Tęczowe babeczkiDzisiejsze muffinki to kolorowa alternatywa dla babeczek z tęczowym kremem, które możecie znaleźć tu. Tym razem kolorowe jest ciasto i choć ich przygotowanie wymaga więcej
Ciastkozercysłodkimi babeczkami i budyniem :) Porcja na 12 babeczek Składniki: 120 g cukru 55 g masła 1 jajko 180 ml jogurtu naturalnego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (dałam cukier wanniliowy) 170 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 150 g rabarbaru pociętego na małe kawałki 1 budyń waniliowy 3 łyżki cukru 500 ml mleka Masło utrzeć(...)zamieszać. Ciasto nakładać do wysmarowanej formy na muffinki lub nakładać do papilotek. Piec w temperaturze 180 stopni przez 25 minut. Z mleka cukru i proszku budyniowego ugotować budyń. Gdy babeczki wystygną przekroić je na pół i nakładać po łyżce budyniu. Polać rabarbarowym curdem (opcjonalnie). Ten przepis również dodaję do akcji rabarbarowej
My simple kitchenktóre również bardzo lubimy, jednak piecze się je znacznie dłużej niż babeczki. Składniki: **WSZYSTKIE SKŁADNIKI MUSZĄ BYĆ W TEMPERATURZE POKOJOWEJ 350g cukinii 300g mąki pszennej szczypta soli 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 60g kakao 2 jajka 110g masła 250g cukru 16g cukru waniliowego pół szklanki gęstego jogurtu naturalnego 125ml oleju 25g czekolady mlecznej 25g gorzkiej(...)muffinki – do 3/4 wysokości foremki *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170’C i pieczemy przez około 25 minut – lub dłużej do tzw suchego patyczka *** *** Po wystudzeniu babeczek przygotowujemy polewę czekoladową. Do garnuszka wlewamy mleko, wkładamy obie czekolady i gotujemy ciągle mieszając, aż powstanie jednolita masa *** *** Płynną czekoladą polewamy muffinki *** *** Na babeczkach układamy pokrojone na kawałki orzechy laskowe
Blog z Apetytemznacząco wzrosła. Ilość ciasta z podanego przepisu jest niezbyt duża, z połowy porcji wyszło mi sześć babeczek. Babka piaskowa 2: 5 jajek 200g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki ziemniaczanej 1 szklanka mąki tortowej 1 cukier waniliowy Wykonanie: Jajka utrzyj z cukrem. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy oraz roztopione masło. Zmiksuj składniki
Słodki Blogmałych muffinek Wykonanie : Do miski przekładamy żółtka , masło, cukier, śmietanę, likier i olejek waniliowy ucieramy na gładki krem, następnie przesiewamy mąkę z proszkiem i mieszamy.Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do masy i delikatnie mieszamy łyżką. Formę do babeczek wykładamy papilotkami, nakładamy porcje ciast ja nakładam łyżką do lodów, wtedy wszystkie są równe. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury
Sama słodycz i szczypta chiliDelikatne ciasto z domowej cukierenki Apetycznej Babeczki, idealnie swoją świeżością wpisuje się w pierwszy dzień wiosny. Biszkopt: - 4 jajka - 4 łyżki cukru kryształu - 4 łyżki mąki pszennej - 1 i 1/2 łyżki budyniu waniliowego - 1/2 łyżeczki mielonej wanilii - skórka otarta z całej cytryny - szczypta soli - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Cytrynowa pianka: - 2 opakowania śnieżki - 1/2 litra mleka
Apetyczna babeczkaupiec. Zapraszam! Składniki; 30 dag mąki pszennej 20 dag twardego masła cukier waniliowy 3 łyzki cukru pudru 2 łyzki śmietany 1 żółtko Nadzienie; 2 gruszki 2 jabłka 3 łyzki cukru kryształu 3 łyzki wody (około) białko do posmarowania babeczek cukier puder do posypania Z podanych składników zagnieść ciasto. Następnie zawinąć w folię
