Bankietowe babeczki nadziane kolorową salsą z łososiem

Bankietowe babeczki nadziane kolorową salsą z łososiem

Bankietowe babeczki nadziane kolorową salsą z łososiem

Kruche, chrupiące, wytrawne babeczki z łososiem w towarzystwie dojrzewającego w słońcu, soczystego mango, zdrowego awokado, delikatnie pikantnej, orzechowej rukoli i orzeźwiającego granatu to świetny pomysł imprezowej przystawki. Składniki: Ciasto: 220g mąki pszennej 100g masła 2 jajka 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli masło do wysmarowania foremek Kolorowa salsa z łososiem: 300g wędzonego na zimno łososia Mowi (2x po 6 plastrów) 2 mango 2 awokado 1 granat 1 garść rukoli 1 garść kolendry otart... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

łosoś, babeczki, ciasto, awokado, łosoś wędzony, rukola, przystawki, przekąski, przekąska, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.