babeczki z masa - 3968 przepisów (strona:11/265)

Babeczka świąteczny miś 158

wielkości Waszej babeczki, druga nieco mniejsza - na głowę zwierzątek i trzecia o połowę mniejsza od drugiej. Ja wykorzystałam kieliszek i foremki o średnicach: 6cm, 4cm, 2cm.Wystudzone babeczki (możecie wykorzystać np. ten przepis) pokrywamy masą cukrową (jak to zrobić?). Z brązowej masy(...)cukrowej wycinamy dwa kółeczka (średnia i najmniejsza foremka). Przyklejamy je na babeczkę, doczepiamy czarne oczka i nos.Środkową foremką wycinamy wąski półksiężyc na mikołajową czapkę i przyczepiamy na babeczkę. Z białej masy formujemy rulonik na brzeg czapki i pompon. Z dwóch małych brązowych kulek robimy uszy. Pyszczek można odcisnąć za pomocą małej foremki lub wyciąć nożem.Smacznego!Ciastkożercy

Ciastkozercy
Kruche babeczki z masą krówkową 179

początek kolejnego tygodnia, chciałam Wam lekko osłodzić ciężki poniedziałek. Jedynie co mnie wyciąga rano z łóżka to duży kubek kawy. By jeszcze lepiej ją się piło, dorzucam kruche babeczki z masą krówkową, które zadbają o poziom cukru na cały tydzień. Słodkie i niewinne ;) Składniki na 15 sztuk babeczek kruche ciasto1 szklanka mąki

Pink Envelope
BABECZKI Z KISIELI. 233

jest tak ponuro i melancholijnie.Zapalam mała lampkę oliwną na parapecie, pamiątka po pradziadku. Siadam po turecku przed piekarnikiemi jak zahipnotyzowana, wpatruję się w niego. Przyglądam się procesowi bulgotania masy, rośnięcia babeczek, spiekaniawierzchu, delikatnego pękania, aż do momentu złocistej skorupki i dźwięku wyłączanego piekarnika. BABECZKI Z KISIELU Z POLEWĄ Z BIAŁEJ CZEKOLADY. /źródło: PIERNIKOWA CHATA ; podaję przepis zmodyfikowany; / na 12 większych(...)masłem i czekoladą, mieszając,by się nie przypaliła. Do płynnej masy dodaję cukier puder i energicznie mieszam, rozcierając grudki, aż do jednolitej konsystencji. Jeśli będzie zbyt rzadka, dodać cukru pudru. Następnie schładzam polewę w lodówce, aby nabrała kremowej, dość zwartej postaci, zdolnej do rozsmarowania. Pokrywam wierzch wystudzonych babeczek, posypuję posypką kolorową. Zostawiam w chłodnym miejscu do całkowitego  zastygnięcia polewy

W kuchni Karmel-itki
Kruche babeczki z orzechami włoskimi i powidłami śliwkowymi 297

wykrajamy krążki. Ja robię to szklanką o średnicy nieco większej od średnicy foremek do babeczek. Na każdą babeczkę przeznaczamy dwa krążki. Jednym wyłożymy foremkę. Drugi posłuży do przykrycia babeczki, po nałożeniu masy orzechowej.   Foremki wyłożone ciastem i pozostałe krążki ciasta wkładamy na 1 godzinę do lodówki. Przygotowujemy masę orzechową: Orzechy siekamy nożem. Dodajemy pozostałe składniki i całość mieszamy. Gotowe(...)godzinie: Do foremek, wyłożonych ciastem, nakładamy masę orzechową. Wierzch przykrywamy krążkami ciasta i sklejamy boki, mocno dociskając ciasto do boków foremek. Babeczki wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 35 minut w 175 stopniach, na grzałkach: góra + dół, bez termoobiegu. Babeczki powinny się lekko przyrumienić. Po upieczeniu, babeczki studzimy w foremkach. Chłodne łatwo oddzielą się od foremek. Na koniec babeczki można

