propozycję na ekspresowy deser, bo obecnie tylko takie mam siłę robić. Mam nadzieję, że już niedługo to się zmieni, bo tak bardzo tęsknię za garami :(. Składniki: 1 dojrzałe awokado 2 łyżeczki ciemnego kakao 3 łyżeczki miodu płynnego 1 szklanka mrożonych owoców leśnych lub malin Wykonanie: Awokado obrać, pokroić w kostkę. Dodać kakao oraz miód, zmiksować blenderem na gładki
Trufelkowoprzemycić w nim kaszę w postaci budyniu. budyń jaglany: 400 ml mleczka kokosowego 1/2 szklanki kaszy jaglanej krem czekoladowy: 50 g czekolady gorzkiej 1 awokado 1/2 cytryny pozostałe: 1 owoc kaki 1 łyżka dżemu truskawkowego bezcukrowego 2 łyżki jogurtu greckiego 3 mandarynki 1 gruszka 1 wafelek z miodem Budyń: Kaszę jaglaną płuczę zimną wodą, przekładam(...)Gotuję na wolnym ogniu aż kasza będzie miękka ale nie mieszam. Jeszcze ciepłą miksuję blenderem na gładki budyń. Krem: Czekoladę gorzką rozpuszczam w kąpieli wodnej i studzę lekko. Awokado wydrążam, skrapiam sokiem z cytryny, dodaję czekoladę płynną i miksuję blenderem. Kaki obieram i miksuję blenderem. Do pucharków przekładam budyń, na to krem czekoladowy, kolejna porcja budyniu, mus kaki, kawałki
wesoła kuchniaidealna na sylwestrowe przekąski. Robi się ją dosłownie w 5 minut - wliczając w ten czas ugotowanie jajek. Polecam :) Składniki: - 1 puszka tuńczyka w sosie własnym - 3 jajka - 1 awokado - 2 łyżki soku z cytryny - 2 łyżeczki musztardy - sól - pieprz - szczypiorek Jajka ugotować na twardo. Obrać. Przygotowanie w Tefal Companion: Do misy miksera włożyć ugotowane na twardo jajka, obrane awokado
CookYourselfHummus z suszonymi pomidorami Gofry z cukrem pudrem Gofry z kakaową bitą śmietaną i z cukrem pudrem Gofry z malinami i bitą śmietaną Grzane wino z bakaliami Grzanki z awokado i grana padano Grzanki z ricottą i pieczonymi warzywami Mini calzone z brokułami, oliwkami i mozzarellą Mus czekoladowy Mus czekoladowy z awokado Mus czekoladowy z aquafaby Mus czekoladowy z mascarpone
Moja smaczna kuchniakremowy, jest idealny. Na świąteczny stół będzie idealny, domownicy i goście będą zachwyceni. Zróbcie już dziś i wypróbujcie a potem jeszcze raz na święta, robi się szybko tylko awokado musi być dojrzale i kremowe. No to jak? przekonałam kogoś? na pyszny deser po świątecznym obiedzie? Sernik limonkowy z awokado na zimno. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepropozycja przypadnie Wam do gustu. Składniki (2 porcje): 2 garści jarmużu 0,5 szklanki (100 g) suchej kaszy jęczmiennej pęczak 2 jajka 0,5 ogórka 4 rzodkiewki 0,5 awokado 50 g sera feta 2 łyżki oleju rzepakowego 0,5 pęczka szczypiorku 1-2 ząbki czosnku sól świeżo mielony pieprz Przygotowanie: 1) Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu w lekko(...)ugotowaną kaszę, dokładnie wymieszać i smażyć jeszcze około 1-2 min., a następnie odstawić do wystudzenia. 4) Wystudzoną kaszę z jarmużem nałożyć na talerze, dodać ogórka, rzodkiewki i obrane awokado pokrojone w plasterki. Całość doprawić solą i pieprzem. 5) Na wierzch pokruszyć ser feta, posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem i położyć jajka przekrojone na pół. 6) Podawać od razu po przyrządzeniu
Fitsweet.meZapraszam na pyszny i sycący koktajl owocowy. Połączenie słodkich owoców dało pyszny smak. Już nie trzeba go dodatkowo słodzić. Składniki: 1 szkl mleka 1 awokado 1 banan 1 gruszka Przygotowanie: Owoce myjemy i osuszamy. Do kielicha blendera wkrajamy banana. Awokado przekrajamy na pół, wyjmujemy pestkę a następnie wyjmujemy miąższ ze skórki wprost do banana. Gruszkę obieramy i wycinamy gniazdo nasienne
słodkie i nie tylko historie kulinarneteż witaminową bombą, więc tym większa moja strata. Mimo wszystko to nie powód, żeby Was namawiać na zielone koktajle z kiwi 😊 Składniki na 2 porcje: 1 mocno dojrzałe awokado 2 kiwi garść jarmużu 250 ml wody Kiwi umyć, obrać ze skórki i pokroić w mniejsze kawałki. Awokado umyć, przekroić wzdłuż i wyjąć pestkę. Łyżką wydrążyć miąższ. Jarmuż dokładnie wypłukać, osuszyć
