zupa - 39805 przepisów (strona:1501/2654)

Orientalny bulion z nudlami i kurczakiem. 155

Bardzo przyjemna zupa. Nie nudzi się w trakcie jedzenia przez różne struktury i smaki. Chrupiące warzywa, soczysty kurczak, nudle które są mięciutkie i ciągnące oraz oczywiście aromatyczny bulion. Całość możemy doprawić według uznania. Bulion może być łagodny lub ostry. Taka alternatywa dla naszego polskiego rosołu z makaronem. Składniki: 1,5l bulionu 5 cm kawałek imbiru 4 ząbki czosnku cebula

wysmienity
Zupa z fioletowych warzyw – a la barszcz ukraiński 235

czosnek. Zalej bulionem. Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki oraz posiekana kapustę czerwoną. Buraki obierz (najlepiej ubrać do tego rękawiczki jednorazowe) i pokrój je w kostkę. Wrzuć do gotującej się zupy i gotuj około pół godziny aż ziemniaki i kapusta będą miękkie. Dodaj, koncentrat pomidorowy, sok z cytryny oraz przyprawy. Podawaj z jogurtem naturalnym i zieloną pietruszką

wysmienity
Niskokaloryczny oraz zdrowy krem z dyni z chipsami z szynki. 192

Osobom na diecie odchudzającej często rozpisuję zupy kremy. Są bardzo łatwe w przygotowaniu, niskokaloryczne, zawierają dużo warzyw, które korzystnie wpływają na nasz stan zdrowia. Krem oczywiście należy dobrze doprawić np. kurkumą. Wtedy jest to już skarbnica zdrowia. Kurkuma jest bardzo dobrze znana ze swoich antykancerogennych, antyoksydacyjnych oraz anty-zapalnych właściwości. Ostatnie badania naukowe wykazały również że kurkuma ma działanie neuroprotekcyjne

wysmienity
Krem z kalafiora z koperkiem 139

Mój tata co roku przygotowuje dla mnie pojemniczki pełne pietruszki, koperku, lubczyku. Idealnie posiekane, gotowe do wrzucenia do zupy. Mrozi zieleninę specjalnie dla mnie, by z dumą mi je ofiarować. Przez całą zimę mam zieleninkę d zupki. Mój syn nie lubi kalafiora. Ale gdy widzi krem, nie jest w stanie mu się oprzeć. Tak więc często przemycam moim dzieciom warzywa

MojaQchnia.pl
Ryżanka lub pomidorowa 223

pietruszkę startą na tarce. Gotować przez około 15- 20 minut, dodać ryż.Mięso wyjąć , obrać z kości i pokroić, dodać do zupy.W razie potrzeby doprawić do smaku. Jeśli chcemy zupę pomidorową dodajemy koncentrat pomidorowy i śmietanę

Moje domowe kucharzenie
szybkowar-pyszny rosół z kury rosołowej... 185

pęczek, marchew 2 sztuki, cebula 1 sztuka, ziele angielskie 6 sztuk, liście laurowe 4 sztuki, kucharek 2 łyżki, woda 4 litry, pieprz czarny mielony - ile potrzeba, przyprawa do zup i potraw w płynie - ile potrzeba, makaron nitki 25 dag, natka pietruszki 1 pęczek mam indukcję do gotowania i cebulę przypiekam na suchej, rozgrzanej patelni = z kury rosołowej odciąć kuperek, oczyścić

W Mojej Kuchni Lubię
Pikantny rosół po portugalsku 219

mięso będzie miękkie.Filety i miętę wyjąć z garnka.Gdy mięso ostygnie pokroić w cienkie plasterki.W tym czasie wsypać ryż , gotować na małym ogniu 25-30 minut do miękkości.Do zupy włożyć kawałki kurczaka, dodać sok z cytryny i całość mieszać 1-2 minuty, aż mięso się zagrzeje.Doprawić do smaku, dodać posiekaną miętę i wymieszać