Smak mojego domu
Babeczki z masłem orzechowym i czekoladą (bez glutenu, laktozy) 144

gorzkich) Wykonanie tradycyjne: Wszystkie składniki (poza czekoladą) włożyć do misy blendera. Miksować ok. 20-30 sekund, aż składniki się porządnie połączą. Do masy wmieszać czekoladowe kropelki. Nałożyć masę do foremek na babeczki do 3/4 wysokości otworu. Można z góry posypać jeszcze odrobiną czekoladowych kropelek. Piec ok. 10-15 minut w temp. 180 stopni w formie mini babeczek. W standardowej formie(...)Wykonanie w Thermomixie: Wszystkie składniki (poza czekoladą) włożyć do naczynia miksującego. Miksować 20s obr. 9, aż składniki się porządnie połączą. Do masy wmieszać czekoladowe kropelki. Nałożyć masę do foremek na babeczki do 3/4 wysokości otworu. Można z góry posypać jeszcze odrobiną czekoladowych kropelek. Piec ok. 10-15 minut w temp. 180 stopni w formie mini babeczek. W standardowej formie

Mania Wypiekania
Babeczki z masą krówkową 113

Pyszne, wilgotne babeczki z masą krówkową, którą po prostu uwielbiam:) Do zrobienia o każdej porze dnia i ... no cóż zrobienie ich to około 10 minut na przygotowanie i 20 minut na pieczenie więc sami pomyślcie kiedy Wam najlepiej pasuje je zrobić ... Jak widać na zdjęciach u mnie już świątecznie. Przepis na poniższe babeczki dostałam(...)źno ile nie zjedzonych babeczek straciłam ... Składniki na 12 babeczek :   210 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej ½ szklanka cukru 1 duże jajko 45 g masła 250 ml maślanki (użyłam mojej ulubionej o smaku pieczonego jabłka) masa krówkowa z puszki   Wykonanie : Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C. W misce mieszamy mąkę

cucinare
Walentynkowe Red Velvet 181

wyciągnięciu nie powinien mieć przyklejonego surowego ciasta. Czas kiedy babeczki są w piecu możemy wykorzystać do przygotowania kremu. Przepis na krem z twarożku znajdziecie tu.Do dekoracji babeczek oprócz kremu potrzebne będą ozdoby z masy cukrowej. Z czerwonej masy kulamy kulki (w rozmiarze takim, jaki chcemy, żeby był kwiatek), w palcach robimy z niej mały wałeczek, spłaszczamy i zwijamy w „ślimaczka(...)wykałaczką robimy rowek na środku liścia. Po upieczeniu gotowe babeczki warto wyciągnąć z formy i obrócić „do góry nogami” lub poukładać na kratce, żeby ostygły. Przestudzone babeczki dekorujemy kremem i ozdobami z masy cukrowej.Smacznego! Ciastkożercy

Ciastkozercy
Babeczki S'MORES 274

Każdy herbatnik łamiemy na 4 kawałki. Formę do babeczek wykładamy papilotkami. Wlewamy po jednej łyżce babeczkowej masy, układamy po dwa kawałki herbatników i wlewamy więcej masy do 3/4 wysokości papilotki.  4. Babeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 20 minut. Wyjmujemy, a temperaturę w piekarniku zwiększamy do 190, najlepiej z funkcją grilla. 5. Pianki umieszczamy(...)misce z jedną łyżką wody i wkładamy do mikrofalówki na 1 minutę (Jeżeli nie macie mikrofali, pianki można rozpuścić w kąpieli wodnej ). Wyjmujemy, dokładnie mieszamy. Na każdej babeczce tworzymy 'kleksa' z ciepłej masy i wkładamy formę z powrotem do piekarnika dosłownie na 3-4 minuty, aż pianka lekko urośnie i zacznie się rumienić. Wyciągamy i studzimy. Smacznego! WAŻNE: Piankową masę

My Culinary Art
Kurki wiedeńskie - mini serniczki 165

miksując dodać śmietanę. W osobnej misce ubić na sztywno pianę z białek. Przełożyć pianę do miski z masą i drewnianą łyżką za pomocą kilku ruchów wymieszać na jednolitą masę. Foremki do babeczek wyłożyć papilotkami. Nakładać łyżkę masy,włożyć po 2-3 suszone żurawiny i przykryć całość kolejną łyżką masy. Piec:  60-80 min w temperaturze 130-140 stopni

KreatywnePiny
KRUCHE BABECZKI Z MAKIEM 215

false PL X-NONE X-NONE Polecam proste i szybkie w wykonaniu kruche babeczki z makiem, tym bardziej, że poszłam trochę na łatwiznę i użyłam gotową masę makową, która w przypadku tych babeczek   i oszczędności czasu świetnie się sprawdziła. Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie żeby użyć domowej masy makowej ale jak niespodziewani goście już są prawie w progu(...)wałkowałam, wycinałam koła i dopiero wylepiałam nim foremki) z części ciasta wycinamy np. gwiazdki tak przygotowane foremki z ciastem napełniamy masą makową ( wcześniej wymieszałam masę razem z orzechami i bakaliami) , na wierzchu układamy gwiazdki babeczki pieczemy zależności od wielkości użytych foremek około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C gotowe studzimy, dodatkowo   można je oprószyć cukrem pudrem. Źródło

