babeczki - 15869 przepisów (strona:173/1058)

Babeczki chałwowo-porzeczkowe (vege) 100

już kolejna wegańska propozycja – tym razem powstały puszyste babeczki chałwowo-porzeczkowe, które smakują wybornie i zadowolą każdego. Wyśmienite połączenie smaków– lekko kwaskowe porzeczki i słodka chałwa – marzenie Składniki na 12 babeczek: 2 szklanki mąki ½ szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka proszku waniliowego ¾ szklanki oleju 6 łyżek musu jabłkowego 2 łyżki jasnego dżemu (dowolnego) ½ szklanki wody Dodatkowo(...)małe kawałki. Porzeczkę myję i ściągam z ogonków. Do foremek na muffinki wkładam po 1,5 łyżki ciasta, na górze układam 2-3 kawałeczki chałwy i niewielką garść porzeczek. Babeczki piekę w 180 stopniach przez 25 minut do suchego patyczka. Smacznego Artykuł Babeczki chałwowo-porzeczkowe (vege) pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Babeczki francusko wołowe z nutą indyjską 159

podróż kulinarną się wybrałam i babeczki francusko wołowe z nutą indyjską przygotowałam. Unikalna mieszanka aromatycznych przypraw, pomidorów, cebuli i kolendry nadała smaku głębokiego, lekko ostrego, a do tego bardzo wyrazistego i oryginalnego. Takie babeczki szybko przygotowałam i do pracy ze sobą zabrałam. Kto je spróbował był pozytywnie zaskoczony i w świat Indii automatycznie przeniesiony. Potrawa do lunchboxa z produktem marki(...)Dodajemy sera, posiekanego szczypiorku i całość mieszamy. Ciasto rozwijamy i na całą powierzchnię nakładamy farsz. Ciasto delikatnie zwijamy w roladę. Kroimy na 12 krążków, które przekładamy do formy na babeczki wyłożonej papierem. Ciasto delikatnie odchylamy, a w środek ciasta wkładamy po 1 oliwce. Pieczemy ok 25 min. Pozostawiamy do lekkiego przestygnięcia. Dodajemy do smaku listki bazylii. Można babeczki jeść zarówno

Moniki Smakołyki
Ucierane babeczki – łaciate 91

łyżki ksylitolu. W pozostałej części mleka rozpuszczamy proszek budyniowy. Gdy mleko zacznie się gotować dolewamy masę budyniową. Mieszamy do czasu, aż zacznie gęstnieć. Odstawiamy. Połowę ciasta na babeczki wykładamy do foremek. Do środka nakładamy po łyżce budyniu. Następnie dodajemy maliny – po jednej na babeczkę. Do pozostałej części ciasta dodajemy kakao i, jeśli masa będzie zbyt gęsta(...)łyżki mleka lub wody. Masę wykładamy na wierzch babeczek. Pieczemy ok. 25 minut w 180 st. C. 1 babeczka ma ok. 240 kcal

Kucharzyca
Babeczki drożdżowe z nadzieniem 157

BABECZKI DROŻDŻOWE Z NADZIENIEM 😍 na super tydzień (w sumie i bez nich też będzie super bo jest 3 dni wolnego, a niektórzy mają i 4 ale! z nimi będzie jeszcze superowszy). Wyszły pyszne i nie ukrywam, że drożdżowe ostatnio wychodzi mi super. Prosty przepis, chwila roboty i można wcinać. Uwaga❕ ciepłe prosto z piernika są jeszcze lepsze. Uważaj na palce(...)podniebienie i żołądek 🤣 Składniki na ok. 20 babeczek : 450 g mąki (u mnie zwykła pszenna) 1/2 szkl. mleka 40 g świeżych drożdży 2 łyżeczki cukru 80 g erytrolu/ksylitolu/cukru 6 żółtek 80 g masła Dżem/marmolada/czekośliwka do nadziewania Przygotowanie: Pokruszone drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku z 2 łyżeczkami cukru. Dodajemy połowę mąki i mieszamy. Odstawiamy w ciepłe miejsce (miskę przykrywamy

