dobry :-) Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszne muffiny z jabłkiem, żurawiną, cynamonem i kruszonką. Babeczki wychodzą bardzo miękkie, delikatne i puszyste. Z podanych proporcji wychodzi 12 sztuk. Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Składniki: 300 g mąki 100 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 jajko 3 łyżki serka mascarpone 1 szklanka mleka 1/3 szklanki oleju 1 łyżeczka sody
kruche babeczkiczego w muffinach nie lubię najbardziej - ich gąbkowatej struktury. Efekt zamierzony osiągniety - moje babeczki smakują niczym rozpulchnione, miękkie, robione na bazie białek kokosanki. Migdał w środku przywołuje skojarzenie ze słodka pralinką, zajadaną ze smakiem przez uduchowioną baletnicę:). Słodkie, bardzo kokosowe i wyraźnie waniliowe, ale to ich zaleta. Nie są nijakie. Nie wzbogaciłam muffinek żadnymi innymi składnikami ( poza
Kronika PiekarnikaPuszyste, wilgotne i pachnące truskawkami babeczki będą doskonałym deserem do kawy lub pyszną przekąską podczas letniej wycieczki. 2 szkl mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4-5 łyżek cukru szczypta soli łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 jajko 1 szkl mleka 1/2 szkl oleju kilka dużych truskawek Suche składniki wymieszać w jednej misce, mokre w drugiej. Następnie wszystkie razem
Smakołyki Asisię w blachę do muffinek z wkładami silikonowymi. Fajna rzecz! Upiekłam w takim razie muffinki. Babeczki były bardzo smaczne, szybkie w wykonaniu. Nawet jak ma się niespodziewanych gości, można poświęcić 15 minut i przygotować smakołyk. Składniki: * 2 szklanki mąki pszennej * 1/2 szklanki cukru * cukier waniliowy * 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia * 3 łyżki kakao * 1 tabliczka czekolady np. mlecznej
Pieprzyć z FantazjąIdealny krem maślany do dekorowania tortów i babeczek. Doskonale nadaje się również do posmarowania wierzchu tortu przed położeniem masy cukrowej. Do uzyskania odpowiedniego koloru lub smaku jak najbardziej można dodać kakao, barwniki spożywcze, soki owocowe, ekstrakt waniliowy lub olejki smakowe. Po przygotowaniu kremu i nadaniu mu odpowiedniej konsystencji można doskonale wyciskać wzory zarówno dużymi jak i małymi końcówkami szprycy
Zrób to smacznieporadzić sobie z ich nadmiarem postanowiłam przemycić je do świątecznych wypieków. Tak właśnie powstały kruche babeczki z kremem mandarynkowym. A do dekoracji oczywiście mandarynki:) i winogrona. Ciasto: 200g zimnego masła 400g mąki 2 jajka L 6 łyżek cukru szczypta soli Krem: 1 opakowanie budyniu waniliowego 300 ml mleka 70g masła 5 łyżek cukru skórka obrarta z 3 mandarynek
Szefowa kuchnikawy? Nie macie pomysłu? Zapraszam Was do zapoznania się z przepisem na Muffinki czekoladowo-kawowe. Babeczki/ muffinki czekoladowo - kawowe Składniki: 2 szkl. mąki 3/4 szklanki cukru 100 g mlecznej czekolady 1 jajko 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 op. cukru waniliowego 1/2 łyżeczki soli 1/2 kostki masła 1 szkl. letniego mleka Przygotowanie: Przygotowujemy dwie miski, jedną
My World by Dagmara Rekdiecie. Słodkie desery polane sosem czekoladowym nie muszą być już tylko marzeniem :) Zamiast ciast czy babeczek proponuję puszysty omlet biszkoptowy z aksamitnym kremem śmietankowym i dietetyczną polewą czekoladową, na który może pozwolić sobie każdy :) Składniki: 2 białka 1 łyżka mąki owsianej 1 łyżeczka budyniu waniliowego bez cukru Krem: 1 opakowanie serka homogenizowanego np. Bieluch lub twarożku 2 łyżeczki jogurtu naturalnego
