawdziwą wanilią  Ponadto: śliwki ( około 10 sztuk, większe należy przekroić na mniejsze części ) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 jajko, do posmarowania babeczek Kruszonka: 55 g mąki pszennej 5 g kakao 50 g masła, roztopionego 50 g brązowego cukru ( lub zwykłego )   Wykonanie: Ciasto: Zrobić rozczyn z drożdży; w tym celu pokruszone w miseczce

Opowieści z piekarnika
Drożdżówki malinowe – Raspberry Sweet Rolls 184

Powiem szczerze, nie lubię tych drożdżówek! Nie lubię ich dlatego, że robi się je pół dnia, a znikają w pół godziny

Słodki Pomysł
Borówkowe babeczki z kremem mascarpone 129

Podstawą tego lekkiego deseru był przepis na babeczki kawowe z orzechami. Zapowiadały się smakowicie, jednak nie jestem za tym, by dzieciom podawać kawę, a maślany krem wydawał się zbyt ciężki. Wymyśliłam więc ich bezglutenową wersję, kawę zastępując kakao, a masło w kremie – mascarpone i ekstraktem wanilii. Dodatek borówek sprawił, że babeczki są soczyste i jeszcze bardziej pasują do lata(...)Borówkowe babeczki z kremem mascarpone Danie Ciasto , Słodkie przekąski Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 12 Składniki ciasto 100 g masło miękkie 50 g erytrol lub 70 g ksylitolu 100 g mąka kukurydziana 2 szt jaja 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszek do pieczenia krem 250 g mascarpone 4-5 łyżka ksylitol 1 łyżeczka ekstrakt wanilii 200 g borówka amerykańska Sposób

Kucharzyca
Drożdżówki dyniowe Cinnamon Rolls 151

Najlepsze drożdżówki dyniowe Cinnamon Rolls jakie do tej pory jadłam! Chciałam zrobić klasyczne – cynamonowe. Jednak gdy znalazłam przepis na dyniowe ślimaczki postanowiłam zaryzykować

Słodki Pomysł
Bezglutenowe muffiny z jabłkami 168

Bezglutenowe muffiny z jabłkami i cynamonem są dowodem na to, że gluten nie jest gwarancją udanego wypieku ;). Te pyszne muffiny to

Słodki Pomysł
Babeczki migdałowe z czerwoną porzeczką 159

agrestu i poziomek. Poznaje z nimi równiez moje dzieci, choć niestety oni nie mają okazji ich "zdobywać" z grządek. Przyrządzamy z nimi również pyszne wypieki, tym razem padło na babeczki :) Przepis w oryginale pochodzi ze strony Moje Wypieki. Potrawa przygotowana z tego przepisu zawiera gluten Czas przygotowania: 10 minut + czas pieczenia Ilość porcji: 12 babeczek Składniki: Na babeczki: 1 szklanka(...)miało jednolitą konsystencje delikatnie dodajemy porzeczki. Formę do muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy ciasto. Przygotowujemy kruszonkę: masło rozpuszczamy w mikrofali lub garnku. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Nakładamy na babeczki. Pieczemy w 190 stopniach przez około 25 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjmujemy i studzimy. Smacznego

Kolizje Smaków
Babeczki marchewkowe 284

Pyszne, lekko wilgotne z dużą ilością bakalii – takie babeczki marchewkowe lubię najbardziej. W dodatku można się bezkarnie zajadać, bo skoro z marchewki to prawie jak sałatka, prawda? ;) Składniki: 1 szklanka mąki 2 jajka 1/2 szklanki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki bakalii (ja dałam orzechy nerkowca, rodzynki i żurawinę) 2 szklanki startej marchewki Składniki(...)masa zrobi się gładka i jednolita (ok. 1-2 minuty). Gotowa polewa ma konsystencję i kolor rozpuszczonej białej czekolady, im bardziej się ostudzi, tym robi się sztywniejsza. Przestudzone babeczki ozdabiamy polewą. Dodatkowo zdecydowałam się na dekorację z kawałków marchewki i małych listków mięty. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Babeczki z granoli 177

