zupa - 39805 przepisów (strona:1524/2654)

Zupa z zapiekanym kalafiorem 172

kładziemy na blaszkę. Pędzelkiem smarujemy go oliwą i oprószamy przyprawami. Zapiekamy w 180 st przez 15-20 min. Zapieczony kalafior dodajemy do wywaru warzywnego, doprawiamy pieprzem i solą. Jak zupa się zagotuje dodajemy mleczko kokosowe i gotowe

Łycha smaków
Zupa jarzynowa z pęczakiem 131

razem z pokrojonym w piórka porem podsmażamy na rozgrzanym maśle. Zalewamy wrzątkiem, dodajemy sól, pieprz, liście laurowe, ziele angielskie, przyprawę do fasoli, gotujemy pod przykryciem przez 40 minut. Do zupy wrzucamy pęczak i gotujemy do jego miękkości. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

R'n'G Kitchen
Zupa krem z buraków z nutką pomarańczy 206

buraki w każdej możliwej postaci. Na moim blogu pojawiły się już babeczki, sałatki, makarony i barszczyk z użyciem buraków (przepisy znajdziecie >TUTAJ< ), a tym razem przedstawiam Wam zupę krem z buraków z nutką pomarańczy. Choć pieczenie buraków trwa dość długo, ta zupka jest warta czekania! Składniki: - 1,25l bulionu (1,25l wody + 1 łyżka domowego koncentratu bulionu

Be Fit Be Strong
Zupa krem paprykowo-pomidorowy. 146

gotujemy około 10 minut. Po tym czasie wlewamy rosół, doprawiamy chili cayenne (uważać z tą przyprawą bo jest ostrrra!) zagotowujemy i gotujemy około 10-15 minut. Następnie przelewamy zupę do blendera i miksujemy na gładką masę.  Podajemy z kaszą kuskus. Smacznego

Moje-pitraszenie
Zupa brukselkowo-pomidorowa (z suszonymi pomidorami) 156

warzywa (ziemniaki, marchew, pietruszkę, pora, selera, suszone pomidory) i oczyszczoną brukselkę. Gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy.  Doprawić do smaku i posypać posiekaną natką pietruszki. (Zupę można zabielić śmietaną.) Aby pozbyć się goryczki z brukselki - należy wymoczyć ją w mleku (najlepiej przez całą

Di gotuje
ROSÓŁ Z KRÓLIKA 128

Włóż do garnka i dodaj obraną i umytą włoszczyznę i cebulę. Zalej zimną wodą i dodaj przyprawy.  WAŻNE ABY PIEPRZ BYŁ młotkowany, mielony nie zadaje się do rosołu, zupa może przez to zmętnieć. WSTAW NA MINIMALNY OGIEŃ (u mnie 1) i gotuj pod szczelnym przykryciem kilkanaście godzin. W wolnym gotowaniu jest to fajne, że nie ma znaczenia czy gotujesz

Kuchnia bezglutenowa Loli
Zupa rybna z mleczkiem kokosowym i pomidorami czyli Zupowy wtorek i Srodowe Rybki 170

Witajcie o poranku!!! na zegarze wybiła 7.23 :) Mam dzisiaj dla Was wyjątkową zupę. Pełna smaków, pożywna, rozgrzewająca, nic dodać nic ując jedynie ryby trzeba lubić. Przepis jest autorstwa Doroty Wellman i pochodzi z najnowszej książki Lidla "Ryby są super". Jest prosta w przygotowaniu i naprawdę smakuje wybornie :) :) obiecuję, że przepis pojawi się popołudniu

Dzieje kuchennej Wiewióry
Szybka zupa warzywna na winie 181

Naszła mnie ochota na jakąś ciepłą szybką zupę, która w takie pogody jak ostatnio trochę by mnie rozgrzała. Składniki 2 garści mrożonej marchewki z groszkiem 2 garści zielonej fasolki ciętej 2 średnie ziemniaki 1 średnia cebula 1 duży ząbek czosnku 3/4 szklanki białego wina 1 kostka rosołowa 1,5 szklanki wody ok 375- 400 ml świeżo mielony pieprz sól

Piekielna Kuchnia Pati
Zupa krem z kukurydzy konserwowej 115

Naszła nas nagła chęć na zupę z kukurydzy...a, że o tej porze roku nie ma świeżej, użyliśmy konserwowej.   Składniki 2 puszki (duże) kukurydzy konserwowej 600 ml bulionu warzywnego 4 duże cebule 2 łyżki oleju rzepakowego 3 łyżki śmietany 18% 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej natka pietruszki sól, pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Cebule

R'n'G Kitchen
Zupa z zielonego groszku, brokułu z mleczkiem kokosowym 127

mleczko kokosowe sól, pieprz natka pietruszki Przygotowanie: Do wywaru warzywnego dodajemy brokuł i groszek, gotujemy aż brokuł zmięknie. Następnie dodajemy mleczko kokosowe i przyprawiamy pieprzem i solą. Zupę możemy również zmiksować na krem

Łycha smaków
Rozgrzewająca zupa z pieczonym czosnkiem i mleczkiem kokosowym 145

zapiekamy przez ok. 30 minut. Po ostudzeniu obieramy i rozdrabniamy widelcem (czosnek jest bardzo miękki) i dodajemy do wywaru warzywnego wraz 4 świeżymi ząbkami.  Do zupy dodajemy łyżkę suszonego majeranku, mleczko kokosowe, doprawiamy solą ziołową i pieprzem i gotujemy przez 15 min.  Podajemy z chrupiącymi grzankami posypanymi majerankiem

Łycha smaków
Żurek na zakwasie 134

pieprz, sól Przygotowanie: Marchewkę, pietruszkę, seler, por z przyprawami: pieprz w ziarnach, ziele angielskie, liście laurowe gotujemy wywar warzywny. Do wywaru dodajemy  zakwas, majeranek, czosnek i zagotujemy wywar. Zupę doprawiamy  solą i  pieprzem. Podajemy z łyżeczką chrzanu i jajkiem ugotowanym na twardo

Łycha smaków
Chłodnik z jajkiem 189

ostygnięcia. Do zimnego wywaru dodajemy  sprasowany  czosnek oraz pokrojone warzywa:  rzodkiewki, ogórki zielone,  koperek, szczypiorek i zalewamy maślanką, kefirem i jogurtem. Jeżeli jest potrzeba doprawiamy zupę do smaku pieprzem i solą. Przygotowany chłodnik powinien być wstawiony min. na godzinę do lodówki. Podajemy z ugotowanym jajem

Łycha smaków
Zupa z zapiekanym bakłażanem, papryką i pomidorami 125

bakłażan, papryki, czosnek dodajemy do naczynia miksującego i blendujemy na gładką masę. D o wywaru warzywnego dodajemy zmiksowane warzywa doprawiamy pieprzem i solą , gotujemy aż się krem zagotuje.  Zupę podajemy z grzankami lub ulubionym chlebkiem

Łycha smaków
ORIENTALNY BULION WARZYWNY 271

DETOKS CUKROWY 2016 Aromatyczny, pełen zakręconych smaków bulion warzywny może być podstawą wielu zupnych wariacji. Za oknem zimno, a ciało domaga się natychmiastowych rozgrzewaczy. Stawiam na talerz pikantnej zupy, do której można dodać kilka zgrillowanych, podsmażonych lub surowych, zaparzonych gorącym wywarem dodatków. Wypity w kubku też jest całkiem OK. Przepis pomimo długiej ilości... Czytaj dalej

Mam To Na Widelcu