Follow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Aksamitne czerwone babeczki to lekkie ciasteczka o pięknym czerwonym kolorze i delikatnym czekoladowym posmaku z delikatną
CRAVEmonkeyUwielbiam piec i oczywiście jeść ciasteczka. W szczególności upodobałam sobie kokosowe, orzechowe lub tradycyjne (waniliowe) smaki. Dziś zapraszam Was na prosty przepis łączący dwa z moich
Słodkie okruszkiRzadko na moim blogu pojawiają się bajaderki, trufle, czekoladki. A w ramach Waniliowego Weekendu chciałam przygotować coś, co w mojej "domowej cukierni" rzadko się pojawia. Zrobiłam
Czerwień i błękitDomowe babeczki kakaowe z dodatkiem tartej gorzkiej czekolady, zrównoważone masą serową i owocami leśnymi. Posiekana gorzka czekolada przyjemnie rozpływa się w babeczkach po upieczeniu, jest delikatnie wyczuwalna. Babeczki są niezwykle miękkie, tak wilgotne że nawet nie trzeba ich popijać kawą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Babeczki czekoladowe z twarożkiem i owocami leśnymi 5 od 2 osób Autor: Paweł Clad Danie: Wypieki(...)papilotek umieszczonych w blaszce do wypieku babeczek. Na wierzch masy kakaowej wyłóż masę z serka twarogowego, oraz po kilka jagód leśnych przypadających na każdą babeczkę. Wykałaczką zamieszaj z wierzchu każdą babeczkę łącząc ze sobą masy i tworząc szlaczek. Blaszkę z babeczkami wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 25 minut. Po upieczeniu babeczki wyjmij z foremki i wystudź
ProstePesto.plponieważ na blogu znajduje się wiele przepisów na domowe babeczki w różnych wersjach, w zależności od tego, jakie składniki mam w swojej kuchni. Przepisy na babeczki w innych wersjach znajdziecie tutaj: Kakaowe Muffinki z Borówkami Babeczki z Czekoladą Muffiny z Borówkami (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tym razem padło na mini babeczki z marmoladą , które dzieciaki wprost uwielbiają. Z pewnością ze względu(...)smak, ale także mały rozmiar. Jeśli macie ochotę także w swoim domu przygotować mini babeczki z marmoladą , koniecznie zapoznajcie się z poniższym przepisem. PRZEPIS NA MINI BABECZKI Z MARMOLADĄ Składniki na 12 sztuk Ciasto: 150 g mąki pszennej 40 g cukru 1 łyżka cukru wanilinowego jajko 150 ml mocno gazowanej wody 25 g roztopionego masła kopiata łyżeczka proszku
Przepiski.plCzekoladowe babeczki z kremem i granatem - prezentują się równie dobrze, co smakują. Gorzka czekolada świetnie komponuje się z delikatnym kremem z twarożku, lekko cierpki granat dopełnia
CiastkozercyŁaciate babeczki na maślance Dziś mam dla Was przepis na pyszne i szybkie do przygotowania łaciate babeczki na maślance. Kilka prostych składników, chwila mieszania i już można piec. U mnie w domu uwielbia się takie proste, małe wypieki. Polecam i Wam. Takie babeczki na maślance to idealny pomysł na szybki deser. Można je podać do kawy, herbaty, a nawet zabrać(...)Składniki: 300 g mąki pszennej – u mnie tortowa TOTA 1 szklanka (250 ml) maślanki 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 130 g cukru 3 łyżeczki cukru waniliowego 2 jajka M pół szklanki oleju 2 płaskie łyżki naturalnego kakao Uwaga: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Przygotowanie: Do miski wbijamy jajka, dodajemy olej, oba rodzaje cukru
Słodkie okruszkiBabeczki miodoweNiemal każde ciasto przy odrobinie dobrych chęci nadaje się na babeczki. Dzisiejsze miodowe muffinki powstały z przepisu na popisowe ciasto mojej cioci - piernik ze śliwkami
CiastkozercyPowtarzałam to już nie raz - klasyka zawsze najlepsza ! Dlatego dziś mam dla Was przepis na pyszne tartaletki. Kruche korpusiki wypełnione waniliowym kremem i udekorowane sezonowymi owocami. Jeśli nie macie ochoty na zabawę z małymi tartaletkami, śmiało możecie zrobić jedną większą tartę. Też będzie pysznie ;) Ciasto kruche: 200 g zimnego masła 2 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru pudru(...)sztuki tartaletek o średnicy około 6 cm. / Przed upieczeniem wstawić foremki z ciastem na 10-15 minut do lodówki. Piec w temperaturze 180 stopni C do zrumienienia. Upieczone babeczki odstawić do ostygnięcia. Ostygnięte wyjąć delikatnie z foremek. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow
kolorowotorcikowoZapraszam na pyszne, wilgotne babeczki. W środku mają ukryte jagody, taka mała niespodzianka podczas jedzenia. Podane z chmurką bitej śmietany i polane sosem jagodowym. Pyszne. Składniki: 160 g mąki pszennej, szczypta soli, 100 g cukru, 1/4 łyżeczki sody, 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia, opakowanie cukru waniliowego, 160 g gęstego jogurtu naturalnego, 1 jajko, 3 łyżki oleju rzepakowego, 20 g śmietanki(...)Mufinki piekłam w foremkach silikonowych z Ikei - wysmarowałam je olejem, następnie nałożyłam dwie płaskie łyżki ciasta, łyżeczkę jagód, przykrywając je resztą ciasta. Z podanych składników wyszło mi 6 babeczek. Piec w temp. 170 stopni przez 25-30 minut. Podałam z bitą śmietaną i pozostałym zredukowanym sosem z rondelka. Smacznego
Plate of Joypuszysta, jasnożółta i gęsta. Zestawiamy miskę z ognia, studzimy, przecieramy przez sitko o drobnych oczkach i schłodzić krem w lodówce, aby pozbyć się z kremu drobinek ściętego białka. Babeczki: 3 jajka 1 żółtko 0,5 szkl cukru 0,5 szkl mąki 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki soli 0,25 kostki masła 1 łyżeczka skórki cytrynowej(...)Przesiewamy do miski suche składniki. stopione masło, cukier waniliowy, skórkę i sok z cytryny mieszamy i odstawiamy na bok. Zmniejszamy obroty miksera i stopniowo dosypujemy suche składniki. Dodajemy masło i mieszamy, chwilę tak aby składniki się połączyły. Rozkładamy ciasto biszkoptowe do foremek, pozostawiając ok. 1,5 centymetra, żeby babeczki rosnąc nie „wyszły” z foremek. Do każdej kokilki
Luźna Kuchniapodaję proporcje do tynkowania tortu i do dekorowania babeczek. Koniecznie przeczytajcie uwagi pod przepisem. Składniki: 150 g miękkiego masła (min. 82% tłuszczu) 50 g cukru pudru (przy kakao dajemy więcej) 250 g serka mascarpone w temperaturze pokojowej Dodatkowo: do wybielenia kremu: biały barwnik/wybielacz i odrobina fioletowego barwnika aromaty smakowe: ekstrakt waniliowy, sok z cytryny, itp. kolorowe barwniki spożywcze kakao(...)gładki krem. Dodajemy aromat, barwniki i mieszamy. Pod koniec miksowania zmniejszamy obroty, aby odpowietrzyć krem. Krem nie będzie wtedy taki […] Artykuł KREM MAŚLANY Z MASCARPONE – do dekorowania babeczek pochodzi z serwisu SŁODKI POMYSŁ
Słodki PomysłSłodkie, niepozorne i kruche babeczki z musem dyniowym o zapachu cynamonu to prawdziwa kwintesencja jesieni, polecam do filiżanki aromatycznej herbaty! Składniki: Ciasto kruche 30 dag mąki pszennej 20 dag masła 10 dag cukru 1 żółtko lub całe jajko 1 łyżka śmietany 18% szczypta soli Nadzienie: 300 ml puree z dyni 3 łyżki serka śmietankowego 2 jajka 3 łyżki miodu prawdziwego(...)łyżeczki cukru waniliowego Dr.Oetker żółty lukier do dekoracji Dr. Oetker złote perełki do dekoracji Dr.Oetker Wykonanie: Ciasto: Mąkę mieszamy z pokrojonym zimnym masłem, wsypujemy cukier, dodajemy żółtko oraz śmietanę i szczyptę soli, mieszamy. Zagniatamy na gładką masę, wstawiamy na 20 minut do lodówki, po czym wałkujemy na niezbyt cienkie ciasto. Metalowe foremki do babeczek wylepiamy rozwałkowanym
Wanilia i Kardamonduże jajko 1/3 szklanki oleju 1/3 szklanki mleka szczyta soli Na krem z białej czekolady: 80g dobrej jakości białej czekolady 200g kremowego serka 2 łyżki mleka pół łyżeczki ekstraktu waniliowego kolorowe posypki cukrowe do ozdobienia Nagrzewamy piekarnik do 180°. Blachę do muffinek wypełniamy papierowymi papilotkami. Do miski przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól. Do osobnej miski(...)babeczki do całkowitego ostygnięcia. Gdy babeczki są chłodne, możemy przygotować krem – do miski żaroodpornej postawionej na kąpieli wodnej – garnku z parującą wodą, dodajemy połamaną na kostki czekoladę oraz mleko i rozpuszczamy ją, od czasu do czasu mieszając. Ściągamy do ostygnięcia. Do osobnej miski wkładamy serek śmietankowy, dodajemy esencję waniliową i ubijamy minutę mikserem. Do serka dodajemy
Smaczna Stronanowe przepisy z malinami. Dziś kokosowe babeczki z mąką migdałową i malinami, z cyklu moich ulubionych, czyli wrzuć wszystkie składniki i wymieszaj. Mniej więcej ;) Składniki: 1 szklanka mąki 0,5 szklanki mielonych migdałów (mąka migdałowa) 0,5 szklanki wiórków kokosowych 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 jajko 3/4 szklanki oleju 3/4 szklanki(...)zrobić je samemu z kawałków papieru do pieczenia). Napełniamy foremki do połowy ciastem, wkładamy do każdej po kilka malin i przykrywamy resztą ciasta. Pieczemy około 15-20 minut. Upieczone babeczki wyciągamy na kratkę, żeby ostygły. W międzyczasie przygotowujemy lukier. Do 1 łyżki cukru pudru dodajemy około 1 łyżeczkę mleka i mieszamy do połączenia składników. Za pomocą kuchennego pędzelka smarujemy babeczki
Ciastkozercy