Codzienna kuchnia niecodziennaSylwestra i karnawał znajdziesz tutaj . Składniki na każdą porcję: 3 plasterki cukinii grubości 1 centymetra 3 plasterki mozzarelli grubości 1 centymetra, podobnej wielkości jak reszta składników 3 plasterki awokado 3 plasterki jabłka grubości 1 centymetra i podobnej wielkości jak reszta składników długi patyczek do szaszłyków (lub kilka wykałaczek) 3 plasterki szynki np. szwarcwaldzkiej lub serrano pikantny keczup do dekoracji(...)mnie Ketchup Kotlin Z piekła rodem Extra Hot) Przepis na szaszłyki z cukinii i mozzarelli z szynką Na patyczek nawlekamy kawałek cukinii, sera, awokado i jabłka. Zostawiamy kawałeczek wystającego patyczka, żeby było za co złapać. Powtarzamy aż skończą się składniki lub miejsce na patyczku. Każdy szaszłyk owijamy szynką. Rozgrzewamy patelnię i smażymy kilka minut z każdej strony
Ugotowane pozamiatanerollsów: 2 jajka 20 g mleczka kokosowego (można użyć miąższu kokosowego do jego przygotowania) 3 łyżki majonezu – najlepiej domowego z mojego przepisu 3 łyżeczki musztardy 1/2 awokado 1/2 papryki czerwonej Sałata 4-6 plasterków boczku, salami, baleronu, szynki lub innej wędliny dobrej jakości o sprawdzonym składzie bazylia suszona Przygotować 2-3 naleśniki według mojego przepisu a następnie odstawić(...)wystudzenia. W tym czasie pomieszać majonez z musztardą. Przygotowanym sosem posmarować zimne naleśniki. Rozłożyć na nich umyte i wysuszone liście sałaty, wędlinę, pokrojone w drobne słupki paprykę i awokado lub inne warzywa. Całość posypać bazylią. Naleśniki zwijać ciasno w rulon i spiąć wykałaczkami aby nie rozwijały się a następnie pokroić na kawałki ok 4-5 cm. Podawać z ulubionymi dipami
Ola la LCHFŁączmy wszystkie składniki i bardzo dokładnie mieszamy. ZDROWA KOLACJA Tosty z batatów Składniki: 1 średni batat 1 łyżka oleju roślinnego, oleju kokosowego roztopionego bądź roztopionego masła klarowanego 0.5 dojrzałe awokado 1 – 2 jajka 5 pomidorków koktajlowych Sposób przygotowania Myjemy batat i kroimy na 4 podłużne części. Każdą część smarujemy z obu stron olejem – w małej ilości. Wsadzamy połówki(...)twardo lub zróbmy jajka sadzone – jak lubimy. Jeśli decydujemy się na sadzone, najpierw wykonajmy guacamole, a dopiero potem zabierzmy się za jajka. W międzyczasie zróbmy guacamole – połówkę awokado zblendujmy lub zgniećmy widelcem, dodając 1 – 3 ząbki zgniecionego czosnku (zależnie od upodobań), sól, pieprz i trochę soku z cytryny. Gotowe tosty batatowe posmarujmy guacamole, połóżmy jajko, ozdóbmy pomidorkami
Dajetbananem i suszonymi śliwkami Kulki mocy z masłem orzechowym, chia i płatkami owsianymi Sałatka jajeczna Sałatka jajeczna z kukurydzą i oliwkami Hummus Hummus z suszonymi pomidorami Mus czekoladowy z awokado Mus czekoladowy z aquafaby Mus czekoladowy z mascarpone Proziaki Mus czekoladowy z ricotty Sałatka z burakiem i kremem balsamicznym Sałatka z burakiem i serkiem wiejskim Sałatka z burakiem i soczewicą(...)Podpłomyki Podpłomyki z cukinią i czarnuszką Podpłomyki z hummusem i chrupiącą cukinią Podpłomyk z jajkiem sadzonym i ziołowym jogurtem Podpłomyki z koperkiem Podpłomyki z oregano Podpłomyki z pastą z awokado, jajkiem i parmezanem Flatbread z patelni
Moja smaczna kuchniaSkładniki: kawałek sałaty lodowej 1/2 awokado 3 plastry szynki parmeńskiej odrobina granata 1 jajko kawałek cukinii dressing: łyżka miodu, łyżka musztardy, łyżka oliwy z oliwek, szczypta soli i pieprzu Jajko ugotuj w koszulce lub na miękko. Składniki dressingu wymieszaj. Szynkę porwij na kawałki. Sałatę ułóż na talerzu, następnie posyp pokrojoną cukinią, awokado, granatem oraz
Mango PapajaPomelo z powodzeniem można użyć jako składnik sałatki. Składniki 1 awokado opakowanie rukoli ser pleśniowy - lazur złoty 100 g garść pestek słonecznika prażone ziarna soi 10 - 12 szt pomidorków cherry sól , pieprz 1 szt pomelo Sos : 1/4 szklanki oleju z pestek winogrona 2 łyżeczki białego octu winnego 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego 2 łyżeczki bazylii szczypta soli(...)białego octu winnego, z jedną łyżeczką miodu, jedną łyżeczką pieprzu cytrynowego i dwoma łyżeczkami bazylii. Doprawiłem solą i odrobiną soku z cytryny. Pomelo obrałem, podzieliłem na cząstki , usunąłem błony. Awokado po obraniu pokroiłem w kostkę. Pomidorki w ćwiartki, ser pleśniowy również. Na suchej patelni uprażyłem w międzyczasie ziarna słonecznika. Na talerzu rozłożyłem roszponkę, na niej pozostałe składniki sałatki, posypałem uprażonym
R'n'G Kitchen