Moje domowe kucharzenie
Zupa kwaśny klops 191

pietruszka kilka  ziemniaków listek ,ziele śmietana ocet, sok z cytryny lub około 1 szkl.wody  po ogórkach kiszonych opcjonalnie kasza manna ,kuskus lub płatki owsiane do zagęszczenia zupy koperek Do mięsa dodać jajko, pokrojoną cebulę i przyprawy. Wszystko razem wymieszać i formować małe klopsiki .Do garnka wlać wodę, dodać listek i ziele i zagotować.Do gotującej

Moje domowe kucharzenie
Zupa chrzanowa z białą kiełbasą i jajkiem 222

majeranek, koperek Do garnka wlać wodę, włożyć białą kiełbasę .Dodać susz warzywny, pokrojoną cebulę i przyprawy.Gotować na wolnym ogniu.Pod koniec wyjąć kiełbaskę i pokroić w plasterki.Do garnka z zupą dodać chrzan, musztardę , kwas z kapusty,doprawić.Gotować jeszcze chwilkę,dodać pokrojoną kiełbaskę.Na końcu dodać śmietanę.Podawać z ugotowanym jajkiem

Moje domowe kucharzenie
Krem z cukinii. 137

Wczoraj na obiad robiłam krem z cukinii. Zupka wszystkim bardzo smakowała, więc postanowiłam się z Wami podzielić przepisem na nią. Pierwszy raz przygotowałam zupę na wywarze tylko z warzyw i byłam miło zaskoczona. Zupka smaczna i szybka w przygotowaniu, taka, jaką lubię najbardziej.  Składniki: - ok. 700 g cukinii, - łyżka masła, - ząbek czosnku, - por, - 2 marchewki, - pietruszka, - duży ziemniak, - bazylia

Pani domowa
Zupa z zacierkami 213

Gotować prawie do miękkości ziemniaków. Jajka wbić do miseczki, dodać sól, mąkę i ucierać, aż na powierzchni ciasta ukażą się pęcherzyki powietrza.Wlewać ciasto cienkim strumieniem do gotującej się zupy  i chwilkę razem pogotować

Moje domowe kucharzenie
Zupa szpinakowa 190

Prosta, super szybka zupa <3 Składniki 300 g szpinaku baby 200 g wędzonego boczku 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżka masła 2 ziemniaki 1 marchew 1,2 l bulionu warzywnego sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Na rozgrzanym maśle smażymy boczek, ziemniaki pokrojone w kostkę, posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek

R'n'G Kitchen
Zupa paprykowa z batatami 124

Bezmięsna zupa paprykowa Składniki 2 duże czerwone papryki 1 duża żółta papryka 2 średnie bataty sól czerwona cebula 2 ząbki czosnku 4 gałązki tymianku 2 gałązki bazylii 2 łyżki oliwy puszka krojonych pomidorów bez skóry 600 ml bulionu pieprz     Przygotowanie   Papryki przeciąłem na pół, oczyściłem. Rozgrzałem piekarnik do 180 stopni C. Na blaszce wyłożonej folią, rozłożyłem papryki

R'n'G Kitchen
Pikantna zupa z kurczakiem i mleczkiem kokosowym 220

Nigdy nie robiłam zupy z kurczaka z mleczkiem kokosowym a że akurat mleczko zalegało mi w szafce w końcu nastąpił ten pierwszy raz. W internecie sporo różnych przepisów, szczególnie z dodatkiem curry za którym nie przepadamy. Dlatego też stworzyłam swoją wersję ze składników i przypraw jakie miałam pod ręką. Do zupki planowałam podać makaron ryżowy ale akurat mi się skończył

Monia miesza i gotuje
Rosół drobiowo wołowy 233

garnka i zalewamy około 3 litrami wody. Gotujemy. Gdy woda się zagotuje zmniejszamy ogień i zdejmujemy szumowiny z jej powierzchni. Do garnka wrzucamy wszystkie warzywa, grzyby oraz przyprawy. Gotujemy zupę na małym ogniu przez półtorej godziny.  Po tym czasie odławiamy warzywa i mięso. Marchew oraz mięso kroimy na małe kawałki. Rosół podajemy z makaronem, marchewką i mięsem. Posypujemy natką

Qchnia po prostu

Proponowane wyszukiwania