zupa - 39741 przepisów (strona:1505/2650)

Zupa fasolowo-pomidorowa 101

pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Bardzo smaczna, prosta w przygotowaniu zupa robi się prawie sama w nie więcej niż 30 min.  Składniki 1 cebula 1 marchew 1 por (biała część) 3 średniej wielkości ziemniaki 1 łyżka masła 1 ząbek czosnku

R'n'G Kitchen
Krem z dyni. Najlepszy! Wersja Thermomix. 228

Zupa krem z dyni. W swoim smaku delikatna, ale dodając odrobinę chili nadamy jej ostrości i wyrazistości. Krem idealny na jesień i zimę, rozgrzewa i syci. Warto dodać do ulubionych i zachwycić znajomych i rodzinę. Dziś wersja na thermomix. Krem smakuje najlepiej na drugi dzień. Podajemy z grzankami lub śmietaną. Krem z dyni. Najlepszy! Wersja TM.   Drukuj Czas przygotowania

Apetyt na Zielone
Zupa krem z selera z piernikowa nuta 141

Ostatnio zakochałam się w zupie z selera. Prosta, smaczna, nieskomplikowana i szybka w przygotowaniu. Jesienna, rozgrzewająca. Kilka wpisów temu pokazałam wam swoją podstawową wersje, tym razem zmodyfikowałam ją o dodatek piernika i malin. Ciekawe czy takie połączenie przypadnie wam do gustu? Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Rosołek wegański 173

seler naciowy, koncentrat pomidorowy ), garnek przykryć i gotować rosół na małym ogniu przynajmniej 1 godz. a najlepiej 2-3 godz. Po tym czasie rosół przecedzić, warzywa dobrze odcisnąć, doprawić zupę do smaku solą oraz pieprzem. Można podawać z makaronem, posypać natką. Przygotowanie rosołu jest dość pracochłonne, a moja Córka zapewnia, że warto go ugotować. Polecam szczególnie tym którzy nie jedzą

Proste Potrawy
zupa na maśle warzywna z papryką... 175

minut dodać pokrojone papryki kolorowe, kostki rosołowe, kucharka, dodać masło, wlać z puszki groszek z zalewą, gotować z 10 minut na koniec wsypać pieprz mielony, podawać ze śmietaną - zupa jest lekka, smaczna...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
GRZYBOWA ZE SZPINAKIEM 227

mnóstwo stoisk z grzybami. Kusiły mnie bardzo, ale chyba intuicyjnie nie kupiłam i dobrze, bo podczas wycieczki rowerowej, na skraju lasu znalazłam podgrzybki. Uzbierałam tyle, że starczyło akurat na zupę. Czytaj więcej

Kasia Sarna
Zupa bagienna wersja studencka JEDYNA PRAWDZIWA (wpis sentymentalny) 197

podsmażyć osobno na patelni) 5.W połowie szklanki wody rozpuścić vegetę(lub pół kostki rosołowej). Dodać do naszego gara. 6. Wrzuć szpinak. Doprowadź do wrzenia. Dopraw porządnie 7. Przełóż zupę do misek. Posyp serem. Podawaj ze świeżym pieczywem(polecam bułki lidlowskie fitness lub z pestkami dynii) i sałatą lodową z vinegretem. 8. Z uśmiechem diabła wcielonego zapytaj czy ktoś chce

U Fiolki
Zupa z cukinii i awokado 131

pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Tak, tak...dobrze czytacie ;) AWOKADO…zupa pyszna, aromatyczna, a najważniejsze jest to, że wystarczy maksymalnie 30 minut i jest gotowa.  Składniki 200 g zielonej cukinii 200 g żółtej cukinii 1 marchew 2 ząbki czosnku

R'n'G Kitchen
KREM Z DYNI I SUSZONYCH POMIDORÓW 162

Jesienny sezon na dynię uważam oficjalnie za otwarty.  Osobiście jestem wielbicielką kremu z dyni, a dodanie do niego suszonych pomidorów nadało zupie nowego wyrazu. Sycąca i rozgrzewająca - idealna na chłodne wieczory :D SKŁADNIKI : 650 g upieczonej dyni hokaido 50 g suszonych pomidorów 150 g marchewki 1/2 cebuli 4 plasterki imbiru 20 ml oliwy z oliwek 750 ml wody

Marcepanowa kuchnia
Gazpacho – dieta dr Dąbrowskiej 172

Gazpacho, hiszpańska zupa na diecie. Nie wymaga gotowania i jest podawana na zimno. Składa się z surowych warzyw – cebuli, papryki, ogórka, pomidorów. Na diecie dr Dąbrowskiej bez oliwy, ale poza dietą jak najbardziej. Składniki: – 1 papryka – 3 ogórki gruntowe – 1 szklanka soku z pomidorów – 1 cebula

To co kocham
Zupa jarzynowa z kalarepką 145

ziarnisty i liść laurowy - gotować Dołożyć pokrojoną fasolkę, buraczek i seler, a marchew i pietruszkę oraz pokrojony czosnek przesmażyć na oleju ( wpierw marchew, potem pietruszkę i czosnek), dodać do zupy- gotować Na końcu gotowania dodać pokrojoną kalarepkę, doprawić do smaku solą, pieprzem mielonym i papryką- gotować do miękkości warzyw Już na talerzu posypać natką pietruszki, a kto lubi i może

Proste Potrawy
Kapuśniak na golonkach 127

mniejsze kawałki kapustę. Gotujemy 10-15 min, po czym dodajemy sok z kapusty (ilość zależna od preferencji smakowych). Gotujemy do miękkości warzyw. Mięso wyciągamy, dzielimy   na mniejsze kawałki. Zupę doprawiamy do smaku mielonym kminkiem, solą i pieprzem. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

R'n'G Kitchen
Zupa marchewkowa z limonką i przyprawami korzennymi 120

bulion oraz pokrojona w plastry marchewkę. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy przez 30 minut lub do czasu, aż marchewka będzie miękka. Zdejmujemy garnek z ognia i miksujemy zupę blenderem na krem. Dodajemy cukier, sok z limonki i doprawiamy solą do smaku. Podajemy z kleksem jogurtu lub małymi sucharkami

Zielona Kuchnia
Zupa krem ze świeżych pomidorów 109

Pomału wracam w łaski zup. A korzystając z sezonowych pomidorów powstał smakowity krem. Składniki -1 kg dojrzałych pomidorów -1 duża cebula -4 ząbki czosnku -kostka rosołu drobiowego -sól, pieprz, słodka papryka -natka pietruszki -2-3 dag masła osełkowego Przygotowanie Dokładnie umyć pomidory i pokroić na mniejsze kawałki (jeśli mają bardzo grubą skórkę, można wcześniej lekko je sparzyć i obrać). Obrać

Zielona Kuchnia
Zupa z rzeżuchy 116

ogonkami -300ml wody -szczypta soli Przygotowanie Cebulę pokroić i zeszklić na oleju. Rzeżuchę dokładnie umyć i przebrać. Grubo posiekać i zmiksować z podsmażoną cebulą i wodą. Przelać zupę do garnka z bulionem. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu 8-10 minut. Doprawić do smaku. Smacznego

Zielona Kuchnia