Chocolate Muffin Blogczekoladowy będzie doskonałym smarowidłem do tostów, ciasteczek, może nadzieję nim bułeczki albo zrobię nadzienie do babeczek ? Oczywiście jeśli jakieś łakomczuchy nie wyjedzą go po prostu łyżeczką ze słoika. Już pora pomyśleć o świątecznych wypiekach. Ja już kupiłam większą ilość lasek wanilii i nastawię ekstrakt waniliowy żeby mieć zapas do świątecznych ciast i deserów. Zrobię też duży słoik cukru z prawdziwą
Smaczna Pyzastrony ( klik ) zmieniając nieznacznie proporcje mąki i dodając od siebie polewę czekoladową. Babeczka wyszła przepyszna! Idealnie kokosowa, mięciutka i wilgotna! Dokładnie taka, jaką lubię. Innymi słowy - miłość od pierwszego kęsa <3 Składniki: 250 g masła 1 szklanka cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 4 jajka 2,5 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka wiórków kokosowych 1 szklanka
My simple kitchentygodniem, mam na dziś parę misji do zrealizowania;) zaczęłam od pysznego śniadanka w postaci babeczek serowych, które dzięki silikonowej formie z dziurką przypominają pączki/oponki ;) Zostałam zainspirowana TYM przepisem Składniki (6 sztuk): 1 łyżka otrębów pszennych firmy Kupiec 2 jajka 4 łyżki budyniu waniliowego bez cukru 4 łyżki sera białego Emilka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćzamrażanie. Jednak warto się pokusić i przygotować je dla swoich najbliższych. Czekoladowe babeczki podane z jagodami SKŁADNIKI: 150 g gorzkiej czekolady 2 łyżki mleka 30 g mąki pszennej + do obsypania kokilków 100 g cukru pudru + do posypania torcików 1 łyżeczka cukru waniliowego 150 g masła + do wysmarowania kokilków 2 jajka 6 łyżek jagód PRZYGOTOWANIE: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkibawienia się składnikami, a baba au rhum vel savarin jest niezwykle skorą do zabawy babeczką ;) BABA AU RHUM vel SAVARIN SKŁADNIKI NA CIASTO 250 g mąki 100 g masła 80 g cukru 4 jajka 20 g świeżych drożdży 1/2 szklanki mleka 1 cukier waniliowy skórka otarta z 1 cytryny szczypta soli NA SYROP 2 szklanki wody 250 g cukru
KUCHARNIAbabeczek - było się czym rozkoszować ! ;)Składniki :350 g mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczenia1 jajko1 szklanka mleka1 szklanka cukru3/4 szkl. oleju1 opakowanie cukru waniliowego4 średnie banany 1 czekolada (u mnie 1/2 tabliczki gorzkiej i 1/2 tabliczki mlecznej)Przygotowanie :Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy do miski.Dodajemy do tego 1 szklankę mleka, 1 szklankę cukru, cukier waniliowy i całe
charlotte gotujeprzepadam za bardzo słodkimi deserami a w tych babeczkach prócz słodkiej bezy, cukier był także w nadzieniu oraz cieście. Liczę na to, że wam zasmakują. Mnie kupiły w całości, zwłaszcza, że jest to ciekawa i nietypowa wersja szarlotki:) Składniki na ciasto kruche: •3 żółtka •20 g cukru pudru •opakowanie cukru waniliowego •150 g mąki pszennej •100 g masła Składniki(...)używając robota kuchennego. Następnie kiedy już jest dobrze zagniecione, formujemy kulkę, owijamy folią i wkładamy do lodówki na około 60 minut. Dzięki temu będzie nam łatwiej później wyklejać babeczki. W między czasie możemy przygotować foremki do babeczek. Można je wysmarować masłem i oprószyć mąką, ale nie jest to konieczne ponieważ nasze ciasto zawiera dość dużo tłuszczu i nie powinno być
PatiGotuje