Delikatna i smaczna przekąska dla koneserów surowej ryby. Składniki: Polędwiczka z dorsza 30 dag cebula biała 1 szt. Sól i pieprz do smaku Limonka 1 szt. Dojrzałe awokado ½ szt. Olej 1 ½ łyżki Sól i pieprz do smaku Wykonanie: Polędwiczkę pokroić na drobne kawałki, skropić sokiem z limonki i odłożyć na pół godziny. Awokado, cebulę pokroić w kostkę, wymieszać
Tradycyjna Kuchniasłodki. Witaminy, magnez dostarczymy sobie na deser. Nic wielkiego a jaki dobry. Zrobimy go w 15 minut. Uwielbiam mango i często dodaję go do deserów i ciast. 1 awokado 1/2 cytryny 1 mango 1 łyżka kakao 3 łyżki miodu płynnego 300 g jogurtu greckiego melisa czekoladowe słupki 7 ciastek kakaowych Ciastka kruszę i przekładam do trzech szklanek. Awokado obieram, dodaję
wesoła kuchniaSkładniki 3 duże ząbki czosnku, nieobrane 1 dojrzałe awokado 1czerwona cebula parę liści salaty zielonej parę rzodkiewek sól,pieprz do smaku oliwa z oliwek Wykonanie Nieobrane ząbki czosnku upiec na małej patelni na średnim ogniu, obracając od czasu do czasu, aż będą miękkie i zarumienione od 4-8 minut . Z ostudzonych zdjąć skórkę i rozgnieść w moździerzu z łyżeczką soli(...)oliwek ciągle ucierając w moździerzu. Gęstość dressingu zależy od upodobań indywidualnych. Do miski włożyć umyte listki sałaty ,na to pocięte na kawałki rzodkiewki. Obrać i pokroić w kostkę awokado,dodać do miski ,następnie pokroić czerwoną cebulę i dołożyć do miski. Całość skropić gotowym dressingiem ,wymieszać
w mojej kuchnisałat, ziół i warzyw, znajdziecie taką na półkach sklepowych z oznaczeniem "baby leaf". Dodałam dodatkowo aromatyczne listki pachnotki i bazylii. Całość wyszła pyszna! SAŁATKA Z JAJKIEM W KOSZULCE I AWOKADO SKŁADNIKI: - dwie garście mieszanki sałat "baby leaf" - 1 jajko - 2 łyżki ziaren dyni - 1/2 grillowanej lub pieczonej papryki - kilka ząbków pieczonego czosnku - liście ziół: pachnotka, bazylia - 1/2 dojrzałego awokado
SMYKWKUCHNISkładniki: cykoria 1 puszka tuńczyka w oleju 1/2 puszki kukurydzy 1 awokado sól pieprz 1 łyżka majonezu 1/2 łyżki jogurtu naturalnego posiekana natka pietruszki Listki cykorii rozkładamy na talerzu. Do miseczki wkładamy odsączonego tuńczyka, kukurydzę, pokrojone w kostkę awokado, dodajemy sól, pieprz, majonez, jogurt – mieszamy. Na listki cykorii układamy tuńczyka. Posypujemy posiekaną natką pietruszki. Artykuł Przekąska na cykorii
MojaQchnia.plnapełniania (oryginalnie 12, mnie wyszło spokojnie 8) salsa 2 dojrzałe pomidory 1 zielona cebulka sałatkowa około 1 łyżki posiekanej kolendry sok z połowy limonki guacamole 1 duże, dojrzałe awokado czubata łyżka jogurtu greckiego sok z limonki, do smaku Obierz i posiekaj cebulę, oczyść i posiekaj papryki. Przysmaż, aż będa miękkie, na łyżce oliwy, w sporym garnku i na niewielkim ogniu(...)niemal cały płyn wyparuje. Rozgrzej piekarnik do 180stC. Salsa: posiekaj pomidory i cebulkę, wymieszaj z kolendra i sokiem z limonki, dopraw do smaku. Guacamole: wyjmij pestkę z awokado, wybierz miaższ łyżka i zgnieć widelcem w miseczce. Dodaj sok z limonki i jogurt. Delikatnie wymieszaj. Rozłóż tacos na blaszce i podgrzej w piekarniku - oryginalne powinny być chrupiace. Napełniaj mięsem, salsa