Czarnawisienka
Karmelowe babeczki z migdałami po prostu pychota 111

ubiegłym roku na naszym blogu prezentowałyśmy kilka przepisów na babeczki-cudeńka, które staną się dominantą dekoracyjną każdego stołu czy koszyka piknikowego. Dzisiaj także mamy coś w tym stylu, co zainspiruje Was w rozkosznym stylu. Oto migdałowe muffinki dla chłopczyka i dziewczynki, cudne smakołyki, które gwarantują niecodzienne impresje kulinarne. W kręgu migdałowych inspiracji Migdałowe muffinki z karmelem poprawią humor każdemu(...)pragnie oderwania od rutyny, także tej smakowej. Proponowane dzisiaj babeczki to nie tylko świetna słodkość w odświętnym stylu, ale też pretekst do wspólnej zabawy w kuchni. Ich przygotowanie stanie się doskonałą formą bycia z dziećmi, które nauczą się twórczej współpracy zakończonej nietuzinkowym efektem. Migdałowe muffinki z karmelem Składniki na 12 muffinek: 3 jajka 2/3 szklanki cukru (145 g) 1/3 szklanki

KulinarneImpresje.pl
Fit babeczki owsiane z malinami 168

Ostatnio były babeczki czekoladowe z malinami, a dziś są FIT OWSIANE BABECZKI.. Również z malinami 🤤❤️ Trochę wracam do tych bardziej "fit" przepisów bo ostatnio na tapecie było dużo mascarpone, bez i czekolady. A, że fit to nie znaczy, że niesmacznie! A wręcz przeciwnie. Są pyszne, lekkie i baaaardzo zdrowe! Składniki na ok. 10 babeczek : 1 szkl. mąki owsianej/pszennej pełnoziarnistej(...)malin Przygotowanie : Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wszystkie składniki mieszamy. Masę przekładamy do kokilek (ja używam silikonowch). Pieczemy przez 25 min. Możecie dodatkowo włączyć pod koniec funkcję grilla aby babeczki się lepiej zarumieniły

Czarnawisienka
Kakaowe kruche babeczki z malinami, bitą śmietaną i galaretką 139

Witam Kochani, sezon na maliny w pełni więc zapraszam na pyszne i łatwe w przygotowaniu  babeczki kakaowe z bitą śmietaną, malinami i galaretką CIASTO -1,5 szklanki mąki pszennej tortowej (szklanka 250ml) -1 łyżeczka proszku do pieczenia  -1 jajko -150g miękkiego  masła lub margaryny -1 łyżka cukru pudru -3 łyżki śmietany kwaśnej(...)Dajemy je do woreczka i odkładamy do lodówki na około 40 minut, Następnie podsypujemy blat mąką i wakujemy ciasto dość cienko. Wykrawamy kółka i wylepiamy foremki. Ciasto nakłuwamy widelcem. Babeczki pieczemy około 15 minut w temp 190 stopni Wyciągamy z foremek i studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Wyciskamy ja do ostudzonych babeczek, układamy maliny i na koniec

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Babeczki z truskawkami i białą czekoladą 121

małe, niewinne słodkości z dodatkiem soczystych truskawek i białej czekolady. Ekspresowe w wykonaniu, pięknie wyrastają w piekarniku - są takie lekkie i pełne letniej słodyczy. Dodatek odżywki białkowej sprawia, że babeczki są nieco bardziej suche, ale możecie to zrekompensować dodatkiem jogurtu greckiego lub twarożku. Babeczki idealnie nadają się na osłodę letnich dni - świetne na imprezy czy spotkania w rodzinnym gronie. Same(...)sobie są pyszne i efektowne, ale jeśli chcecie jeszcze bardziej je podrasować, możecie ozdobić je polewą jogurtową (jogurt + cukier kokosowy) i plasterkami truskawek. Do dzieła! Składniki (na 12-14 babeczek): 2 szklanki mąki ryżowej 1 miarka odżywki białkowej (u mnie o smaku białej czekolady) 1/3 szkl. cukru (lub innego słodzidła) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka tabliczka białej

Kuchnia Ellie
Jaglane babeczki z truskawkami 190

zasadzie bez cukru (jeśli nie liczyć tej łyżeczki miodu, którą dodałam, by nadać im odrobinę słodyczy). Upieczcie koniecznie teraz kiedy świeżych truskawek mamy mnóstwo.  Składniki (na ok 10 babeczek): 1 1/2 szklanki mąki jaglanej 1 szklanka wiórków kokosowych 2 jajka 1/4 szklanki oleju rzepakowego 2/3 szklanki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka miodu  ulubione owoce Wszystkie składniki

Cynamonowe szczęście
Bankietowe babeczki nadziane kolorową salsą z łososiem 206

Kruche, chrupiące, wytrawne babeczki z łososiem w towarzystwie dojrzewającego w słońcu, soczystego mango, zdrowego awokado, delikatnie pikantnej, orzechowej rukoli i orzeźwiającego granatu to świetny pomysł imprezowej przystawki. Składniki: Ciasto: 220g mąki pszennej 100g masła 2 jajka 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli masło do wysmarowania foremek Kolorowa salsa z łososiem: 300g wędzonego na zimno łososia Mowi(...)Dodać jajka, zagnieść na jednolite ciasto, wyrobić, owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować podsypując mąką, podzielić i wylepić foremki babeczek wysmarowane masłem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15-20 minut. Po tym czasie pozostawić do wystudzenia. Z porcji wychodzi około 12 korpusów babeczek. 2. Kolorowa salsa