Radość kipiąca uśmiechem.Bardzo smaczne babeczki z kremem toffi. Składniki: Ciasto na babeczki: 500 gram mąki pszennej 1,2 kostki margaryny 2 żółtka 3,4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1,2 szklanki śmietany 18 % cukier waniliowy Krem toffi: 1 puszka gotowego kajmaku 1 masło roślinne Dodatkowo: gwiazdki cukrowe Sposób przygotowania: Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche.Cienko wałkujemy i wylepiamy
Bajeczna Kuchniaużyciem ksylitolu, dlatego dodałam tylko 100 g i pomieszałam z cukrem trzcinowym, nie chciałam by jedzenie babeczek wywołało nieprzyjemne dolegliwości. Muffiny marchewkowe z orzeszkami ziemnymi Składniki: 250 g mąki pszennej razowej; 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej; 100 g ksylitolu; 8 g cukru waniliowego ( LECKER'S BIO ); 40 g cukru trzcinowego; 2 łyżeczki cynamonu; 140 g rodzynek: 50 g orzeszków
Życie na widelcuBabeczki kakaowo serowe BABECZKI KAKAOWE Z SEREM I POLEWĄ KARMELOWĄ. Te babeczki to pyszne połączenie ciasta kakaowego i sera . składniki suche : 2 filiżanki mąki 1/3 filiżanki kakao 1 łyżeczka proszku szczypta sody 1 filiżanka cukru 1 cukier waniliowy składniki mokre : 4 łyżki masła 2 jajka 1/2 filiżanki mleka wykonanie: Masa serkowa ; 225 g serka waniliowego z czekoladą 2 łyżeczki mąki
Sama słodycz i szczypta chiliSerniczki bez pieczenia to bardzo smaczny i łatwy do wykonania deser, który świetnie sprawdzi się na każdym przyjęciu. Z niewielkiej ilości składników powstaje pyszna serowa babeczka na zimno z nadzieniem malinowym i nutą wanilii. W serniczkach oprócz białego sera i mascarpone do dekoracji wykorzystałam termostabilne nadzienie cukiernicze marki Lauretta. Firma Kandy niedawno wprowadziła do sprzedaży rękaw cukierniczy Rengo(...)owocowym nadzieniem. Rękaw jest bardzo wygodny i gotowy od razu do użycia, gdyż są do niego dostępne końcówki do dekorowania i nadziewania wyrobów cukierniczych. Wypróbowałam kremowe nadzienie waniliowe i malinowe, moim faworytem jest malinowe, gdyż zawiera aż 60% prawdziwych malin, które naprawdę się wyczuwa ze względu na ziarenka. Oba nadzienia mają delikatną kremową konsystencję i niezbyt słodki smak
Kuchcik gotujeCytrynowe babeczki z galaretkąKiedy byłam mała ulubionym ciastem na wszystkich rodzinnych przyjęciach był cytryniak mojej mamy. Próbowałam go piec wiele razy i niestety nigdy nie wyszedł
Ciastkozercywafelek Grzesiek w czekoladzie Wykonanie : Żółtka ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym,śmietaną i masłem.Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy orzechy i przesiewamy mąkę z proszkiem wszystko mieszamy mikserem, na końcu dodajemy ubite białka, posiekanego wafelka i delikatnie mieszamy łyżką. Pamiętajmy że ciasto na muffinki czy babeczki miesza się jak najkrócej, gdy ciasto będziecie długo wyrabiać muffinki wyjdą
Sama słodycz i szczypta chiliMagda W chwili gdy te muffinki wyszły z piekarnika już zawyrokowałam, że są to najlepsze babeczki jakie w życiu zrobiłam. Ale co się dziwić, zestaw banan, masło orzechowe oraz Nutella nie może być zły, co więcej, jest idealnie dla siebie stworzony. Muffinki są wilgotne w środku, a na wierzchu warstwa Nutelli tworzy chrupiącą skorupkę. Napisałam w przepisie, że zostawiamy(...)rozprowadzenia dokładnie masła orzechowego. Do tego dodajemy mleko, ekstrakt waniliowy i mieszamy do zmieszania. Do mokrych składników dodajemy suche i mieszamy krótko ale dokładnie. Nutellę przekładamy do niewielkiej miseczki i dodajemy do niej 2 łyżki ciasta – dokładnie mieszamy. Gotowym ciastem wypełniamy papilotki do 2/3 wysokości. Na środek każdej babeczki nakładamy po porcji Nutelli – mniej więcej 2/3 łyżeczki
Smaczna Strona