Proste i szybkie w przygotowaniu babeczki, które idealnie sprawdzą się na pikniku. Smak babeczek głównie zależy od granoli jaką damy, czyli dodajemy taką jaką lubimy. U mnie z dużą ilością bakalii i ziaren. Dodatkowo babeczki wzbogaciłam o zdrowe tłuszcze Omega 3 i dzięki temu moje słodkości z koszyka piknikowego są nie tylko smaczne, ale też bardzo zdrowe. 4 jajka(...)muffinki włożonych do formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170*C i piec przez ok 25 min. Po ostudzeniu można zabrać na piknik. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Babeczki i muffinki , Na specjalne okazje Tagged: granola

https:KKuchniaMniam
Muffinki czekoladowo-pomarańczowe 90

recepty, które w błyskawicznym tempie podnosi poziom endorfin i pozwala pełną piersią cieszyć się pierwszymi dniami wiosny. Pyszne, puszyste, aromatyczne, pachnące pomarańczą i czekoladą muffinki. Zalecane dawkowanie to jedna babeczka do herbaty, w razie konieczności, ilość można zwiększyć do dwóch. Stosować doraźnie. Nie wymaga konsultacji z lekarzem. Jeżeli zależy Wam na pokonaniu wroga i działaniu długofalowym… proponuję zajrzeć(...)kategorii FIT, gdzie znajdziecie soki owocowe, pomagające przetrwać pierwsze dni wiosny uzupełniając niedobór witamin i mikroelementów, spowodowany ubogą, zimową dietą. Składniki: Babeczki (około 12 babeczek): 0,75 szklanki (110 g) mąki gryczanej 0,5 szklanki (60 g) mąki pszennej 0,75 szklanki (150 g) drobnego cukru do wypieków 2 łyżki (25 g) cukru z wanilią 3 łyżki (30 g) kakao

Fitsweet.me
Tartaletki z truskawkami i kremem waniliowym 293

Wyglądaj bardzo apetycznie, pięknie pachną, nie można im się oprzeć :). Spód jest kruchy, krem jest waniliowy i ładnie ze sobą je łączy konfitura malinowa. Jedne z moich ulubionych kruchych babeczek. Robiłam już takie w zeszłym roku: Tartaletki z dżemem i kremem waniliowym. Zamiast truskawek możemy użyć innych owoców jagodowych jak maliny, borówki, jagody. Bardzo polecam! Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał(...)wycisnąć go na ciasto z dżemem ( patrz FILM , użyłam końcówki Wilton M1) można również rozprowadzić go łyżką. 8. Truskawki pokroić na grubsze plastry/kawałeczki i poukładać je na babeczkach, zaczynając od krawędzi babeczek. Na koniec owoce posmarować lekko tężejącą galaretką i posypać posiekanymi pistacjami. Babeczki wstawić do lodówki na 4-5 godzin, najlepiej na całą noc. Udanych wypieków:) Related Images

Mała Cukierenka
Smerfy - niebieskie babeczki brownie z jagodami 196

zimnej śmietany 30% 1 niebieski barwnik opcjonalnie śmietanfix (jeżeli śmietana będzie bardzo mocno schłodzona, nie będzie nam potrzebny)         Przygotowanie:   Aby przygotować babeczki potrzebne nam będą dwie miski. W jednej z nich umieszczamy wszystkie suche składniki, a do drugiej wlewamy wszystkie mokre ( zaczynając od jajek, które musimy ro0ztrzepać widelcem). Produkty mieszamy, a kiedy się połączą wlewamy(...)łyżeczkę jagód z cukrem lub dżem i zakrywamy 2 łyżkami masy.   Pieczemy w rozgrzanym do 190 stopni piekarniku przez 25minut. Z podanych proporcji bez problemu uzyskamy 20 dużych babeczek. Babeczki studzimy.   Do schłodzonej miski (wstawiamy ja na 15 minut do lodówki) wlewamy śmietanę i ubijamy ją mikserem, aż stanie się sztywna (jeżeli , śmietana nie chce się nam ubić

ChilliJemy

Proponowane wyszukiwania