500 g białych szparagów, 3 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno, 3 listki limonki, 1 puszka 400 ml mleka kokosowego (65%), sól, sok z cytryny, cukier, 3 łyżki ryżu*, olej do głębokiego smażenia (ryżowy), Szparagi umyć, odłamać zdrewniałe końcówki, pokroić na mniejsze kawałki. W garnku rozgrzać olej, wrzucić szparagi, smażyć około 5 minut. Wlać mleko kokosowe, dodać listki limonki i gotować pod przykryciem do miękkości. Zmiksować doprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny. Przetrzeć przez sito. ... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...