babeczki z masa - 3968 przepisów (strona:7/265)

Babeczki z owocami 159

godzinę. Ciasto rozwałkować na placek o grubości max. ok. 5 mm podsypując wcześniej lekko mąką tak aby się nie przyklejało do stolnicy i wałka. Ciasto przełożyć do foremek na babeczki. Wystające brzegi należy przyciąć nożem lub po prostu przejechać po nich wałkiem i ostra krawędź formy przetnie ciasto. Ciasto należy podziurkować widelcem tak aby nie urosło. Wstawić do nagrzanego piekarnika(...)zrumienione. Serek mascarpone połączyć z cukrem pudrem i aromatem waniliowym i dodać ubitą na sztywno śmietankę (można dodać do niej śmietanofix - będzie wtedy sztywniejsza). Masę wykładamy na ostudzonych babeczek. Na masę układamy winogron, kawałek brzoskwini i łyżeczkę jagód. Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Kruche Babeczki z Truskawkami i Kremem Budyniowym 148

Babeczki z masą budyniową i owocami to jedne z bardziej popularnych mini wypieków w naszych domach. Kruche, rozpływające się w ustach ciasto na babeczki z budyniowym, przepysznym kremem i aromatyczne truskawki to niezwykle smaczne mini wypieki, które szybko i prosto przygotujemy w naszych domach.   Kruche Babeczki z Truskawkami i Kremem Budyniow ym - Składniki: spody do babeczek: 300 g mąki(...)lodówce na minimum 30 minut.  Po tym czasie formujemy porcje ciasta w wysmarowanych masłem metalowych foremkach. Pieczemy do momentu zrumienienia brzegów babeczek przez ok. 8 minut w temperaturze 175 -180 stopni.  Studzimy. Masa: Do miski odlewamy ok. pół szklanki mleka i dodajemy budyń w proszku oraz mąkę ziemniaczaną - dokładnie mieszamy.  Resztę mleka gotujemy wraz z cukrami

Słodka Strona
Czekoladowe muffinki serduszka z bitą śmietaną i wiśniami 164

bita śmietana 36% 1 łyżeczka cukru pudru mrożone wiśnie 2 garści Przygotowanie: Utrzyj masło, cukier, mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao i jajka do uzyskania gładkiej masy. Wypełnij masą foremki do babeczek w kształcie serduszek. Nasza masa jest już gotowa. Wstaw babeczki do rozgrzanego piekarnika. Piec: 15 minut w temperaturze 180 stopni. Ubij śmietanę z cukrem pudrem, gdy jest już

KreatywnePiny
Tort makowy z masą czekoladową 190

Ostatni weekend obfitował w wolny czas, więc eksperymentowałam w kuchni. Powstał tort makowy nadziany masą z gorzką czekoladą i nalewką malinową. Wilgotny i pyszny, z umiarkowaną

Apetyczna babeczka
Babeczki nadziewane krówką w tęczowych papilotkach 142

Mamo upieczemy babeccki?” Moja córeczka kocha piec ze mną babeczki. Dziś wspólnie przygotowałyśmy 12 babeczek z masą krówkową (kajmakową) w tęczowych papilotkach. Takie małe, szybkie słodkości są idealne na długi weekend i osłodę trudnych chwil (zepsute auto podczas wycieczki). Nasze babeczki oprószyłam jedynie cukrem pudrem. Uroku dodały im przepiękne, tęczowe papilotki od PapilArt – polecam. Takie babeczki nie tylko(...)masa była napowietrzona (bąbelki).   Formę na muffinki wykładamy kolorowymi papilotkami. Do każdej papilotki nakładamy po 1 łyżce ciasta. Następnie nakładamy czubatą łyżeczkę masy krókowej, całość przykrywamy ciastem kakaowym (około 3/4 łyżki).   Blaszkę z babeczkami przekładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na środkowy poziom. Babeczki pieczemy około 20 minut.   Babeczki wyciągamy z piekarnika i zostawiamy do przestudzenia