Słodkie zapomnienie
Mini quiche z ziemniaczanym spodem - Styczniowe Wyzwanie Blogerek i Blogerów 171

otrzymać "wiórki", wyłożyć na parę minut na sito, następnie odcisnąć. W misce wymieszać ziemniaki, posiekany koperek i czosnek. Formę do muffinek posmarować masłem. Masą ziemniaczaną wykładać foremki, boki i spód, tak aby otrzymać "babeczki" do napełnienia farszem. Tak przygotowaną formę wkładamy do piekarnika na ok 20 minut. Masa powinna się lekko podpiec i zbrązowić. Długość pieczenia zależy od wielkości(...)drobnych oczkach. W misce wymieszać jajko, mleko, ser. Posolić - nie za dużo - boczek jest słony, popieprzyć.Quicheformę z podpieczonymi ziemniaczanymi babeczkami wyjąć z piekarnika. Do każdej babeczki nałożyć boczek, cebulę, zalać masą serową. Posypać wierzch mieszanką pietruszkowo czosnkową. Wstawić do piekarnika na ok 15 min, aż masa się zetnie.  Smacznego!Uwagi: Miałam troszkę kłopotów z wydobyciem babeczek z foremek

Stare Gary
Babeczki jak makowiec, z lukrem i skórką pomarańczową 142

drobnego cukru ziarenka z 1 laski wanilii 2 duże jajka żółtko 415 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 315 g tłustego mleka masa makowa - po 1 łyżeczce do każdej babeczki Piekarnik nagrzać do 180 st. C. Miękkie masło utrzeć na jasną, puszystą masę z cukrem i ziarenkami wanilii. Dodać jajka i żółtko, po jednym, cały czas(...)partiach, na zmianę z mlekiem. Na koniec wszystko dobrze zmiksować przez kilka minut. Przełożyć do foremek lub papilotek do połowy wysokości, nałożyć po 1 łyżeczce masy makowej na każdą babeczkę i nałożyć ciasto do 4/5 wysokości. Piec 20 min. Wystudzić i polukrować. Lukier szklanka cukru pudru 2-3 łyżki ciepłej wody kandyzowana skórka z pomarańczy Cukier puder wymieszać

Słodkie inspiracje
Babeczka świąteczny renifer 193

przepis) pokrywamy masą cukrową (jak to zrobić?). Z brązowej masy cukrowej wycinamy średnią foremką jedno kółeczko i ścinamy je nieco z dołu przy pomocy największej foremki. Przyklejamy na babeczkę. Z czerwonej masy najmniejszą foremką wycinamy nos i ścinamy z dołu podobnie jak głowę.Doklejamy oczy i uszy. Brązową masę rozwałkowujemy na cienki placek i wycinamy nożem paseczki na rogi.Smacznego!Ciastkożercy

Ciastkozercy
Babeczki koszyczki 151

około 25 minut w 170 stopniach (do suchego patyczka). Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia.   Krem: kremówkę ubijamy z mascarpone na gęsty krem, pod koniec dodajemy cukier puder. Masą dekorujemy babeczki.   Żelki wbijamy do babeczek za pomocą przełamanych na pół wykałaczek, na kremie układamy czekoladowe jajeczka. SMACZNEGO

Smak mojej kuchni
Red Velvet Cupcakes 201

Składniki na ok.20 babeczek: 250 g mąki pszennej 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 100 g masła 200 g cukru trzcinowego Skworcu 1 łyżeczka pasty z wanilii Skworcu 1 łyżeczka czerwonego barwnika w żelu 2 jajka 120 g jogurtu naturalnego 50 g mleka - tak ważyłam mleko :) 1 łyżeczka octu jabłkowego Kamis Masa budyniowa: Masę wykonałam(...)dodałam barwnik i zmiksowałam do połączenia się składników. Ciasto powykładałam do papilotek. Piekłam w 175 stopniach przez ok 20 minut. Do tak zwanego suchego patyczka. Upieczone i wystudzone babeczki udekorowałam masą budyniową z tego przepisu i posypką cukrową domową oraz tęczowym cukrem, również domowym. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje

Proponowane wyszukiwania