minut. Gdy groch będzie miękki (ale jeszcze nie do końca rozpadający się), dodajemy ziemniaki i zblendowane warzywa oraz majeranek. Kiełbasę kroimy w kostkę - możemy lekko podsmażyć i dodajemy do zupy. Gotujemy do miękkości ziemniaków (w tym czasie groch będzie już dobrze ugotowany - bardzo miękki, rozpadający się.). Doprawiamy solą i pieprzem do smaku
Lena GotujeDodajemy mrożony szpinak, mieszając dalej podgrzewamy do ponownego zagotowania. doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Kromki chleba kroimy w sporą kostkę i powoli podgrzewamy na suchej patelni. Grzankami posypujemy zupę tuż przed podaniem
Qchnia po prostuugotowaniu warzyw liść laurowy wyjąć) Pokrojone drobno ogórki przesmażyć na maśle z czosnkiem (przestudzić) - dołożyć je do ugotowanych warzyw- zmiksować Doprawić do smaku solą, pieprzem mielonym, imbirem, jeśli zupa za gęsta dolać wg uznania przegotowanej wody. Mój krem był b.gęsty. I pyszny
Proste Potrawymniejsze kawałki, zalewamy wodą (1,5 l), dodajemy masło i gotujemy do miękkości. Następnie studzimy i blendujemy. Podgrzewamy. Słoninę kroimy na cienkie plasterki i na wolnym ogniu prażymy. Zupę do smaku doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną chili. Podajemy ze świeżym pieczywem. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
R'n'G KitchenLato jak by się mogło obyć bez zupy z fasolki szparagowej ..? Jest bardzo smaczna ,a mój przepis jest sprawdzonym od lat.Mam nadzieję ,że i Wam przypadnie do gustu 🙂 składniki: 1/2 kg fasolki szparagowej 2 marchwie 1 pietruszka 1/2 pora 1 średnia cebula 2-3 ziemniaki kawałek korzenia selera 2 liście laurowe 5 ziarenek ziela
Ugotujmy Cośsztuki, marchew 4 sztuki, woda 2 litry, przyprawa do flaków 1 opakowanie, kostka rosołowa 2 sztuki, zasmażka - w opisie, pomidory 4 sztuki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie - ile potrzeba oczyszczone żołądki, podudzia włożyć do garnka, zalać do zakrycia żołądków wodą i zagotować, wodę wylać i żołądki opłukać opłukane żołądki i podudzia włożyć
W Mojej Kuchni LubięMój sposób na niejadka i nie tylko bo takie „niejadki „jak ja również 🙂 W upały nie chce się jeść tradycyjnych obiadów. Warto więc zaproponować owocową zupę z dodatkiem makaronu. Smaczna nie wymagająca stania przy kuchni na pewno się naje. składniki: 2 szklanki borówek amerykańskich sok z 1 cytryny 1/2 szklanki kremówki
Ugotujmy Cośgłównej z pomidorami czas zacząć. Oczywiście pomidory są już od miesięcy, ale te moje własne od kilku tygodni. Dojrzewają aż miło popatrzeć. Dzisiaj przedstawiam lekką ale i też pikantną zupę krem z pomidorów. Polecam bo jest naprawdę smaczna. Składniki: 1 kg dojrzałych pomidorów 1 zielona papryka ½ cebuli 2 ząbki czosnku ½ małej ( pojedynczej piersi z kurczaka ) 800 wody Sól Czerwona ostra
Smaki Ewypestki malin są bardzo zdrowe, więc niby po co je odrzucać. Taki chłodnik jest też idealny na pinknik – wystarczy zabrać warzywa i makaron w osobnym pojemniku a zupę w drugim, żeby na miejscu zrobić sobie pyszny posiłek. Składniki na 4 osoby: ogórek szklarniowy – obrany i mocno posolony pojemniczek malin papryka żółta lub zielona drobno pokrojone pół pęczka
Ugotowane pozamiatanewrzucamy zawartość patelni, mieszamy, gotujemy, dodajemy pieprz i chilli. Gdy warzywa są miękkie dodajemy natkę pietruszki i bazylię i blendujemy. Podajemy z kleksem śmietany 18% i bagietką czosnkową. Artykuł Zupa krem z pomidorów pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plIdealna zupa na letnie upały. Jest pyszna, sycąca i szybko się ją robi. Poza podanymi składnikami, możecie dodać swoje ulubione dodatki. W mojej wersji jest jajko i świeży ogórek gruntowy. SKŁADNIKI 2 średniej wielkości buraki 7 niewielkich liści buraka 1 l maślanki 1 marchewka 2 ogórki kiszone 250-300 ml koncentratu barszczu Krakus 3 szklanki wody świeżo mielony pieprz
Passions hobbies lifeosobiście uwielbiam zupy , a dziś zapraszam na zalewajkę warzywną , bardzo smaczną , rozgrzewającą , mam nadzieje że i tobie zasmakuje taka propozycja zupki . Potrzebne nam będą 3 białe kiełbaski ( bądź średnia porcja rosołowa ) 2 marchewki 2 pietruszki 1 duża cebula 2 parówki 10 sztuk średnich ziemniaków 100 ml śmietany do gotowania 1 torebka barszczu białego
Mój SmakSezon na świeże warzywa trwa, więc nie mogłam się powstrzymać od wrzucenia przepisu na jedną z moich ulubionych zup. Krem z cukinii można podawać z grzankami, paluchami czosnkowymi lub świeżym chlebem z chrupiącą skórką. Przygotowanie nie jest trudne i nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych, więc każdy z Was poradzi sobie z jego wykonaniem. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkasmakuje z innymi warzywami. Miękki miąższ sprawia, że jest bardzo delikatny. Na zbliżającą się jesień (chociaż niech jeszcze trwa lato) sprawdza się idealnie! Polecam przygotować bardzo sycącą i rozgrzewającą zupę krem w roli głównej - patison. Składniki: 2-3 patisony 1 marchew 1/2 pietruszki 1/4 selera 2 łyżki ryżu przyprawy: jarzynka bez soli, pieprz czarny, 3 ziela angielskie, 2 liście laurowe
Truskawkowa FiestaPierwszy raz jadłam ją w Krakowie i zakochałam się w jej smaku. Biełucha, bo o niej mój dzisiejszy post to zupa na bazie kwaśnego mleka, wędzonego boczku i ziemniaków. Jest pyszna, sycąca i idealna zarówno na ciepłe jak i mroźne dni. Nie miałam akurat kwaśnego mleka więc dodałam maślanki. Jest to potrawa regionalna pochodząca głównie z terenu Beskidu Śląskiego. Dodaję
Pieguskowa Kuchnia