Słodkie okruszki
Czekoladowo-Orzechowe Babeczki Ferrero Rocher 130

Babeczki Ferrero Rocher to muffinki z mocno czekoladowym ciastem stworzonym na wzór brownies, którego środek stanowi przepyszny krem Nutella, a serce tworzy orzech laskowy. Wierzch babeczek stanowi masa czekoladowa na bazie delikatnej, puszystej kremówki, aksamitnego serka mascarpone oraz Nutelli.  Babeczki Ferrero Rocher - Składniki:Ciasto: 165 g masła 170 g czekolady gorzkiej3 jajkaniepełna szklanka cukrucukier waniliowy3/4 szklanki mąki(...)ubijamy na sztywno, a następnie partiami dodajemy mascarpone, czekoladę oraz Nutellę i miksujemy do otrzymania gładkiej may (pamiętajmy, że kremówki, oraz masy na jej bazie nie można zbyt długo ubijać ponieważ może wytrącić się masło). Na upieczone babeczki wykładamy po ok. łyżce kremu i wygładzamy za pomocą noża lub szpatułki (można również użyć szprycy). Na wierzch każdej babeczki

Słodka Strona
Babeczki z duszkami 118

końcówka do szprycy z dużym okrągłym otworem, trochę czarnej masy cukrowej (lub ciemnych cukrowych koralików), krem i babeczki.Składniki na babeczki czekoladowe lub dynioweSkładniki na kremSkładniki na masę cukrową Upieczone babeczki odstawiamy do przestudzenia.Końcówkę z dużym okrągłym otworem wkładamy do worka cukierniczego lub szprycy. Można użyć także zwykłego woreczka strunowego - jeśli krem jest bardzo gęsty końcówkę przyczepiamy dodatkowo(...)kawałkiem taśmy klejącej, żeby nie wypadła podczas dekorowania.Na zimnych babeczkach wyciskamy krem formując duszki.Z kawałka czarnej masy cukrowej robimy małe kulki na oczy. Jeśli nie mamy masy cukrowej oczy można zrobić z czekoladowych koralików.Smacznego!ciastkożercy

Ciastkozercy
Czekoladowe babeczki z kawałkami czekolady, masą malinową i serduszkami 130

Czekoladowe babeczki z kawałkami czekolady, orzeźwiającą masą malinową i serduszkami z galaretki to fajny pomysł na odrobinę słodkości do małej czarnej z drugą połówką. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 3 łyżki kakao 150g masła 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru wanilinowego 3 jajka 170 ml mleka 150g mlecznej czekolady Masa malinowa(...)czasie wykrawaczem w kształcie serca wyciąć serca z galaretki. 9. Śmietanę ubić z śmietan-fixem, ciągle ubijając dodać cukier puder, a na końcu zmiksowane maliny. 10. Babeczki udekorować masą malinową i serduszkami z galaretki

Szalona Kuchnia Eweliny
Babeczki o wielu smakach 165

tych 10 minut przygotowujemy masę orzechową, czyli ubijamy 4 białkana sztywną pianę, wsypujemy 8 łyżek cukru i miksujemy. Wsypujemy pogniecioneorzechy i łyżką mieszamy je z pianą. Masa orzechowa jest gotowa. Foremki po babeczkach jabłkowych ponownie wykładamy ciastem i tym razem wypełniamy je masą orzechową.Tak przygotowane(...)umieszczamy w piecu.   Mamy kolejne 15 minut na przygotowanie masy kokosowej.Ubijamy 4 białka. Dodajemy 8 łyżek cukru, miksujemy, dodajemy przygotowane wcześniejwiórki i mieszamy łyżką. Masa gotowa.Powtarzamy wszystko jak w przypadku babeczek orzechowych.  Upiekliśmy 40 babeczek w trzech smakach a można upiec jeszcze z masą makową,serową, itd. Wszystko zależy od pomysłowości.   Czas na kawę

Maminek kulinarny
babeczki z masą makową i orzechową kruszonką 159

składniki na kruche babeczki: 230 g mąki orkiszowej lub pszennej 150 g masła, schłodzonego 70 g cukru pudru 1 żółtko 1 szczypta soli wykonanie: Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy cukier puder, sól, żółtko oraz masło. Wszystko siekamy, a następnie zagniatamy gładkie ciasto. Formujemy kulkę, wkładamy do woreczka foliowego i schładzamy przez ok. 60 min. w lodówce. Po tym czasie ciasto(...)masła 60 g orzechów (laskowych lub migdałów) 60 g cukru wykonanie: Z masła, posiekanych orzechów lub migdałów, mąki oraz cukru zagniatamy kruszonkę. Do każdej babeczki nakładamy po ok. 1 łyżeczce masy makowej. Wierzch posypujemy kruszonką. Pieczemy w 170 st. C. przez ok. 15-20 min., do zrumienienia. Po upieczeniu pozostawiamy w foremkach do wystudzenia, a następnie delikatnie wyciągamy. Możemy udekorować

