babeczki waniliowe - 3245 przepisów (strona:83/217)

czekoladowe babeczki 109

pieczenia 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki kakao 1 jajo 1 szklanka mleka kilka kawałków czekolady lub kinder bueno  Przygotowanie: w jednej misce połącz wszystkie suche składniki, a w drugiej mokre (Thermomix czas 1 min / obr 4-5) połącz je dokładnie ze sobą  blachę na babeczki wykładamy papilotkami nakładamy do połowy foremki ciastem - następnie układamy

Gotowanie z pasją
Muffinki Dyniowe 135

Ciekawe muffinki dyniowe z domieszką aromatycznego, mielonego cynamonu - ciekawy smak, który warto wypróbować szczególnie w okresie jesiennym, gdy dynia jest taka modna. Babeczki mimo swej prostoty ładnie się prezentują i być może zaskoczą niejednego smakosza.Muffinki Dyniowe - Składniki: (ok. 16 muffinków)325 g dyni3 jajka360 g mąki40 ml oleju słonecznikowego145 g białego cukru120 g brązowego cukru70 ml mlekacukier waniliowy8 g proszku(...)Gotujemy do miękkości (ok. 10 minut), odcedzamy i rozgniatamy widelcem na puree. Studzimy.Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i cynamonem przesiewamy. Następnie do nich dodajemy cukier biały, brązowy, waniliowy oraz szczyptę soli - dokładnie wszystko mieszamy. W drugiej miseczce roztrzepujemy jajka z purre z dyni, olejem oraz mlekiem. Do naczynia z suchymi składnikami przekładamy w trzech partiach wymieszane składniki mokre

Słodka Strona
Babeczki sernikowo-cynamonowe 126

przygotowania potrzebujemy: SPÓD Mąka migdałowa- 60g Cynamon mielony- 1g Erytrytol- 35g Masło – 35g WYPEŁNIENIE Ser śmietankowy- 165g Erytrytol – 50g Śmietana 18%- 30g Aromat waniliowy- 4g Jajko- 60g LUKIER Masło- 12g Extrakt waniliowy- 2g Erytrytol sproszkowany- 20g Śmietana 18%- 20g POSYPKA Cynamon mielony- 4g Erytrytol- 15g Mąkę, stopione masło, cynamon i słodzik mieszamy ze sobą. Nakładamy po równej porcji(...)Wyjmij i ostudź i przenieś do lodówki na 30min. Roztopione masło mieszamy z resztą składników na lukier, krem umieszczamy w szprycy lub woreczku jednorazowym z uciętym rożkiem i dekorujemy babeczki. Makro w 100g 339 kcl B- 8g T-31g W-3,7g Makro w porcji 56g 192 kcl B- 4,5g T-17g W-2g hdrpl

serzmiesem
Ucierane babeczki – łaciate 65

mąki (czubata szklanka) 140 g ksylitolu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 150g masła lub 140 g oleju kokosowego 3 jajka 1 łyżeczka esencji waniliowej 1 łyżka kakao 1,5 szklanki mleka 1 opakowanie budyniu malinowego 2 łyżki ksylitolu 12 malin Mąkę mieszamy z proszkiem, sodą, solą. Masło ucieramy z ksylitolem na puszystą, jasną masę(...)łyżki ksylitolu. W pozostałej części mleka rozpuszczamy proszek budyniowy. Gdy mleko zacznie się gotować dolewamy masę budyniową. Mieszamy do czasu, aż zacznie gęstnieć. Odstawiamy. Połowę ciasta na babeczki wykładamy do foremek. Do środka nakładamy po łyżce budyniu. Następnie dodajemy maliny – po jednej na babeczkę. Do pozostałej części ciasta dodajemy kakao i, jeśli masa będzie zbyt gęsta

Kucharzyca
mini babeczki kokosowe 202

łyżka ekstraktu waniliowego + 1 łyżka mleka dodatkowo: trochę polewy czekoladowej do dekoracji wiórka do dekoracji wykonanie: Masło miksujemy z cukrem, dodajemy jajko i miksujemy na puszystą masę. Dodajemy wiórka kokosowe, likier i miksujemy. Następnie dodajemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do natłuszczonych i oprószonym mąką lub kaszą manną foremek na babeczki (mi wyszło

