Zupa w 20 minut-do tego sycąca i pyszna. Niemożliwe? A jednak :) SKŁADNIKI: 4 kawałki (po ok. 20 cm) białej i jasnozielonej części pora 3 -4 średnie ziemniaki ok. 2 litry bulionu warzywnego Kawałek sera z białą pleśnią, ew. śmietankowego Hochanld Ew. sól Pieprz Kurkuma Kilka plasterków wędzonego łososia Łyżka oliwy lub masła PRZYGOTOWANIE: Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, pora
Kopystką po garachcebula się zeszkli, dodajemy umyte i pokrojone w paseczki boczniaki - całość smażymy przez ok. 10 min. następnie zalewamy wywarem warzywnym i gotujemy przez ok. 20 min. Zupę doprawiamy majerankiem, rozmarynem , papryczką , pieprzem i solą
Łycha smakówtymianek i gotujemy do miękkości warzyw. Zestawiamy z ognia, lekko studzimy i miksujemy na gładko. Mieszamy ze śmietaną, dodajemy odcedzony z zalewy makaron i podgrzewamy kilka minut (nie gotujemy). Zupę do smaku doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym szczypiorkiem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
R'n'G KitchenZapraszam dzisiaj do zapoznania się z przepisem na przepyszną , aksamitną bombę witaminową ! Zupę krem o zachwycającym odcieniu zieleni :) * KILKA CIEKAWOSTEK * Jarmuż, jest przez nas zdecydowanie zbyt rzadko spożywany , a szkoda bo zawiera on szereg witamin : A, C, E oraz K. Jest także źródłem magnezu, wapnia, fosforu, żelaza (100 g jarmużu pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na ten pierwiastek – jego wchłanianie
Marcepanowa kuchniateraz gotując dużo zupek trza coś urozmaicać i poznawać nowe smaki..takiego połączenie ja jeszcze nie jadłam..no i dla mnie pasuje..ja akurat za bardzo nie przepadam za zupą grochową,a tu bardziej dominuje kapusta kiszona..w sumie ilość tych składników może być dowolna..u mnie zresztą jak zawsze na oko.. kilka żeberek lub kości schabowych 1 szkl
Moje domowe kucharzenietrakcyjna wizualnie, a nazwa pochodzi od bordowych kropeczek, którymi jest pokryta. Ma leciuteńko słodki posmak Dziś jej debiut w mojej kuchni. I debiut baaardzo udany 😊 Zupa z tego gatunku fasoli wyszła pyszna 😋 Dodatkowo wzbogacona solidną porcją mięsa, tym razem pod postacią klopsików stanowiła dla nas zarówno I i II danie . Składniki: 300g fasoli pinto 2 marchewki
Walijskie PichcenieZupy krem przygotowuję nie tylko ze świeżych warzyw - jeśli na jakieś nie ma akurat sezonu pokuszę się na mrożone. Kiedy najdzie nas ochota na dynię, bób, inne sezonowe warzywa czy owoce z radością kupuję te mrożone. Niczego im nie brakuje, a jak smakują! - można je smakować cały rok, więc to jest smaczna i przyjemna alternatywa tych sezonowych świeżych. Sezon
Zasmakuj KuchniWyżywienie dziecka to nie lada sztuka. A śmiem twierdzić, że poziom trudności wyżej wymienionego zwiększa się wraz z ilością potomków. Ja mam na stanie dwie całkiem
gotować!Pyszna, wiosenna zupa warzywna. Składniki 1 kg marchewki 2 łodygi selera naciowego 1 pietruszka 4 ziemniaki 70 g masła 2 ziarna ziela angielskiego 1/2 łyżeczki estragonu szczypiorek sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Połowę marchewek, pietruszkę i seler, ścieramy na tarce do jarzyn. Pozostałe marchewki kroimy na cienkie plasterki. Por kroimy w piórka
R'n'G Kitchensmażymy cebulę i marchew, aż marchew będzie miękka i zacznie się karmelizować. Wrzucamy na patelnię paprykę i przecier pomidorowy i pomidora. Smażymy przez kilka minut, po czym dodajemy do zupy. Dorzucamy kapustę i fasolę, gotujemy jeszcze 7 minut. Podajemy ze śmietaną i siekanym koperkiem
Smakowity Blog KulinarnyPyszna sycąca i pełna kolorowych warzyw zupa będzie doskonałym daniem na obiad lub ciepłą kolację. Składniki: 500g surowego chudego boczku 300g piersi z kurczaka 3 marchewki 2 pietruszki ¼ korzenia selera Biała część pora 4 ziemniaki 100g kaszy jęczmiennej perłowej pół pęczka natki pietruszki 4 liście laurowe, 5-6 ziaren ziela angielskiego, papryczka chili, łyżka lubczyku, sól do smaku Sposób
Pyry na GazSpaghetti w innej odmianie, bo w postaci zupy..jak nie można jeść spaghetti to się gotuje zupki a la spaghetti....mniam..pyszna wyszła..zwłaszcza , że dałam swój makaron, ale można dać i taki ze sklepu..Warzywa też można dać różne, ja akurat miałam torebkę warzyw -mieszanki chińskiej na patelnię. Makaron 2 szkl.mąki 2 jajka szczypta soli kilka łyżek
Moje domowe kucharzeniemiękkie. Pozostawione 1/2 ząbka czosnku zmiażdżyć nożem na papkę i wymieszać w miseczce z miękkim masłem i natką pietruszki. W miseczkach umieścić po porcji kurczaka lub małży, dopełnić gorącą zupą a na środku każdej porcji umieścić grudkę utartego z pietruszką masła. Doprawić kilkoma kroplami sosu Worcester, Tabasco i kilkoma kroplami soku ze świeżej cytryny bron:emte
Sztuka gotowania w/g Samirydodać resztę brokuła, drobno poszatkowany koperek oraz szczypiorek. Na koniec zagęścić. Można dodać śmietankę ale ja użyłam do tego Fix Knorr 4 sery z brokułami, dzięki któremu zupa nabrała całkiem nowego charakteru. Polecam spróbować
W garach u Gosiwąskie paski [ długość makaronu będzie zależała od długości pasków ciasta] i przepuścić przez maszynkę do makaronu.Gotować w osolonej wodzie.Po ugotowaniu odcedzić, przelać zimną wodą i wykorzystać np.do rosołku, zupy pomidorowej
Moje domowe kucharzenie