Domowy Smak Jedzenia
Babeczki wiosenne listki 158

papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. W misce zostawiamy masy na jedną lub dwie babeczki i dodajemy do niej trochę kakao (te babeczki muszą być ciemniejsze od pozostałych).Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 25 min.Czas kiedy babeczki są w piecu można(...)wykorzystać na zrobienie ozdób z masy cukrowej. Po wyciągnięciu z pieca można upewnić się czy babeczki na pewno są upieczone za pomocą drewnianego patyczka do szaszłyków. Wystarczy wbić go w środek, po wyciągnięciu nie powinien mieć przyklejonego surowego ciasta.Gotowe babeczki warto wyciągnąć z formy i obrócić „do góry nogami” lub poukładać na kratce, żeby ostygły.Ciemne babeczki (dwie z większą

Ciastkozercy
Nadziana babka drożdżowa z kruszonką cynamonową 184

MOŻE COŚ ZJEMY - Babeczki Kinder Bueno  RÓŻOWA KUCHNIA - Babka Wielkanocna o smaku cytrynowym ESMERALDA ZE SMAKIEM -Babka czekoladowa ze zsiadłym mlekiem KUCHNIA I PODRÓŻE - Kruche babeczki z masą orzechową MOJE DOMOWE KUCHARZENIE - Babeczki jogurtowe-pomarańczowe  MOJE MAŁE CZAROWANIE - Babka bananowo-kakaowa

Grunt to przepis!
Halloween Babeczki Pająki 192

pozorom ich przygotowanie wcale nie jest trudne. Potrzebne będą babeczki i krem, do tego przyda się "włochata" końcówka do szprycy lub zakończona gwiazdką, roztopiona czekolady i trochę masy cukrowej.Składniki na babeczki dyniowe  lub wanilioweSkładniki na kremSkładniki na masę cukrową+czekolada, barwniki spożywczePo upieczeniu odstawiamy babeczki do przestudzenia - nie mogą być ciepłe, kiedy zaczniemy robienie dekoracji, bo rozpuszczą krem.Do zrobienia(...)mamy zbyt pewnej ręki lub chcemy, żeby nóżki były idealnie tego samego rozmiaru możemy wcześniej przygotować sobie szablon na kartce i podłożyć pod spód folii podczas malowania nóżek.Masę cukrową ugniatamy chwilę w dłoniach, żeby zmiękła i formujemy oczy.Nakładamy krem na przestudzone babeczki.Delikatnie odklejamy nóżki z folii i przyczepiamy do kremu. Doklejamy oczy z masy cukrowej.Smacznego!ciastkożercy

Ciastkozercy
Kandydatka na Miss Babeczki 2016/17 93

łyżki masłą orzechowego pół banana 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżki gorącej wody Przygotowanie: Amarantus dokładnie mieszamy z masłem orzechowym i wylepiamy masą 2 średnie metalowe foremki na babeczki i wstawiamy do zamrażarki. Żelatynę zalewamy wodą i mieszamy(...)rozpuszczenia, odstawiamy. Banan rozgniatamy widelcem na pulpe i dodajemy jogurt. Mieszamy a następnie dodajemy żelatynę i ponownie mieszamy. Masę wylewamy na głęboki talerz i odstawiamy do stężenia. Babeczki wyjmujemy z zamrażarki, masę jogurtowo-bananową kroimy w kosteczkę i wkładamy do babeczek

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Ekspresowe babeczki walentynkowe z masą Lauretta wg Aleex 127

cukiernicza Lauretta o smaku malinowym Sposób przygotowania: 1. Świeże muffinki przekroić w połowie wysokości. 2. Na każdą spodnią część nałożyć masy o różnych smakach. 3. Nałożyć wierzch babeczki i ozdobić je masą. 4. Podawać z lampką czerwonego wina. U mnie malinowego. Smacznego. Gotowa masa cukiernicza Lauretta Masę cukierniczą Lauretta otrzymałam od producenta w 2 smakach: waniliowym i malinowym. Każde opakowanie(...)kilkunastu minutach w cieple, nieco się rozpływa i babeczka się chwieje. Natomiast na pewno świetnie sprawdzi się przy przekładaniu dużych blatów ciasta. 5. Masa malinowa zaskoczyła mnie. Przede wszystkim ma bardziej stabilną konsystencję. Babeczki nią przełożone trzymały się prosto, nic się nie rozpływało. 6. Masa malinowa smakuje naprawdę bardzo dobrze. Jest lekko kwaskowa, smak malin jest wyraźnie wyczuwalny

W mojej kuchni