Domowy Smak Jedzenia
mini babeczki kokosowe 155

łyżka ekstraktu waniliowego + 1 łyżka mleka dodatkowo: trochę polewy czekoladowej do dekoracji wiórka do dekoracji wykonanie: Masło miksujemy z cukrem, dodajemy jajko i miksujemy na puszystą masę. Dodajemy wiórka kokosowe, likier i miksujemy. Następnie dodajemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do natłuszczonych i oprószonym mąką lub kaszą manną foremek na babeczki (mi wyszło

Domowy Smak Jedzenia
Czekoladowe babeczki z budyniem 171

CZEKOLADOWE BABECZKI Z BUDYNIEM OD DAWNA MIAŁAM CHĘĆ NA TAKIE BABECZKI,ZROBIŁAM DZISIAJ DLA POCIESZENIA PO POGODZIE KTÓRA JEST ZA OKNEM,I OKAZAŁY SIĘ NAPRAWDĘ PYSZNE,I TRADYCYJNIE PROSTE I NIE DROGIE DO ZROBIENIA TAK WYGLĄDAJĄ PO PRZEKROJENIU.. SKŁADNIKI: 3 JAJKA 10 DAG MĄKI PSZENNEJ 2 DAG (20G) MĄKI ZIEMNIACZANEJ 10 DAG CUKRU 10 DAG MARGARYNY 10 DAG CZEKOLADY(...)GORZKIEJ (LUB 10 DAG SŁODKIEJ I ŁYŻECZKA KAKAO) 3 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA BUDYŃ WANILIOWY  300ML MEKA PRZYGOTOWANIE: BUDYŃ PRZYGOTOWUJEMY WEDŁUG INSTRUKCJI NA OPAKOWANIU TYLKO DAJEMY MNIEJ MLEKA (300 ML) CZEKOLADĘ ROZPUSZCZAMY W ODROBINIE MLEKA NA  BARDZO MAŁYM OGNIU MIĘKKĄ MARGARYNĘ MIKSUJEMY DODAJĄC PO JEDNYM JAJKU,JAK DOBRZE SIĘ POŁĄCZĄ TO DODAJEMY SUCHE SKŁADNIKI(MĄKI,CUKIER,PROSZEK

Swojskie jedzonko
BABKA MARMURKOWA Z WIŚNIAMI + FILMIK 42

Dzisiaj upiekłam babkę marmurkową z wiśniami, jest łatwa w przygotowaniu i smaczna. Polecam przepis.  SKŁADNIKI :  5 jajek  3/4 szklanki cukru  2 łyżeczki cukru waniliowego 200 g masła, rozpuszczonego 2 szklanki mąki peszennej ( szklanka ma pojemność 250 ml ) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki ciemnego kakao  1 szklanka wiśni ( mogą być z kąpotu lub mrożone(...)stopni.  Po 40 minutach babka się upiekła, studziłam ją w lekko uchylonym piekarniku, kiedy już ostygła wyciągłam ją i teraz możemy wyłożyć ją z formy.  Wspaniała babeczkę niech ona jeszcze ostygnie piękna, babka już ostygła.  Tak więc można ją pokroić, cudowna babeczka wspaniała . Ależ zapach babka bardzo ładnie się piecze, pięknie wygląda.Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Babeczki z czekoladą 91

aromatu waniliowego) 100g groszków czekoladowych lub posiekanej czekolady Wykonanie: Masło, mąkę, cukier, jajka, proszek i ekstrakt zmiksować, aż masa będzie jasna i gładka. Na końcu wmieszać groszki czekoladowe. Blachę do muffinek wyłożyć papilotkami. Ciasta nakładać do 2/3 wysokości papilotki.  Piec ok. 20 min. w temperaturze 180 stopni. Studzić na kratce. Z przepisu powinno wyjść ok. 10 babeczek. Przepis pochodzi

