Błyskawiczne babeczki z owocami do przygotowania na święta dosłownie w ostatniej chwili :) W sam raz do wielkanocnego koszyczka. Zamiast owoców można dodać kandyzowaną skórkę pomarańczową, rodzynki, orzechy czy groszki czekoladowe. Gotowe babeczki można posypać cukrem pudrem, polać czekoladą albo lukrem, najlepiej cytrynowym. Są wilgotne i szybko nie wysychają. Najlepiej przechowywać je w pojemniku. Lubicie takie małe słodkości? Składniki(...)babeczek: 1 pełna i 3/4 szklanki mąki tortowej 3/4 łyżeczki sody 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru lub ksylitolu skórka z połowy cytryny 1 mały jogurt naturalny (ok 250 g) 0,5 szklanki oleju 2 jajka dowolne owoce (u mnie część z pokrojonym rabarbarem, cześć z borówkami i malinami) Przygotowanie: Mąkę przesiać z sodą i proszkiem
Ze smakiem i z pasjąPyszne babeczki dla fanów "Michalków" z kremem michałkowym. Babeczki wszystkim bardzo smakowały, ale dzieci wolały wersje bez kremu. Polecam wam. Przepis z bloga "Moje wypieki". Krem lekko zmodyfikowałam, aby nadać mu gęściejszą strukturę. Chciałam wypróbować nowe tylki do wyciskania kremu - tylki rosyjskie. Stanowczo najlepszym kremem do zdobienia tymi tylkami jest krem maślany. Przepis na 12 babeczek(...)posiekanych michałków Śmietanę podgrzać, dodać michałki i podgrzewać do całkowitego rozpuszczenia michałków. Odstawić i schłodzić w lodówce kilka godzin. Schłodzoną masę zmiksować z mascarpone. Ozdobić schłodzone babeczki według uznania
Piekarz-Kucharz-Garkotłukcieście marchewkowym i buraczanym cieście czekoladowym , które cieszą się dużą popularnością na blogu, przyszedł czas na przemycenie do ciasta szpinaku. Tak powstały te oto zielone babeczki, które są mini wersją popularnego w sieci i nie tylko ciasta zwanego "Leśny Mech". Szpinak może wydawać się dość kontrowersyjnym dodatkiem do ciasta, ale to jemu ciasto zawdzięcza piękny, naturalny (!) zielony(...)piekarnika, studzimy na kratce. Śmietanę ubijamy z cukrem, pod koniec ubijania dodajemy mascarpone i miksujemy jeszcze chwilę, do uzyskania jednolitego kremu. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego. Z ostudzonych babeczek odcinamy wierzch i kruszymy. Na babeczkę wyciskamy krem za pomocą rękawa cukierniczego. Babeczki obsypujemy zielonymi okruszkami i dekorujemy granatem
Smakowity Blog KulinarnyProste i szybkie do wykonania, znakomite w smaku - babeczki kawowe zwieńczone śmietankowym kremem i oprószone ciemnym kakao :) Pięknie rosną w piekarniku, a ciasto jest puszyste i lekko wilgotne. Pyszny kawowy posmak i bita śmietana tworzą duet doskonały i na pewno oczarujecie nimi swoich gości... Nie mówiąc już o tym, że sami się w nich zakochacie ;P SKŁADNIKI(...)dwie równe części. Do jednej dodaj rozpuszczoną w wodzie kawę i dokładnie wymieszaj. Papilotki napełnij do połowy wysokości jasną masą, a następnie wyłóż po porcji ciemnej masy. Piecz babeczki około 20 - 22 minut, do tzw. suchego patyczka. Gotowe wyjmij z piekarnika i pozostaw na kratce do ostudzenia. KREM: Śmietanę kremówkę ubij na sztywno, dodaj cukier puder i mascarpone. Zmiksuj
Słodko-Słony Świat IlonyPrzepis na zdrowe babeczki na sobotę :) Wiosenne, różowe i bardzo smaczne. Nie zawierają glutenu, laktozy ani białego cukru. Są bardzo proste w przygotowaniu, same babeczki to zaledwie 5 składników. Składniki: 2 szkl. mąki kukurydzianej 1 jajko 2 szkl. mleka migdałowego (lub innego roślinnego/bez laktozy) 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu 5 łyżek cukru kokosowego/trzcinowego/ksylitolu Krem: Garść malin mrożonych(...)HORTEX 4 łyżki mleka kokosowego 1 łyżka serka mascarpone 1 łyżka cukru kokosowego/trzcinowego/ksylitolu Przygotowanie: Wszystkie składniki na babeczki miksujemy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, przekładamy masę do silikonowych foremek na babeczki lub do metalowej formy wyłożonej papierowymi papilotkami (ciężko odchodzą od papierka). Pieczemy przez 30 min. Składniki na krem miksujemy, dekorujemy przy pomocy szpatułki i dodatkowo przystrajamy malinami. Moje polałam