Szalona Kuchnia Eweliny
Babeczki z musem truskawkowym i włoską opalaną bezą 170

Kruche babeczki nadziane orzeźwiającym truskawkowym musem z delikatną, miodową nutą, w towarzystwie słodkiej bezy to zdecydowanie smak mojego dzieciństwa, wspomnienie dojrzewających w ogródku truskawek oraz rodzinnego deseru, do którego wszyscy chętnie wracamy. Składniki: Ciasto: 290g mąki pszennej 140g masła 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki miodu faceliowego ManufakturaWielkopolska Mus truskawkowy: 500g świeżych truskawek 4 łyżki wody(...)Dodać jajko, zagnieść na jednolite ciasto, wyrobić, owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować podsypując mąką, podzielić i wylepić foremki babeczek wysmarowane masłem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15-20 minut. 2. Mus truskawkowy: Żelatynę zalać 2 łyżkami wody, wymieszać i pozostawić do napęcznienia. Truskawki umyć, osuszyć

Szalona Kuchnia Eweliny
Babeczki kakaowe 126

Ekspresowe babeczki kakaowe bez miksera. Puszyste, miękkie, delikatne. Można dosypać do nich kawę, wrzucić suszone posiekane owoce, udekorować puszystym kremem. Są pyszne! Z przepisu wyszło 16 babeczek. SKŁADNIKI: 140 g mąki pszennej 30 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 3/4 szklanki mleka 90 ml oleju rzepakowego 3/4 szklanki cukru 1 łyżka pasty z wanilii lub aromatu duże(...)żadnych grudek. Formę na muffiny wykładam papierowymi lub silikonowymi foremkami. Wykładam ciasto do 3/4 wysokości. Piekarnik nagrzewam do temp. 170 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Wstawiam babeczki na ok. 25 minut na środową półkę piekarnika. Gotowe posypuję cukrem pudrem i dekoruję dżemem brzoskwiniowym lub polewam polewą, lukrem. Smacznego! Przepis zmodyfikowany pochodzi stąd

Zasmakuj Kuchni
Babeczki wielkanocne 151

babeczki nie tylko pięknie będą wyglądać na wielkanocnym stole ale też są bardzo smaczne, a ich zielone wnętrze zaskoczy nie jednego gościa. Do tego są naprawdę proste i szybkie do przygotowania, a krem w niezmienionej formie przetrwa nawet 3 dni.  Ciasto (na ok 12 babeczek): 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki oleju 1/2 szklanki cukru(...)łyżka cukru pudru opcjonalnie kolorowe jajeczka do dekoracji Schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, a gdy będzie gęsta dodajemy serek i miksujemy do połączenia. Gotowy krem nakładamy na babeczki. var widgetParams = "{ 'Id':'1b7a1150-144c-4630-ba0c-cebc1f3fefe5','AffId':'14121'}"; var params=encodeURIComponent(JSON.stringify(widgetParams)); var link = 'https://weben1.com/ElasticWidget2/Generate?query='+params; var iframe = document.createElement('iframe'); iframe.frameBorder=0; iframe.width = "100%"; iframe.height="205px"; iframe.id

Cynamonowe szczęście
Podwójnie czekoladowe babeczki na oleju (wilgotne i puszyste) 165

wczorajszym obchodziliśmy światowy dzień czekolady, który prawie bym przegapiła, choć czekoladę kocham. Późnym popołudniem za namową córki wymyśliłam, że przepis który na tę okoliczność wam zapodam będzie niezwykle prosty. Babeczki czekoladowe o niezwykłej strukturze, pięknie rosnące i niezwykle aromatyczne. Babeczki, bez masła czy też margaryny przygotowane na oleju roślinnym ( ja stawiam na rzepakowy).   Krem również czekoladowy, stabilny(...)zmiksować.  3. Połowę płynu wymieszać z suchymi składnikami, gdy stworzą jednolitą masę dodać drugą partię.  4. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Napełniać jedynie do połowy wysokości. Pieczemy babeczki w 175 st C przez 18-22 minut. Studzimy po upieczeniu.  5. Śmietankę mocno schłodzoną wraz serkiem ubijamy na puszysty krem, uważając by go nie przebić. Czekoladę roztapiamy

vaniliowoczekoladowa