wlać pomidory do wywaru, dodać masło i zagotować, wsypać z 3/4 opakowania makaronu zacierki i gotować do miękkości zacierek dodać pieprz mielony, posiekany koperek, podawać ze śmietaną lub jogurtem - zupa jest smaczna i syta...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięViolaPassion Pierwszy dzień na kursie KUCHNIA MAROKAŃSKA przedstawiam wam zupę o imieniu HARIRA niebo w gębie i bardzo łatwe do.zrobienia idzie.zakochać się w tych smakach a to początek kursu PRZEPIS : 200g piersi z kurczaka (moze byc jagniecina lub wołowina ) 3 średnie cebule 1 seler naciowy 1 Szklanka zielonej soczewicy 1 Ciecierzyca (puszka) Jeśli będzie "surowa
Viola cooks with passionViolaPassion Zupa krem na baraninie z pomidorami Szybka do zrobienia i przyjemna do zjedzenia Sklad: Okolo 300 dag baraniny najlepiej schab Puszka pomidorow w sosie Cebula Marczew Swierza koledra kilka listkow Czosnek do smaku Odrobina smietany soli pieprzu i do dekoracji pieruszka Sposob: gotujemy okolo godziny mieso, w miedzy czasie wrzucamy cebule
Viola cooks with passionZupa-krem z PORA Składniki: 2 pory 1 cebula 2 duże ziemniaki 1 natka pietruszki 3 łyżki koperku świeżego 3 ząbki czosnku 2 łyżki masła szczypta gałki muszkatałowej sól,pieprz jogurt grecki 1 litr bulionu Sposób: C ebulę kroimy w piórka, Ziemniaki obieramy i kroimy w dużą kostkę, Kroimy pora nie drobno Siekamy koperek ,pietruszkę,i czosnek Zostawiamy troszkę
Viola cooks with passionViolaPassion Następna wspaniała lekka zupa krem. I bardzo łatwa do zrobienia SKŁADNIKI: 700g cukinii 1 cebula biała 1/2 cebuli czerwonej 600ml bulionu Sól,pieprz 2 łyżki masła Sposób: Cebule kroimy w kostkę,i Smażymy aż do zeszklenia na maśle. Pokrojona cukinie w krążki dodajemy do cebuli,mieszamy i szklimy około 10 minut. Następnie zalewamy bulionem i gotujemy na małym
Viola cooks with passionViolaPassion Wspaniała lekka i orzeźwiająca zupa w sam raz na upały które również pokazały się na Wyspach. Szybka do zrobienia . Całe przyjemne 20 minut. Rewelacja gdy jest tak gorąco i nie chce stać się przy garach. Składniki Owoce morza mieszanka 300g (Kalmary,krewetki,małże) 1/2 drobno posiekanej natki pietruszki 1/2 szczypiorku 3 ząbki czosnku przekrojonego na 4 części
Viola cooks with passiondodajemy dynię i dusimy pod przykryciem 15 minut. Dodajemy przyprawy i wyłuskany kardamon podlewamy bulionem i gotujemy następne 10 minut. Po czym blendujemy. Pamiętajmy o zasadniczej rzeczy zupa nie może być zbyt gęsta ponieważ soczewica zagęści ją nam dodatkowo,gdyby doszło do takiego małego wypadku dodajmy jeszcze bulionu Dodajemy soczewicę i gotujemy na małym ogniu około 20 minut
Viola cooks with passionViolaPassion Kolejna odsłona zupy Tajskiej tym razem z polędwiczką kurczeca i krewetką. Składniki:( 8 osób) Składniki: 300g krewetek królewskich 8 polędwiczek kurczęcych podsmażonych bez dodatku tłuszczu zalanych sokiem z limonki 3 łyżki masła 2 łyżki pokrojonej Okry sok z jednej limonki 6 łyżek kiełków bambusa 1 kapusta Pak Choi opalona na patelni 1 szczypiorek drobno posiekany 2 laski trawy cytrynowej
Viola cooks with passionBulion warzywny jest podstawą zup i sosów. Zazwyczaj porcję zużywam zaraz po zrobieniu, a pozostałą część mrożę w plastikowych pojemniczkach i wykorzystuję w miarę potrzeb. Składniki: 2 marchewki 1 pietruszka pół niewielkiego selera 1 mały por 2 ząbki czosnku 1 cebula 2 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego 8 ziaren pieprzu czarnego 3/4 płaskiej łyżeczki soli kilka gałązek natki
Smak mojego domuśrednim ogniu 25 - 30 minut. Nie mieszać. Najlepiej po ugotowaniu pozostawić leczo do ostygnięcia i podgrzać jeszcze raz przed podaniem. Podawać w miseczkach lub głębokich talerzach jako gęstą zupę. Koniecznie ze świeżym pieczywem
zadanie-gotowanieMicrosoftInternetExplorer4 Cebulę i czosnek siekamy. Szklimy na rozgrzanym maśle, dodajemy pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę. Zalewamy wrzątkiem (1,2 l) i gotujemy na dużym ogniu 30 min. Studzimy. Do zupy dodajemy śmietanę, blendujemy na gładko. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Natkę siekamy, wrzucamy do kremu, podgrzewamy. Podajemy na gorąco. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style
R'n'G KitchenPoniższa zupa powstała z końcówek produktów, które chciałam już szybko zjeść, aby nie zajmowały miejsca i się nie zepsuły. Zdaję sobie sprawę, że potrawa ma bagienny kolor, co czyni ją mało atrakcyjną wizualnie, ale jest to efekt zmieszania dwóch podstawowych składników - pomidorów i szpinaku. Czytaj więcej
Kasia SarnaRozgrzewająca zupa z dyni - na pewno sprawdzi się przy jesiennej pogodzie, ale ja już teraz nie mogłam jej sobie odmówić :) Dostałam wielką dynię prosto od rolnika, więc w najbliższych dniach na pewno poszaleję z dyniowymi przepisami. Czytaj więcej
Kasia SarnaZupa miso tradycyjnie jest spożywana w Japonii. Sporządza się ją z pasty sojowej oraz składników zależnych od konkretnych upodobań smakowych. Najpopularniejszymi dodatkami są wodorosty, tofu, cebula oraz ryba. Nie jest sycącą potrawą, dlatego przeważnie traktuje się ją jedynie jako dodatek. Odkąd pastę miso można kupić w supermarketach (np. Auchan, E.Leclerc) zdarza mi się ją przygotowywać. Poniżej jedna z możliwości podania
Kasia Sarna