Czarnawisienkajesteśmy zabiegani, a jednak mamy ochotę na coś słodkiego… Cytrynowa babeczka w 2 i pół minuty jest wówczas idealnym rozwiązaniem. Wystarczy miseczka, łyżka, szybka ręka do mieszania i mikrofalówka. A po chwili możemy się cieszyć ekspresowym „wypiekiem”. Posypujemy cukrem pudrem, bierzemy łyżeczkę i… można jeść. Szybciej się chyba już nie da Składniki: 3 łyżki mąki pszennej(...)łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki świeżo wyciśniętego soku z cytryny 3 płaskie łyżki oleju 1 jajko M cukier puder do oprószenia i 1 liofilizowana malina *składniki do przygotowania babeczki możecie znaleźć w sklepie eSłoneczko Przygotowanie: Do miseczki wsypujemy mąkę, dodajemy cukier trzcinowy, proszek do pieczenia, wbijamy całe jajko, dodajemy 2 łyżeczki świeżo wyciśniętego soku z cytryny i 3 płaskie
Słodkie okruszkistwierdzić, że miasto jest przesiąknięte dobrą energią i zdecydowanie jest niepowtarzalne. Polecam, ja na pewno tam wrócę. Tym razem na dłużej. A dzisiaj u nas na słodko! Pseudo-babeczki dyniowe! Pycha! Babeczki dyniowe Składniki: 15-16 sztuk 1 szklanka musu z pieczonej dyni 300 g mąki (pszennej, orkiszowej lub mieszanki mąk bezglutenowych) 2 jajka 130 g cukru brązowego nierafinowanego(...)łyżki mleka ¾ kostki masła ( lub 7 łyżek dobrego oleju roślinnego) 1/3 łyżeczki soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bez fosforanów) 1 łyżeczka sody oczyszczonej śliwki (po jednej na babeczkę) lub mrożone wiśnie. Przygotowanie: Około 1 kg dyni, kroimy na 4 części, układamy na blaszce miąższem do góry i pieczemy w temperaturze 190 stopni przez 50-60 minut. Następnie obieramy
Moja Mama GotujeBabeczki z chleba tostowego, a w nich zapieczony brokuł z szynką i jajkami. Posypane z wierzchu odrobiną sera, to propozycja na ciepłe śniadanie albo przystawkę. Babeczki są mięciutkie i bardzo smaczne. 10 kromek chleba tostowego 1/2 brokuła 3 plastry szynki 3 jajka 3 łyżki śmietany 18% sól pieprz czarny olej rzepakowy Brokuł podzielić na różyczki i wrzucić na wrzącą, osoloną(...)Formę na muffinki dobrze natłuścić i włożyć krążki chleba do wgłębień. Włożyć po łyżeczce pokrojonej szynki i ułożyć różyczki brokuła. Jajka rozmącić ze śmietaną oraz przyprawami i wlać do babeczek. Wierzch oprószyć startym serem żółtym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 *C i piec przez około 25 min, aż wierzch zacznie się rumienić. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Babeczki
https:KKuchniaMniamTakie babeczki przygotujemy bardzo szybko, no jedynie trzeba poczekać aż stężeją, ale dla takiego smaku warto poczekać ;) Składniki na 4 babeczki 400 gr jogurtu greckiego 4 czubate łyżki cukru pudru 2 czubate łyżeczki żelatyny 4 kostki mlecznej czekolady jeden/dwa wafelki Lusette o smaku czekoladowym http://lusette.pl maliny lub inne owoce z syropu do dekoracji i jeszcze lepszego smaku babeczek(...)sposób zahartujemy ją aby sie nam nie zważyła masa ) przekładamy do jogurtu i mieszamy bądź miksujemy. Na koniec dodajemy wafelki z czekoladą mieszamy i przekładamy do foremek na babeczki. Wkładamy do lodówki aby stężały na około 3-4 h. 4. Kiedy babeczki/serniczki stężeją, ogrzewamy je przez 10 sek w gorącej wodzie i wysuwamy na talerzyki. Na górę kładziemy