Mania Wypiekania
Ciasteczka jaglane z foremek na babeczki 363

budyniu waniliowego (bezglutenowego)1 łyżeczka siemienia lnianego Kilka kropli aromatu waniliowego  Przygotowanie: Kaszę i wszystkie składniki przekładamy do wysokiego naczynia i blendujemy. Przekładamy do foremek, na wierzch dajemy żurawinę i pieczemy ok. 45 minut 180 stopniach. Wyjmujemy z foremek dopiero po przestygnięciu.   Ciasteczka jaglane z foremek na babeczki

Czarnawisienka
Prosta babka mleczna 62

babką o waniliowym smaku nikt nie wzgardzi, w trakcie dziewięcio godzinnej drogi nad nasze wybrzeże. Nie myliłam się. Rodzina ma, żegnana przeze mnie o świcie, babką nie wzgardziła. Zgłodniała gdzieś w okolicach Wrocławia. Podróż trwała przewidziane godzin dziewięć. Zatem wybierającym się w trasę dłuższą, krótszą, polecam zapakować coś na ząb. Konkretne coś. Tą oto rewelacyjną babeczkę. Prostą, naprawdę smaczną(...)pszennej 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1 szklanka cukru 2 duże lub 3 mniejsze jajka 1/2 szklanki oleju 1 niepełna szklanka mleka 1 opakowanie cukru waniliowego szczypta soli 1/2 tabliczki białej czekolady, pokrojonej w drobną kosteczkę Wykonanie: Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i sodą. Jaja ubijamy w dużej misce z cukrami na gęstą, białą masę

Kronika Piekarnika
Makowe koniczynki 219

Jeśli pokusimy się o kupienie gotowej masy makowej, to zrobienie koniczynek będzie ekspresowe:), bardzo łatwy- prosty i smaczny przepis na makowe ciasteczka:). Składniki na ciasto; 40

Apetyczna babeczka
Bananowe babeczki z białą czekoladą 59

Bananowe babeczki z białą czekoladą Lubicie babeczki? My uwielbiamy. Moje dzieci zawsze pomagają w ich przygotowaniu (to dla nich świetna zabawa). A po upieczeniu… bananowa babeczka w dłoń i można się zajadać. Dzisiejszy przepis jest naprawdę prosty i każdy sobie z nim poradzi. To też idealne rozwiązanie, gdy mamy w domu dojrzałe banany. Nic się nie zmarnuje, a zyskamy(...)Składniki: (na 6-9 babeczek, w zależności od wielkości formy) 300 g dojrzałych bananów (2 duże lub 3 mniejsze banany, waga po obraniu) 240 g mąki pszennej 1 jajko M 70 ml oleju – użyłam Olej Wielkopolski Rzepakowy z Oliwą z Oliwek Extra Virgin 6 łyżek cukru (u mnie pół na pół zwykły z cukrem waniliowym) 1 łyżeczka proszku

Słodkie okruszki
Babeczki marchewkowe 282

Pyszne, lekko wilgotne z dużą ilością bakalii – takie babeczki marchewkowe lubię najbardziej. W dodatku można się bezkarnie zajadać, bo skoro z marchewki to prawie jak sałatka, prawda? ;) Składniki: 1 szklanka mąki 2 jajka 1/2 szklanki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki bakalii (ja dałam orzechy nerkowca, rodzynki i żurawinę) 2 szklanki startej marchewki Składniki(...)stopni. Wszystkie składniki na polewę: twarożek, masło i cukier waniliowy, przekładamy do garnka i mieszamy na małym ogniu tak długo aż masa zrobi się gładka i jednolita (ok. 1-2 minuty). Gotowa polewa ma konsystencję i kolor rozpuszczonej białej czekolady, im bardziej się ostudzi, tym robi się sztywniejsza. Przestudzone babeczki ozdabiamy polewą. Dodatkowo zdecydowałam się na dekorację z kawałków marchewki

Ciastkozercy