Zupa z białych szparagów z mlekiem kokosowym

Zupa z białych szparagów z mlekiem kokosowym

Zupa z białych szparagów z mlekiem kokosowym

500 g białych szparagów, 3 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno, 3 listki limonki, 1 puszka 400 ml mleka kokosowego (65%), sól, sok z cytryny, cukier, 3 łyżki ryżu*, olej do głębokiego smażenia (ryżowy), Szparagi umyć, odłamać zdrewniałe końcówki, pokroić na mniejsze kawałki. W garnku rozgrzać olej, wrzucić szparagi, smażyć około 5 minut. Wlać mleko kokosowe, dodać listki limonki i gotować pod przykryciem do miękkości. Zmiksować doprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny. Przetrzeć przez sito. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.