Gotowanie...to proste !Urocze słodycze w sam raz na święto zakochanych: WALENTYNKOWE BABECZKI... Artykuł Walentynkowe babeczki Red Velvet pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEPrzepis na te pyszne babeczki znalazłam w jednej z gazetek z przepisami. Miałam chęć na babeczki i ta gazeta wpadła w moje ręce i postanowiłam wypróbować przepis. Babeczki są przepyszne tylko wg mnie ciasto jest troszkę za gęste i dodając odrobinę mleka ciasto będzie idealne. Polecam wypróbować i samemu zdecydować. Składniki: 2 szkl mąki 3/4 szkl cukru 1 mały(...)masy jajecznej, cały czas miksując, Ciasto powinno mieć jednolitą konsystencję. 3. Formę na muffinki wyścielić papilotkami, a następnie wypełnić ciastem do 2/3 wysokości. Wierzch udekorować kolorową posypką, 4. Babeczki piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20-25 minut
Motylkowa Kuchniacukrem na puszystą masę. mąkę, proszek, sodę oraz kakao przesiać i połączyć z masą jajeczną. następnie dodać mleko i olej i wszystko razem połączyć. Ciasto przełożyć do papilotek na babeczki i piec w temp 180stC ok 20 minut. Upieczone wyjąć i przestudzić. Za pomocą łyżeczki wydrążyć połowę babeczek, a wydrążone ciasto pokruszyć na drobne. banany obrać, pokroić w kostkę, skropić(...)sokiem z cytryny. Banany rozdzielic do babeczek. śmietanę ubić ze śmietan- fixem i cukrem pudrem, nałozyć po porcji do każdej babeczki i posypac pokruszonym ciastem. Podawać schłodzone
Camilla w kuchniCzekoladowe babeczki z kremem na bazie bitej śmietany i mascarpone. Na wierzchu ułożyć ulubione owoce sezonowe. Ciasto na muffinki: 1 szklanka mąki 2 łyżki kakao ½ łyżeczki proszku do pieczenia 100 g masła 1 szklanka cukru 3 jajka 0,5 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1 szklanka jogurtu naturalnego Krem: 200 g sera mascarpone 200 g śmietany kremówki 36% 1/2 szklanki cukru(...)pudru Dodatkowo: owoce na wierzch babeczek (np. truskawki, maliny, jagody) Masło ubić z cukrem na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku ciągle mieszając. Do masy dodać jogurt, ekstrakt z wanilii i zamieszać. Na koniec zmiksować dokładnie z sypkimi składnikami (mąką, proszkiem do pieczenia i kakao). Formę do wypieku muffinek wyłożyć papilotkami. Ciasto wykładać łyżką . Porcja wystarcza do wypieku 12 babeczek
Bullioilością cukru z prawdziwą wanilią, do tego krem waniliowy z bitej śmietany z rozpuszczoną białą czekoladą i słodka, kolorowa posypka z linii Decorada. Małe pychotki mniamniuśne! :) Spody do kruchych babeczek kiedyś Mama piekła w ilościach ogromnych :) dostawaliśmy sporą partię do dekorowania, dzięki czemu zajęci byliśmy przez dość długi czas (co Mamie dawało ciszę i spokój w świątecznych przygotowaniach;)). Pamiętam(...)klasyczne i bez cukru, bo słodkie było dopiero nadzienie. I tak też do tej pory najczęściej sama przygotowuję - kruchy spód, który jest uniwersalny czy to do słodkich czy wytrawnych babeczek. Ale tym razem, z racji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia, postawiłam na smak i aromat cynamonu, bo to właśnie ten zapach ze Świętami kojarzy się chyba każdemu
Kolorowy PrzepisownikIdealne babeczki na święta. Słodkie i sycące, więc z pewnością starczy ich dla wszystkich gości. Z kruchego ciasta na ciasteczka, z masą czekoladowo-orzechową, która pachnie piernikiem. Z dodatkiem kwaśnej żurawiny, stanowi pyszną kompozycję. Połączenie kruchego ciasta na ciasteczka, z pachnącą piernikiem masą czekoladowo-orzechową. Całość przełamana lekko kwaśną żurawiną. Z małym pomocnikiem przygotowałam je w mgnieniu oka :) ciasto(...)łyżka kakao 2 białka 40 g cukru pudru 20 g zmielonych dowolnych orzechów 1/4 łyżeczki przyprawy do piernika dobrej jakości garść żurawiny (np. mrożonej) cukier puder do posypania gotowych babeczek Mąkę przesiewamy z cukrem pudrem. Siekamy z masłem. Dodajemy żółtka i serek, zagniatamy na gladkie ciasto. Przekładamy je na 30 minut do lodówki. Schłodzone ciasto dzielimy na 2 cześci
Mienta blog