Lejdi of the houseNasz burger z kurczakiem to zdrowa alternatywa dla dań typu... Artykuł BURGER Z KURCZAKIEM I SOSEM Z AWOKADO pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINETaka pastę na śniadanie przygotujemy bardzo szybko. Gotową pastę, możemy wykorzystać także zamiast masła, pod wędlinkę ;) Składniki: 1 dojrzałe awokado 1-2 ząbki czosnku 4 łyżeczki jogurtu naturalnego 1 łyżka oleju lub oliwy 200 g sera twarogowego sól, pieprz do smaki (pieprzu użyłam ze sklepu Smaki Natury <--klik) do dekoracji szczypiorek 1. Awokado rozkrajemy i wydłubujemy
Gotowanie...to proste !Przepis podpatrzony u Renaty. Pyszna i aromatyczna pasta do kanapek. Idealnie komponuje się z wędliną. Składniki 1 szt dojrzałego awokado 100 g sera feta mielone płatki chili (ilość zależy od preferencji smakowych) Przygotowanie Awokado przekrawamy na pół, usuwamy pestkę, miąższ przekładamy do wysokiego naczynia. Następnie dodajemy pokruszony ser, płatki chili i blendujemy na jednolitą masę. Podajemy do chleba, jako dodatek
R'n'G KitchenSKŁADNIKI: 1 opakowanie tartaletek kruchych łódeczki Bio Schiffchen ( dostępne w sklepach ekologicznych) 1 awokado pomidor 1 sztuka wędzonego filetu z pstrąga 1 łyżeczka natki sok z połówki cytryny skórka z cytryny do smaku 2 łyżki oliwy sól do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Łódeczki wypiecz w piekarniku według przepisu na opakowaniu. Awokado, pomidora potnij w kostkę, filet z pstrąga porwij
AZgotuj!Dziś dwa kolory na talerzu czyli buraczkowy i zielony rodem ze słonecznych wzgórz. Tak mi się kojarzą rejony gdzie rosną owoce smaczliwki czy awokado, z ciepłem i słońcem. Obiad był znakomity i dzielę się nim, bo może i Wam zasmakuje. Szybko się robi, szybko znika a brzuszek zadowolony, polecam. Buraczane tagliatelle z pesto z awokado i bazylii. ROZWIŃ I CZYTAJ
Moje Małe Czarowanieoczy się cieszą, podniebienie jest szczęśliwe i serce rozradowane. Zatem łapcie przepis na kolejne pyszne smoothie bowl, czyli miseczkę zdrowia! Składniki smoothie bowl: 1/2 szklanki kefiru 1/2 awokado 1 łyżka miodu garść szpinaku 1/2 banana Dodatkowo: banan pistacje jagody goji nasiona chia Kefir zmiksuj z bananem, awokado, miodem i szpinakiem
Mango Papajaporcji - 1 opakowanie makaronu ryżowego - 1 puszka kukurydzy wraz z wodą -1 średnia marchew - 2 czerwone cebule lub szalotki - pęczek natki - dymka - 500 g boczniaków - 1/2 awokado - 1 limonka - 2 łyżeczki curry - 1 łyżeczka kurkumy - 1/2 łyżeczki słodkiej papryki - 1/3 łyżeczki ostrej papryki - 2 cm świeżego imbiru startego na tarce - 4 łyżki oleju rzepakowego - 1/2 puszki mleczka kokosowego - kawałek czerwonej(...)limonki. Pod koniec gotowania dodaj makaron ryżowy, gotuj 2-3 minuty. Zupę wyłóż na talerze, dodaj kilka bardzo cieniutkich plasterków limonki, posiekaną natkę pietruszki, dymkę i kilka cieniutkich plastrów awokado. Posyp posiekaną papryczką. Gotowe! Polecam! Zapisz i nie zgub, będziesz wracał do tego przepisu często
SMYKWKUCHNIsurowymi, chrupiącymi warzywami. Czas: 12 minut Poziom trudności: łatwe Zobacz inne przepisy z menu na tydzień – przedświąteczna dieta. Składniki: Papryka pomarańczowa Średnia cukinia Pół kalarepki Ćwiartka czerwonej kapusty Awokado Papryczka chili Krewetki Dresing Sok z połowy cytryny Miód Sprawdź więcej naszych pomysłów na sałatki. Przygotowanie Krok 1 Krewetki rozmroź i osusz ręcznikiem papierowym. Przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem(...)Przygotuj dresing: wymieszaj sok z połowy cytryny z łyżeczką miodu. Krok 4 Wymieszaj warzywa, dodaj krewetki, polej dresingiem i skrop olejem sezamowym. Smacznego! Artykuł Wtorek: Spaghetti warzywne z awokado i krewetkami pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharz